رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر بر لزوم حمایت جدی دولت از بخش خصوصی در راستای برون رفت از رکود اقتصادی فعلی در کشور و به ویژه منطقه تاکید کرد.
سید احمد حسینیفر امروز اظهار کرد: ظرفیتها، قابلیتها و توان بخش خصوصی با حمایتهای مؤثر و دنبالهدار دولت و با بهرهگیری از ظرفیتهای فراوان موجود در کشور و به ویژه در خرمشهر میتواند سبب ارتقا و بهبود وضعیت اقتصادی شود.
وی با بیان اینکه تنها روزنه فعالیت اقتصادی خرمشهر از دیرباز تاکنون مبادلات تجاری بوده است افزود: با توجه به فرصتهایی که هماینک در منطقه و در کشور عراق به وجود آمده، میتوان زمینه توسعه فعالیتهای تجاری و بازرگانی به ویژه در بخش صادرات کالا و افزایش تعاملات دو سویه میان ایران و عراق را بهبود بخشید.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر با اشاره به اینکه اخیرا استانهای بصره، میسان، ناصریه، نجف و کربلا واردات هرگونه کالا از کشور عربستان سعودی را ممنوع اعلام کردهاند تصریح کرد: مسئولان عراقی با دعوت از فعالان بخش خصوصی کشورمان خواستار تامین محصولات مورد نیاز با توجه به خلا موجود شدهاند.
* فعالان اقتصادی از فرصت حاصل شده بهره ببرنداین مقام مسئول عنوان کرد: فعالان اقتصادی اعم از تجار، بازرگانان و صنعتگران باید از فرصت به دست آمده در بحث عرضه محصولات در بازار این کشور بهره کافی را ببرند.
وی با بیان اینکه بودجه کل کشور عراق برای سال 2014 معادل 84 میلیارد دلار است و بودجه استان بصره با جمعیتی معادل 3.5 میلیون نفر در 15 کیلومتری خرمشهر برابر با 7 میلیارد دلار است بیان کرد: عراقیها برای خرید محصولات ایرانی تمایل دارند.
حسینیفر با اشاره به سفر سید نافع آل جابر مشاور عالی اتاق بازرگانی عراق به خرمشهر از تاکید مجدد وی برای ورود به بازار عراق و تامین اقلامی همچون مواد غذایی، مصالح ساختمانی و حتی دانش فنی خبر داد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر تصریح کرد: برای نخستین بار از اتاق بازرگانی خرمشهر دو نفر به عنوان نماینده و یا کارگزار اقتصادی برای استقرار در بصره و ایجاد یک ارتباط مناسب تجاری در راستای بهبود و افزایش حجم مبادلات تجاری در این منطقه اعزام شدند.
این مسئول با اشاره به افزایش 90 درصدی صادرات به عراق یادآور شد: تا سه ماه گذشته به طور روزانه حداکثر 500 کامیون حاوی اقلام صادراتی از مرز شلمچه به عراق اعزام میشدند که در زمان حاضر با یک روند افزایشی این رقم بعضا تا 900 کامیون در روز نیز بالغ شده که این نوید بسیار خوب و مسرتبخشی است.
وی بار دیگر بر حمایت جدی دولت از بخش خصوصی در راستای تلاش برای خروج از رکود اقتصادی فعلی تاکید کرد.
* ایجاد تعامل دو سویه میان اتاقهای بازرگانی خرمشهر و آبادان حسینیفر از ایجاد تعامل دو سویه میان اتاقهای بازرگانی خرمشهر و آبادان خبر داد و گفت: این تعاملات در قالب تبادل اطلاعات، برگزاری همایشها و نشستهای تخصصی، ارائه راهکارهای رفع موانع و مشکلات اقتصادی و دعوت از هیئتهای خارجی به صورت مشترک صورت میگیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر افزود: به طور قطع ایجاد تعاملات دو سویه میان اتاقهای بازرگانی خرمشهر و آبادان با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در دو شهر میتواند زمینهساز شرایط خوب برای کار و تلاش فعالان اقتصادی برای توسعه فعالیتهایشان در منطقه و حتی در کشورهای همجوار شود.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کشور ترکیه با فاصله 2 هزار و 134 کیلومتری از استان بصره کالاهای مشابه کالای تولید داخلی کشورمان و حتی استان خوزستان را در بستهبندیهای بینالمللی و با کیفیت خوب و تقبل هزینههای سنگین به عراق ارسال و در این کشور به فروش میرساند اظهار کرد: اینکه چرا تولید کننده ما نمیتواند با آنها رقابت کند مسئلهای قابل تأمل است که باید به طور جدی بررسی و رفع شود تا تولیدکنندگان ما بیش از این دچار فرصتسوزی نشوند.
وی از امکان ورود خط تولید از خارج کشور بدون پرداخت هیچ گونه حقوق و عوارض گمرکی به عنوان یکی از امتیازات مهم و ارزشمند برای تولید کنندگان داخلی نام برد و تصریح کرد: معافیت از 8 درصد ارزش افزوده و مالیات به عنوان دیگر امتیازات این منطقه بهترین فرصت برای تولید کنندگان داخلی است تا بتواند در این منطقه کالایشان را تولید کنند.
حسینیفر با اشاره به فاصله 33 کیلومتر خرمشهر تا بصره یادآور شد: تولید کنندگان دیگر متحمل پرداخت هزینههای سنگین برای ترانزیت کالاهایشان به عراق نخواهند شد، بنابراین فرصت مناسبی است تا تولید کنندگان با یک همت و عزم جهادی به این موضوع ورود کنند و به تولید و عرضه محصولاتشان با بهترین امکانات و امتیازات بپردازند.
* فرصت طلایی برای فروش کالاهای تولید شده این مسئول از همراهی و حمایت واحد متبوعه خود در راستای بازاریابی برای فروش کالاهای تولید شده منطقه در بازارهای عراق خبر داد و گفت: فرصتی که هم اکنون ایجاد شده بسیار طلایی است و ممکن است که دیگر تکرار نشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشبینی ساخت بازارچهای در مرز شلمچه برای تبادلات تجاری میان دو کشور ایران و عراق اظهار کرد: در زمان حاضر در ارتباط با مبادلات تجاری ارتباطات بسیار منسجمی را داریم که منجر به افزایش صادرات و حذف یکسری از موانع از سر راه فعالان اقتصادی شده است.
وی در پایان با اشاره به روند رو به رشد فعالیتهای اقتصادی و تجاری در خرمشهر ابراز امیدواری کرد تا در آتیهای نزدیک شاهد افزایش صادرات کالاهای تولید منطقه به عراق باشیم.