تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۶
کد خبر: ۶۸۸۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
اشیاء پرنده در کرمان و تحلیل 2 کیهان شناس
اهالی سیرچ، سیاه کوه و ده سالار کرمان از مشاهده چند شیء نورانی خبر داده اند این درحالی است که به باور کیهان شناسان موضوع اشیای پرنده غیر علمی است و دلیل رویت آن را بزرگ دیده شدن ذرات خورشیدی و شرایط فیزیکی جو است.

به گزارش خبرنگار مهر، بشقاب پرنده یا یوفو (UFO) اصطلاح رایج برای هر پدیده هوایی است که علت آن را نمی‌توان به آسانی و یا بلافاصله توسط ناظر مشخص کرد. نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۵۲ این اصطلاح را ابداع کرد. اصطلاح یوفو به اشیایی که پس از بررسی دقیق توسط محققان متخصص ناشناخته باقی می ماند اطلاق می شود.

بررسی های کیهان شناسان و محققان نشان داد که بسیاری از کسانی که مدعی مشاهده بشقاب پرنده شدند، اشیا یا پدیده های شناخته شده را به عنوان بشقاب پرنده تلقی کردند.
 
موشکهای پرتاب شده توسط هواپیما، ماهواره های برخاسته از زمین، شهاب، قطعات شهابسنگ خرد شده که با انعکاس نور خورشید روشن دیده می شوند، روشن شدن ابرهای ارتفاع پایین توسط خورشید، نورهای به رنگهای مختلف حاصل از سوختن ماهواره ها در جو، گلوله های منور، هواپیماهایی که فرود آمدنشان را علامت می دهند، دنباله بخار هواپیماها، سیارات، ستاره های درخشان، نورافکن و هواپیماهای بدون خلبان، سراب نوری جو، سراب الکترونیکی یونوسفری از جمله مشهورترین و آشناترین اشیایی هستند که ناظران زمینی با مشاهده آن اعلام می کنند بشقاب پرنده را رویت کرده اند.
 
در ایران نیز قصه مشاهده اشیای فضایی هر ساله تکرار می شود و این بار در کرمان این شایعه شدت گرفت. شب گذشته اهالی بخش سیرچ و اهالی دو روستای سیاه کوه و ده سالار در ارتفاعات شهرستان بافت در غرب استان کرمان از مشاهده اشیاء نورانی خبر دادند که در ارتفاعات این منطقه سقوط کرد.
 
به گفته مردم محلی سقوط این اشیا با صدای مهیب نیز همراه بوده است اما علی رغم بررسیهای صورت گرفته به دلیل صعب العبور بودن منطقه اثری از این اشیا ناشناخته پیدا نشده است.
 
در این راستا گروهی از مردم محلی برای جستجو به محل اعزام شدند که در محل حادثه اثر برخورد و سیاهی زمین را مشاهده کرده اند که احتمالا این اشیا شهاب سنگهایی هستند که با زمین برخورد کردند.
 
این در حالی است که باور کیهان شناسان و پژوهشگران مشاهده اشیای پرنده در آسمان غیر واقعی است و دلیل رویت آن را بزرگ دیده شدن ذرات خورشیدی و شرایط فیزیکی جو ذکر می کنند.
 
رویت اشیای پرنده در آسمان قصه است

دکتر علی عجب شیری زاده رئیس مرکز تحقیقات اختر فیزیک مراغه در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه رویت اشیای پرنده در آسمان را باور ندارم خاطرنشان کرد: رویت بشقاب پرنده در آسمان توجیه علمی ندارد و این نوع خبرها محتوای داستانهای تخلی انتشارات UFO آمریکا است که هر ساله کتابهای بسیاری را تولید می کند.
 
وی به دلایل رویت این اشیا در آسمان اشاره کرد و اظهار داشت: به اعتقاد من رویت این اشیا به دلیل این است که ذرات باد خورشیدی در کمربند زمین به دام می افتند و به تدریج بزرگ دیده می شوند و مردم با مشاهده این پدیده آن را بشقاب پرنده می نامند.
 
رئیس مرکز تحقیقات اختر فیزیک مراغه، باد خورشیدی را ذرات جدا شده از خورشید دانست که به صورت باد یا جریانی از ذرات به فضای بین سیاره ای فرار می کنند و ادامه داد: این ذرات از الکترون٬ پروتون٬ ذره آلفا و مقداری عناصر سنگین تر تشکیل شده اند و سرعت آن 200 تا 900 کیلومتر در ثانیه است. زمانی که فعالیت خورشیدی بیشتر باشد تعداد و انرژی این ذرات بیشتر می شود به گونه ای که انرژی آن به طور متوسط در حدود ۱۵ مگاالکترون ولت می رسد.
 
وی ادعای رویت بشقاب پرنده و اشیای پرنده را غیر علمی دانست و افزود: چندین سال است که در استانهای مختلف ادعای مشاهده این اشیا می شود که پایه و اساس علمی ندارد.
 
چهار دلیل برای غیر علمی بودن اشیای پرنده

دکتر سعید عطاردی کیهان شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج نیز طرح موضوع اشیای پرنده در آسمان را نادرست و غیر علمی دانست و به مهر گفت: زمانی که بر روی موضوع خاصی اجماع علمی وجود ندارد نمی توان بر روی آن بحث علمی انجام داد.
 
وی با بیان اینکه طیف وسیعی از احتمالات برای مشاهده اشیای پرنده در آسمان وجود دارد، افزود: یکی از این دلایل "ایلوژن" یا توهم است که برای بسیاری از افراد رخ می دهد و آن را مشاهده تلقی می کنند در حالی که مشاهده ای در کار نیست.
 
عطارد، شرایط فیزیکی در جو را از دیگر دلایل عنوان کرد و یادآور شد: مجموعه ای از شرایط موجود در جو موجب یک نوع تراکم فضایی خاص می شود که نمونه بارز آن را می توان در پدیده شفق قطبی یا نور شمالگان مشاهده کرد.
 
این کیهان شناس وسایل و ابزار پرنده را از دیگر دلایل رویت اشیای پرنده ناشناس در آسمان نام برد و خاطر نشان کرد: گاهی وسایل و ابزاری که از سوی مراکز تحقیقاتی و نظامی به آسمان ارسال می شود و در نقطه ای فرود می آیند به عنوان بشقاب پرنده تلقی می شود.
 
وی اشاعه شایعه وجود موجودات فضایی را چهارمین دلیل برای مشاهده اشیای ناشناخته دانست و اضافه کرد: سالهای سال است که شایعاتی در زمینه مشاهده اشیای ناشناخته در آسمان منتشر می شود ولی تاکنون مطالعات جدی بر روی این موضوع نشده است.
 
عطارد ادامه داد: با این حال ماهیت علم به گونه ای است که چیزی را رد نمی کند ولی از سوی دیگر از نظر علمی اعتبار موضوع جای شک دارد.
:
:
:
آخرین اخبار