تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۴
کد خبر: ۶۶۷۹۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
16 هزار و 720 تبعه خارجی غیرمجاز در خوزستان
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان گفت: بر اساس آمار سرشماری سال 89 ، 16 هزار و 720 اتباع خارجی و غیرمجاز و غیرقانونی در استان خوزستان وجود داشته است.

حمید سیلاوی در نشست خبری که امروز 24 تیرماه در محل این اداره‌کل برگزار شد،اظهار کرد: بیشتر این افراد، اتباع افغانی بوده و تعدادی از آنها نیز تبعه کشور عراق هستند

وی با بیان این که اتباع خارجی به صورت مجاز و غیرمجاز ساکن کشور می‌شوند، درباره اتباع خارجی مجاز حاضر در خوزستان توضیح داد: در حال حاضر 8700 تبعه عراقی، 3250 تبعه افغانی، 11 تبعه بنگلادشی و یک تبعه عربستان سعودی به صورت مجاز در استان خوزستان سکونت دارند.

سیلاوی تصریح کرد: نابسامانی‌های موجود در کشور عراق و افغانستان موجب پناهندگی خیل عظیمی از اتباع این دو کشور در ایران شده است، به طوری که آمار پناهندگان افغانی در کشور بیش از 3 میلیون نفر و پناهندگان عراقی بیش از 1.5 میلیون نفر ذکر شده است.

وی درباره وضعیت استملاک اتباع بیگانه عنوان کرد: همان طور که اتباع ایرانی در برخی کشورهای خارجی حق استملاک دارند، اتباع آن کشورها نیز در کشور ما از حق استملاک برخوردار خواهند شد.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان ادامه داد: وجود اتباع خارجی در هر کشور هم می‌تواند یک فرصت و هم یک تهدید باشد. متاسفانه در ایران وجود اتباع خارجی به خصوص اتباع افغانی به جای این که برای ما فرصت باشد، به تهدید تبدیل شده است و علت این است که بیشتر آنها بدون طی مراحل قانونی وارد ایران می‌شوند.

وی بیان کرد: برای ساماندهی اتباع خارجی که تقریبا از اوایل دهه 60 وارد کشور شده‌اند، طرح آمایش یا بازشماری برگزار و هر سال به صورت مستمر برای کنترل اتباع غیرمجاز، کارت هویتی صادر می‌شود که این کارت نشان‌دهنده استان محل سکونت و شهرستان محل فعالیت آنها است.

سیلاوی اظهار کرد: تصمیم وزارت کشور و شورای عالی امنیت ملی این است که اتباع خارجی به خصوص پناهندگان و آوارگان ساماندهی شوند و کنترل لازم در ایران صورت بگیرد.

وی عنوان کرد: برخی از استان‌ها به لحاظ موقعیت جغرافیایی، برای اسکان اتباع خارجی به ویژه افغانی‌ها کاملا ممنوعیت دارند که استان خوزستان، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد از جمله آنها است و در برخی از استان‌ها نیز، برخی شهرستان‌های حساس برای اسکان اتباع خارجی ممنوع هستند.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان گفت: معضل ما در استان خوزستان و همچنین در سطح کشور این است که اتباع خارجی بدون طی مراحل قانونی وارد کشور و به صورت غیرمجاز در بیشتر استان‌ها ساکن شده‌اند. بر همین اساس کارگروه ساماندهی اتباع خارجی در استان‌ها فعال شده و در جهت ساماندهی اتباع خارجی مجاز و همچنین دستگیری و تردد اتباع خارجی غیرمجاز تصمیماتی اتخاذ می‌کند.

وی ادامه داد: در استان خوزستان این ستاد فعال است و با توجه به این‌که اتباع افغانی در استان خوزستان، سکونت غیرمجاز دارند تلاش کرده‌ایم که مراکز سکونت غیرقانونی را شناسایی و این اتباع توسط اعضای ستاد دستگیر و تا مرز کشورشان هدایت شوند.

سیلاوی گفت: در سال گذشته 2972 نفر از اتباع غیرمجاز افغانی در استان خوزستان دستگیر و با احترام کامل تا مرز مشترک هدایت و تحویل مقامات افغانی داده شدند و در 4 ماهه امسال نیز تعداد 1088 نفر از این تبعه دستگیر و مسترد شده‌اند.

وی افزود: انتظار داریم که اتباع خارجی در هنگام ورود و خروج از کشورمان، قوانین و سیاست‌های ما را بپذیرند و در چارچوب قانونی به کشور ما سفر کنند.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان اظهار کرد: کشور ایران تمام امکانات لازم را برای اتباع خارجی مجاز، همسطح با اتباع ایران ارایه می‌دهد که از جمله این امکانات می‌توان به امکان تحصیل در مدارس و دانشگاه‌ها و ارایه مسایل درمانی اشاره کرد.

وی درباره اشتغال اتباع خارجی عنوان کرد: دو شرط برای اشتغال اتباع خارجی در ایران وجود دارد؛ یکی این که دارای روادید ورود یا حق کار باشند و دیگر این‌که مطابق قوانین، پروانه کار دریافت کرده باشند.

سیلاوی تصریح کرد: طبق ماده 181 قانون کار، هیچ تبعه بیگانه‌ای بدون اخذ پروانه کار و تقاضای کارفرما در جهت به کارگیری آنها، حق اشتغال ندارد و در صورت این که کارفرمایان، اتباع بیگانه بدون مجوز را به کار گیرند، هر دو از 91 تا 180 روز محکوم به حبس خواهند شد.

وی عنوان کرد: متاسفانه به علت عدم همکاری کارفرمایان و ترجیح منافع شخصی به جای منافع کشور، اقدام به بکارگیری اتباع بیگانه می‌شود و این مساله موجب ضربه زدن به منابع درآمدی و اقتصاد کشور شده است.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان یادآور شد: با توجه به این‌که نرخ بیکاری در بیشتر استان‌های کشور بالا است، انتظار داریم کارفرمایان همکاری لازم را با ما داشته باشند. جهت جلوگیری از به کارگیری غیرمجاز اتباع خارجی، این موضوع توسط هیات فنی اشتغال استان کنترل می‌شود و توسط اعضای همین کمیته سرکشی‌های لازم به واحدهای تولیدی و صنعتی استان خوزستان صورت گرفته است که این بازدیدها، منجر به شناسایی 251 مورد تخلف و همچنین معرفی 171 تخلف به مراجع قضایی و پرداخت جریمه به میزان بیش از 30 میلیارد ریال و در برخی مواقع لغو پروانه فعالیت شده است.

سیلاوی گفت: از کارفرمایان خواهش می‌کنیم که نسبت به عدم بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز با ما همکاری کنند. برنامه این است که امسال به شدت با این تخلفات برخورد کنیم. با توجه به نرخ بیکاری بالای استان خوزستان، امیدواریم کارفرمایان همکاری لازم را در جهت ایجاد زمینه اشتغال برای اتباع ایرانی داشته باشند. هیات فنی اشتغال خوزستان نیز که یکی از هیات‌های فعال کشور است، آماده پذیرش درخواست‌های کارفرمایان در صورت درخواست به کارگیری اتباع خارجی خواهد بود.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از 270 درخواست از شرکت‌ها و واحدهای تولیدی در سطح استان وجود داشته است که خواهان به کارگیری اتباع خارجی به خصوص اتباع متخصص شده‌اند، این تقاضاها بررسی و بیشتر آنها پذیرفته شده‌اند.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان اظهار کرد: یکی از مزیت‌های به کارگیری اتباع بیگانه متخصص این است که هم تخصص و حرفه آنها به فرد ایرانی منتقل می‌شود و هم به ازای یک نفر متخصص خارجی برای 3 ایرانی اشتغال ایجاد می‌شود و این بهترین راه برای کارفرمایان است که می‌توانند در جهت استفاده از اتباع خارجی در چهارچوب قوانین استفاده کنند.

وی افزود: متاسفانه برخی از مراکز تولیدی همچون آجرپزی‌ها، زمین‌های کشاورزی به ویژه در هنگام برداشت محصول، کارهای ساختمانی و پروژه‌های عملیاتی مانند احداث جاده‌ها و زیرساخت‌ها از اتباع خارجی غیرمجاز استفاده می‌کنند که یقینا با آنها برخورد خواهد شد، همان گونه که تاکنون برخوردهای لازم صورت گرفته است.

سیلاوی اظهار کرد: بیشترین اتباع خارجی به کار گرفته شده مجاز و متخصص از کشور چین، استرالیا، کانادا و آلمان و سایر کشورها بوده‌اند که به آنان روادید دارای حق کار داده می‌شود.

وی افزود: با توجه به ممنوع بودن اقامت اتباع افغان در استان خوزستان، تمرکز اتباع افغان تنها در مهمان‌شهر شهید بنی‌نجار گتوند مجاز است که در حال حاضر 2300 تبعه افغان در آنجا ساکن هستند.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار