خوزنیوز: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برخلاف گفته کسانی که مصرف ماهی جنوب را بی خطر اعلام می کنند، در سال های پیش چندین تحقیق بر روی بافت خوراکی ماهیان آب های جنوب انجام شده که برخی از این تحقیقات وجود بیش از اندازه عناصر سمی را در این ماهی ها نشان می دهد.
به گزارش خوزنیوز، وی به وجود یک پایان نامه کارشناسی ارشد در دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره وجود جیوه در سه نوع ماهی مرکز صید آبادان اشاره کرد و افزود: در این رساله میزان تجمع جیوه در ماهی شوریده که پرمصرف ترین ماهی در بین مردم خوزستان است بررسی شد و پس از انجام آزمایش، این بیش از میزان استاندارد شناخته شد.
امانی ادامه داد: هم چنین در این آزمایش که با سه نوع استاندارد سنجش شد، میزان جیوه در ماهی صبور کمتر از ماهی شوریده اما باز هم بیش از حد مجاز دیده شد. خوشبختانه میزان جیوه در ماهی حلوا کم تر از حد خطرناک بود.
استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: فلزات سمی سنگین چون سرب، جیوه، کادمیم و نیکل در کف دریاها و اقیانوس ها جمع می شوند و به همین دلیل این عناصر در بدن آبزیانی که در این نواحی از آب زندگی یا تغذیه می کنند بیشتر یافت می شود.
وی
عنوان کرد: به دلیل آن که آزمایش بر روی جیوه کاری سخت و خطرناک است، آزمایش های
محدودی در رابطه با میزان جیوه در ماهیان وجود دارد.
امانی گفت: در پژوهش دیگری، میزان فلزات سرب، کادمیم و نیکل در ماهی های منطقه خلیج فارس بررسی شده است. برمبنای این پژوهش ها، مشخص شد ماهی صید شده از مناطق ماهشهر و بندرامام از آلودگی بالایی برخوردار است.
این متخصص علوم تغذیه یادآوری کرد: متاسفانه با وجود آلودگی که در ماهی شوریده دیده شده در میان ماهی های خوزستان بسیار پرطرفدار است به طوری که حتی افرادی که به ماهی علاقه زیادی ندارند از این ماهی استقبال می کنند.
وی افزود: شاید برخی از متخصصین تغذیه از بیم آن که سرانه مصرف ماهی کاهش یابد هشدارهای لازم را در مورد آلودگی ماهی ها به مردم نمی دهند در حالی که با آگاهی می توان ماهی بهتر را انتخاب نمود.
امانی عنوان کرد: به باور من بهتر است به جای ترس از ماهی، به فکر وضعیت آلودگی آب باشیم و مشکل را حل کنیم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم ماهشهر به دلیل آلودگی از مصرف ماهی ماهشهر اجتناب می کنند و ماهی خود را از هندیجان تهیه می کنند و مسبب این آلودگی، صنایع پتروشیمی ماهشهر است.
وی
یادآور شد: فلزات سنگین ناشی از آلایندگی صنایع، از طریق تغذیه و آب آشامیدنی وارد
بدن افراد می شود اما در خوزستان یکی از مهم ترین راه های تجمع آن در بدن فرد، مصرف ماهی است.
مطالب مرتبط:
مصرف غذایی ماهی های خوزستان هیچ گونه ضرری نداردعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز:
میزان فلزات سمی در ماهی «شوریده» و «صبور» خوزستان بیش از حد مجاز است
انتقال آب کارون و کاهش ورودی آب کارون قطعا یکی از دلایل آلودگی ماهیها و نابودی صنعت شیلات خوزستان و در نتیجه بیکاری بیشتر مردم مظلوم خوزستان است. عجیب است که چرا مدیران و بزرگان خوزستان کاری برای جلوگیری از انتقال آب کارون نمیکنند؟
چی نخوریم ها که ظاهرا تمومی نداره.یه لطفی کنین بفرمایید چی بخوریم؟اون از شیر و لبنیات،اون از گوشت و مرغ های امونیاکی و انتی بیوتیکی،اون از برنج های ارسنیکی،میوه های بی مزه که تا منتها الیهشون سم پاشی شده.اب هم که کلا تعطیل.
آقا الان دیگه مگه کسی می تونه شوریده و یا صبور بخره کیلویی 30 هزار تومان
این عکس که کودک کار رو نشون میده
یقین بدانید که این یکی از عوارض متعدد انتقال آب کارون به اصفهان است که باعث به هم خوردن چرخه زیست محیطی خلیج فارس شده و البته با اجرای طرح بهشت آباد، زنجیره این فاجعه ملی و بین المللی تکمیل خواهد شد.
به همین سادگی نمی توان این الودگی را بیان نمود بلکه فصل اندازه روش ازمایش و بسیاری از پارامترها در میزان عناصر سنگین در بافت ماهی موثر میباشد از طرفی میزان مصرف هم می تواند مورد لحاظ قرار گیرد البته نکتهای که وجود دارد مقالات زیادی در مورد ماهیان بومی و دریایی استان خوزستان وجود دارد که برخی از الودگی عناصر سنگین را بیان میکند و مطلب تازهای نمیباشد بنابراین بهتر مطالعات را به سمت پالایش منابع الوده کننده ببریم
نتایج مطالعات محققین دانشگاه ترییت مدرس روی کارون اوضاع را بدتر از این خرفها نشان می دهد.
با سلام،