مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: هجوم جیرجیرکها در تابستان با توجه به شرایط آب و هوایی کاملا طبیعی است.
احمدرضا لاهیجانزاده اظهار کرد: تعداد جیرجیرکها در تابستان امسال نسبت به سال گذشته بسیار اندک است و حتی به اندازه یکپنجم جمعیت جیرجیرکها در سال گذشته نیست. جیرجیرکها در تابستان در مقطع زمانی حدودا 20 روزه در محدوده شهرها و حتی مناطق حفاظتشده و طبیعت مشاهده میشوند.
وی ادامه داد: وجود جیرجیرکها در استان در این مقطع زمانی جزئی از طبیعت خوزستان است. رطوبت بالای هوا، گرما، وجود تالابها و همچنین وجود حداقل 2500 کیلومترمربع بیشهزار و سایر موارد بر پیدایش جیرجیرکها در استان تاثیر میگذارد و این عوامل موجب میشود که گونهای از این جیرجیرکها تکثیر پیدا کند. بعضا در دورههایی هجوم قورباغه، برخی حشرات و ملخ را نیز در استان شاهد بودهایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: تکثیر و هجوم جیرجیرکها در یک دوره افزایش پیدا کرده و پس توقف این دوره، تعداد رو به کاهش میرود که هم اکنون جمعیت جیرجیرکها افزایش داشته و به تدریج رو به کاهش است. سال گذشته میزان هجوم این حشرات به حدی بود که پیشنهاد شد از هواپیمای سمپاش برای مقابله استفاده شود که چون این امر به طور طبیعی و با توجه به شرایط آب و هوایی رخ میدهد این اقدام صورت نگرفت.
لاهیجانزاده با بیان این که ماندگاری این جیرجیرک ها 2 تا 3 هفته است، اظهار کرد: راه مقابله با جیرجیرکها در منازل مسکونی، استفاده از سمهای پودری در راه پلهها و ورودی درها است و در طبعیت نیازی به مقابله نیست چرا که کمکم جمعیت آنها در طبیعت نیز کاهش مییابد.