رئیس جهاد کشاورزی رامهرمز گفت: سوزاندن کاه وکلش توسط کشاورزان عواقب زیست محیطی ایجاد میکند.
تورج نوروزی امروز اظهار کرد: کاه وکلش باقیمانده در زمین پس از برداشت غلات همراه با سایر کودهای آلی (حیوانی، گیاهی، کمپوست و...) مهمترین و اصلیترین منابع تولید محصولات سالم و ارگانیک میباشند.
وی افزود: متاسفانه اغلب کشاورزان حرمت این سرمایه عظیم را پاس نمیدارند و اقدام به آتش زدن کاه وکلش میکنند.
رئیس جهاد کشاورزی رامهرمز تصریح کرد: کاه وکلش پس از برداشت گندم، باعث کاهش تبخیر و حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از فرسایش بادی آبی خاک میگردد که بسیار ارزشمند است.
وی افزود: علاوه بر این کاه و کلش موجب افزایش فعالیت میکرو اورگانیسمهای (موجودات زنده ذرهبینی مفید) خاک، تامین غذای دامها و احشام و پناهگاه مطمئن و با ارزشی جهت وحوش و حیوانات مفید است.
نوروزی در پایان ضمن توصیه به کشاورزان گفت: بکوشیم از سوختن کاه و کلش بعد از برداشت گندم که عملی ناپسند و باعث مشکلات زیست محیطی زیانآور و غیراخلاقی میباشد جلوگیری نموده و در جهت حفظ مواد آلی و حاصلخیزی خاک گام برداریم که سرمایهای برای آیندگان باشد.