یک فوق تخصص بیماری های کلیه و پیوند کلیه گفت: تعداد بیماران کلیوی در همه جای دنیا از جمله استان خوزستان و کشور روند رو به رشد دارد.
دکتر حشمت الله شهبازیان چهارشنبه با بیان اینکه ماهانه حدود 70 بیمار جدید کلیوی معرفی می شود در خصوص علل افزایش بیماران کلیوی اظهارداشت: در دو دهه گذشته امکانات تشخیصی بیماری های کلیوی در استان ما نسبت به استان هایی مانند تهران، خراسان و تبریز پایین بود اما در حال حاضر رشد قابل توجه ای در تعداد متخصصان نفرولوژی و امکانات تشخیصی صورت گرفته است.
وی افزود: همچنین طول عمر بیماران کلیوی به علت توسعه امکانات درمانی و بهداشتی افزایش یافته است.
شهبازیان تصریح کرد: بیماری سنگ سازی کلیه یکی از بیماری های کلیوی است که به علت گرمای شدید هوا در استان شیوع بالایی دارد و یکی از علل از کارافتادن کلیه و بیماری های مزمن کلیه می باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: مصرف بیشتر مایعات شانس ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد.
وی اضافه کرد: بر اساس مطالعه اخیر دانشگاه در دو سال اخیر بر روی دو هزار نفر از افراد بالای 20 سال در اهواز، شش و هفت دهم درصد مردم این شهر به انواعی از بیماری های کلیوی مبتلا هستند.
شهبازیان اظهارداشت: اطلاعات به دست آمده از طریق مقالات اعلام می شود تا برای توسعه تجهیزات، فضای فیزیکی و اقدامات درمانی بیماران برنامه ریزی شود.
این فوق تخصص بیماری های کلیه با اشاره به اینکه توسعه گسترده ای در بخش دیالیز استان صورت گرفته است گفت: هم اکنون بیش از 30 بخش دیالیز در استان فعال است و بیمارستان امام 50 تخت، رازی 20 تخت، گلستان 24 تخت و سینا 20 تخت فعال دیالیز دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز اظهار داشت: در حال حاضر یک هزار و 169بیمار دیالیزی در استان وجود دارد.
دکتر اسماعیل ایدنی تعداد بیماران پیوند کلیه در سال گذشته را 820 نفر اعلام کرد و تعداد پیوند از بیماران مرگ مغزی را نیز 17نفر اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر خوزستان با توجه به جمعیت، رتبه دوم کشوری را از نظر تعداد بیماران کلیوی دارد.