مدیرکل سازمان محیط زیست استان خوزستان گفت: رودخانههای کارون و دز برای ادامه حیات خود به 10 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارند، در غیر این صورت نابود میشوند.
احمدرضا لاهیجانزاده عنوان کرد: در برنامه چهارم که بحث انتقال آب مطرح شد در کمیسیونهای مربوطه در مجلس حضور یافتیم و با بحث کارشناسی نمایندگان را متقاعد کردیم انتقال آب از سر شاخههای رود کارون تا پایان برنامه چهارم ممنوع اعلام شود.
مدیرکل سازمان محیط زیست استان خوزستان با اشاره به نیاز حیاتی کارون و دز به مقدار مشخص آب افزود: اگر انتقال آب بیش از 1میلیارد متر مکعب در سال تحقق پیدا می کرد تمام خسارتهایی که پیش بینی شده بود رخ میداد و خسارت جدی به استان خوزستان وارد میکرد.
وی به بیان برخی از مشکلات انتقال آب پرداخت و گفت: کشاورزی در استان خوزستان 4 فصل است ولی در استانهای سردسیر یک بار زمینها زیر کشت میود وانتقال آب برای کشاورزی آنها صرفه اقتصادی ندارد.
لاهیجانزاده درباره صنایع آب بر نیز گفت: خوزستان از نظر منابع زیرزمینی، آب، و اتصال با دریا غنی است و قابلیت احداث صنایع آب بر در خوزستان نسبت به استانهای فلات مرکزی بیشتر است.
وی با بیان اینکه دبی رودخانه کارون نباید کمتر از 300 متر مکعب در ثانیه برسد عنوان کرد: کاهش دبی کارون باعث تبدیل شدن این رودخانه به زهکش میشود که ضررهای جبران ناپذیری به کشاورزی وارد میکند.
مدیرکل سازمان محیط زیست بیان کرد: میلیونها نفر نخل در حاشیه کارون وجود دارد که با شور شدن آب همه آنها رو به نابودی میروند و سبب مضرات زیادی میشود.