خوزنیوز: نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: افزایش 9 میلیون تنی محصولات کشاورزی و ایجاد 300 هزار فرصت شغلی در خوزستان کذب محض است.
ناصر صالحی نسب در گفت و گو با خبرنگار خوزنیوز گفت: اظهارنظرهایی که پیرامون اضافه شدن 9 میلیون تن به محصولات کشاورزی استان خوزستان و ایجاد 300 هزار فرصت شغلی با اجرای طرح 550 هزار هکتاری در این استان مطرح می شود کذب محض است و مطابق مسائل کارشناسی نیست.
وی افزود: شاید محصولات این زمین ها در یک بازه زمانی سه تا پنج ساله افزایش یابد و بعید است با این کار فرصت شغلی جدیدی ایجاد شود؛ آماری که ارائه می شود در صورتی صحت دارد که سایر طرح ها و صنایع جانبی اعم از گلخانه ها و پرورش ماهی اجرا شود.
نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی به طرح دژقدس واقع در حدفاصل بین اهواز و هویزه اشاره نمود و گفت: در این طرح وزارت نیرو با صرف هزینه فراوان شبکه های اصلی را ایجاد نموده اما پس از آن به دلیل تامین نشدن آب مورد نیاز برای احداث شبکه های فرعی و سایر اقدامات، طرح را متوقف نموده است که این موضوع جای تاسف فراوان دارد.
صالحینسب اظهار داشت: متاسفانه این دست طرح ها و اقداماتی چون افزایش 50 هزار هکتاری سد معشوره در بالا دست استان لرستان، افزایش 60 هزار هکتاری سد سیمره و تبدیل 70 هزار هکتار اصفهان به 200 هزار هکتار انجام میشود اما اراضی خوزستان باید بدون آب بمانند.
نماینده دشت آزادگان در پاسخ به پرسش خبرنگار خوزنیوز درخصوص مشارکت شرکت های خارج از استان در طرح 550 هزار هکتاری و عدم به کارگیری نیروهای بومی گفت: برخلاف سایر استان ها، خوزستان با وجود ظرفیت های فراوان، به منظور ایجاد اشتغال نیاز به زیرسازی ندارد بلکه مشکل به مدیریت استان برمی گردد.
وی ادامه داد: مشکل مدیریت استان در تمام دولت ها وجود داشته است و تاکنون مدیریت خوب و اجرایی که بتواند از حق جوانان استان دفاع کند در خوزستان نبوده است؛ در خوزستان انواع ظرفیت ها و امکانات از جمله نفت، کشاورزی و.. وجود دارند اما برای استان از آن ها کمترین استفاده نمی شود.
صالحینسب بیان کرد: سهم از یک و نیم میلیارد دلار سرمایه ای که به طرح 550 هزار هکتاری (که 500 هزار هکتار از آن در خوزستان قرار گرفته است) تعلق گرفته است چقدر است؟ در طرحی که به خواست مردم خوزستان و حق و سهم آن هاست، شرکت جهاد نصر اصفهان و سمنان چندین زیرمجموعه در خوزستان تشکیل داده اند و بخش عمده کار را به عهده گرفته اند.
نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار خوزنیوز و این که آیا در طرح 550 هزار هکتاری مسائل فنی و اجتماعی آن مطالعات کامل و جامعی وجود دارد یا خیر گفت: همانگونه که از نام طرح احیاء اراضی پیداست در این طرح بر زمین هایی کار می شود که موات بوده، آبخور نیستند و کشت و زرع نمیشوند.
ناصر صالحینسب ادامه داد: شرط اول اجرای موفقیتآمیز این طرح آن بود که وزارت نیرو ضمن انجام مطالعات، اجازه نمیداد ذرهای از آب رودخانههای کرخه و کارون جابجا شود و تغییر مسیر پیدا کند؛ در این باره مجمع نمایندگان خوزستان تاکنون ضمن برگزاری سه جلسه پیاپی، بنا دارد این مسائل را در سفری که وزیر نیرو پس از تعطیلات مجلس به همراه تعدادی از معاونین خود و هیات مدیره شرکت جهاد نصر به خوزستان خواهد داشت با وزیر مطرح کند.
وی گفت: مسائل فنی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ آنچه ما می گوییم این است که ابتدا کانال کشی فرعی و تسطیح اساسی را انجام دهند، متاسفانه تسطیح های کنونی بدون کیفیت و رعایت مسائل فنی انجام می شود و در زهکشی های زیرزمینی تنها سرمایه های ملی هدر می رود؛ به طوری که در این زهکشی ها نه به کمیت و کیفیت، نه استانداردها و نه به خواسته ها و مشخصات زمین توجه نمی شود.
نماینده مردم دشت آزادگان یادآور شد: کلیات طرح 550هزار هکتاری این نیست؛ این طرح طرح جامعی است که در آن به باغات، پرورش ماهی، گلخانه ها، استفاده از سیستم های نوین آبیاری (تحت فشار، قطره ای و بارانی) توجه شده است که اکنون تنها گوشه ای از آن در حال انجام است.
صالحی با اشاره به زمین های غیرموات و تحت کشت که تحت عنوان طرح 550 هزار هکتاری مدتی از کشاورز به منظور زهکشی و یکپارچه سازی گرفته می شود گفت: یکپارچه سازی زمین ها به منظور لحاظ کردن مطالعات اجتماعی انجام می شود، اما به طور کلی طرح از شکل اصلی خود که متمرکز بر زمین های موات بود خارج شده و دوستان در زمین هایی مشغول به کار هستند که هم اکنون در دست مردم است.
من همیشه برام سوال بوده که چرا دریک موسسه عمومی! غیرخوزستانیها دارند کارمیکنند.همه خریدشون هم از اصفهانه!