سرپرست مدیریت پیشگیری از بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان از اجرایی شدن نظام مراقبت بیماری دنگ در استان خبر داد.
همایون امیری دوشنبه اظهار داشت: نظام مراقبت شامل گزارش دهی و تجزیه و تحلیل داده های مربوط به بیماری است که پزشکان و کارشناسان آموزشهای لازم را فرا میگیرند تا در صورت مراجعه مورد مشکوک به مرکز بهداشت گزارش و آزمایشات لازم انجام شود.
وی افزود: اجرای نظام مراقبتی بیماری دنگ از تیرماه امسال در خوزستان آغاز شد و تاکنون هیچ موردی از بیماری دنگ در استان مشاهده نشده است.
امیری تصریح کرد: بیماری دنگ، در سال 2012 به عنوان مهم ترین بیماری ویروسی که از طریق بندپایان انتقال می یابد محسوب شده و تبدیل به یکی از عمده ترین مشکلات بهداشتی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان شده است.
سرپرست مدیریت پیشگیری از بیماری های مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: این بیماری در میان بیماری های ویروسی منتقله توسط بندپایان، سریعترین گسترش را داشته و موجب شده که بیماری دنگ به مهم ترین بیماری ویروسی منتقله توسط بند پایان در مدت 30 سال گذشته در جهان تبدیل شود.
وی به علل افزایش بیماری اشاره کرد و اظهار داشت: شهرسازی بدون برنامه، بهسازی نامناسب محیط، مسافرت های بین المللی و کنترل نامناسب حشرات از علل گسترش این بیماری میباشد.
امیری در خصوص علائم این بیماری گفت: هر شخصی با سابقه مسافرت به مناطق بومی بیماری از جمله پاکستان و عربستان همراه با تب شدید، سردردشدید، استخوان درد و احساس خستگی به عنوان مورد مشکوک مورد بررسی قرار میگیرد.
سرپرست مدیریت پیشگیری از بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان اظهارداشت: کارگاه آموزشی آشنایی با نحوه اجرای نظام مراقبت و آشنایی با بیماری دنگ، برای کارشناسان پیشگیری از بیماریهای مراکز بهداشت شهرستانهای تابع دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در محل مرکز بهداشت استان برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: تعدادی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی جندی شاپور اهواز این برنامه را آغاز کردهاند.