مدیر پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر گفت: در راستای فعالیتهای پژوهشی این پایگاه، مرمت محوطه باستانی طاق طویله ایذه آغاز شد.
خدیجه ملامیرزایی امروز اظهار کرد: عملیات خاکبرداری و آواربرداری شامل خارج کردن همه خاکها و آوارهای حاصل از کاوش سالهای گذشته و نخالههای ساختمانی به بیرون از محوطه طاق طویله یکی از برنامههایی است که در این پروژه انجام میشود.
وی افزود: تمامی دیوارهای موجود که دچار ریختگی و آسیب شدهاند با لاشه سنگهای متعلق به بنا که در محوطه موجودند با رعایت ابعاد و اندازه و دوغابریزی با گچ نیمکوب محلی مرمت میشود.
ملامیرزایی اضافه کرد: اجرای مسیر مناسب آب و هدایت آبهای سطحی حاصل از بارندگی به خارج از بنا با شیببندی مناسب و نهایتاً سنگ فرش کردن کف اتاقهای مسقف موجود با لاشه سنگ و ملات باتارد و ساماندهی حجرهها از اقدامات دیگری است که در دست اقدام قرار دارد.
وی ادامه داد: این محوطه که در 9 آبانماه 1377 با شماره ثبت 2140 در فهرست آثار ملی قرار گرفته است در جنوب شرقی شهرستان ایذه ابتدای جاده ایذه - پیان قرار دارد و از بناهای منحصر به فرد منطقه محسوب میشود؛ این بنا مربوط به دوره ایلخانی - تیموری بوده که با لاشه سنگ آهکی و گچ نیمکوب ساخته شده است.
این مسئول گفت: مرمت و ساماندهی این بنا در سالجاری انجام میشود و براساس قرارداد منعقد شده فعالیتها در این اثر تاریخی انجام خواهد شد.
مهرکیان باستان شناس و کاوش گر تاق تپوله تم از این که افرادی نمک نشناس و سارق فرهنگی بدون ذکر نام کاوش گر و ثبت کننده ی تپه تاق تپوله در فهرست آثار ملی و طلبکار 46 میلون تومان هزینه ی کاوش 1385 از این اثز مهم سخن گفته اند ناراحتی زیادی ندارم چوم اینان عملا بی اخلاقی خودرا نمایش داده اند.
از کار بعدی که مثلا آواربرداری و تعمیرات و سنگفرش هاست نگرانم .
کاربرد این بنای منحصر بفرد نیازمند ادامه کاوشی است که از ان دریغ شده است وتعجب از آن است که بدون اطلاعات دارند کارهایی می کنند که می تواند در اینده به کلیت اثز آسیب برساند.
هماهنگی با سازمان و مشاوره ی کارشناسی یک اصل ضروری است که رعایت نشده است لطفا بی اخلاقی ها را نقد کنید.