تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۶
کد خبر: ۶۷۸۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

عمل جراحي فك متحرك در بيمارستان امام (ره) اهواز

امروز در بيمارستان امام خميني (ره) عمل جراحي فك متحرك (فك پائين) بر روي يك دختر 23 ساله انجام شد.



به گزارش خوزنیوز به نقل از ایسنا،چهارشنبه، 12 مردادماه، براي نخستين‌بار در استان خوزستان عمل جراحي فك متحرك بر روي يك بيمار انجام شود. وارد اتاق عمل كه مي‌شويم، دكتر محمد نائيني، فوق‌تخصص جراحي فك و صورت را مي‌بينيم كه به همراه تعداد زيادي از دستيارهايش بر روي تخت بيمار خم شده و با ابزارهايي خشن، جراحي را انجام مي‌دهد. عكس‌هاي قبل از عمل بيمار هم به ديوار اتاق نصب شده‌اند و يكي از پرستارها توضيح مي‌دهد كه بيمار در كودكي بر اثر يك حادثه، ضربه ديده و فك پائينش رشد نكرده است.

در عكس‌هايي كه بر روي ديوار ديده مي‌شوند، فك پائين بيمار بسيار كوچك‌تر از معمول به نظر مي‌رسد و گويي بيمار اصلا فك متحرك ندارد؛ دكتر نائيني با وسيله‌اي شبيه به دريل، استخوان سمت راست فك بيمار را سوراخ مي‌كند و وسيله‌اي را درون آن قرار مي‌دهد. دكتر حميدرضا فلاحي، دستار دكتر نائيني توضيح مي‌دهد كه در دوران كودكي ضربه‌اي به فك بيمار وارد شده و همين ضربه موجب شده مفصل دو طرف فك بيمار، جوش بخورد و همين موضوع موجب شده فك، رشد مناسبي نداشته باشد و به نوعي قفل شود.

مفصل فك پائين نقش مهمي در عملكرد دهان دارد و حركت فك، در دوران بزرگسالي به رشد مناسب اين مفصل ارتباط دارد. اگر به هر دليل مفصل فك پائين رشد نكند، در آينده دهان بسته مي‌ماند و حركت فك هم متوقف مي‌شود. دقيقا شرايطي كه براي بيمار امروز ما پيش آمده و به دليل ضربه‌اي كه به مفصل فك او وارد شده، رشد فك هم متوقف شده است؛ در نتيجه بيمار براي انجام فعاليت‌هاي روزمره مانند خوردن غذا و تكلم با مشكل مواجه مي‌شود.

دكتر فلاحي توضيح مي‌دهد كه بيمار چندين سال است كه با مشكل تغذيه مواجه بوده و تاكنون هم بيش از سه‌بار تحت عمل جراحي مقدماتي قرار گرفته؛ يك‌بار در دوران كودكي و پس از بروز حادثه، در تهران تحت عمل جراحي قرار گرفته و جوش‌هاي مفاصل فك پائين باز شده‌اند. در آن عمل پيوند استخوان هم براي بيمار انجام شده و بخشي از استخوان دنده‌هاي بيمار را در فك او به كار برده‌اند؛ البته اين عمل موفقيت‌آميز نبوده و مفصل دوباره جوش خورده است.

سه سال پيش بيمار به بيمارستان امام خميني (ره) اهواز مراجعه مي‌كند و با توجه به مشكلاتي كه داشته، براي انجام عمل جراحي اقدام مي‌كند. در آن زمان نيز بيمار سه‌بار مورد عمل جراحي قرار مي‌گيرد و جوش‌هاي مفاصل فك پائين باز مي‌شوند. پس از آن مرحله، بيمار اين توانايي را پيدا مي‌كند كه تاحدودي دهان خود را باز كند و اكنون در مرحله دوم عمل، وسيله‌هايي به نام "ديستراكتور" در فك بيمار جاي داده مي‌شود؛ ديستراكتور در فك پائين بيمار تعبيه مي‌شود و با كمك پيچ و مهره‌هايي كه دارد، فك به مرور زمان باز مي‌شود و رشد فك هم به مرور انجام مي‌شود. به اين ترتيب فك پائين روزانه نيم تا يك ميليمتر باز مي‌شود تا به اندازه دلخواه برسد؛ معمولا بين 20 روز تا يك ماه طول مي‌كشد كه فك به اندازه دلخواه برسد، پس از آن بايد براي سه‌ماه با كمك دستراكتور در همين اندازه و شرايط نگه داشته شود تا برگشت نكند. زماني كه فك به حالت استاندارد نزديك شد، بيمار به يك متخصص ارتودنسي ارجاع مي‌شود تا وضعيت دندان‌هاي او نيز ترميم شود.

حالا اين بيمار 23 ساله پس از عمل مي‌تواند غذا بخورد، حرف بزند، دهانش را باز كند و هرچقدر مي‌خواهد بخندد...





:
:
:
آخرین اخبار