تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰
کد خبر: ۶۶۴۳۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رئیس اداره نهضت سوادآموزی آبادان:

آبادان 9 هزار و 835 بی‌سواد دارد

رئیس اداره نهضت سوادآموزی آبادان گفت: آبادان 9 هزار و 835 نفر بی‌سواد دارد.

آذر شجاعی در جلسه شورای راهبردی نهضت سواد آموزی در محل اداره آموزش و پرورش با بیان اینکه آبادان 9 هزار و 835 نفر بی‌سواد دارد، اظهار کرد: موضوع باسواد کردن این افراد از کل آمار بی‌سوادی گروه سنی 10 تا 49 سال (بر اساس سرشماری سال 90) به صورتی که موفق به اخذ گواهینامه دوره سواد آموزی شوند در دستور کار این اداره قرار دارد.

وی اضافه کرد: از این تعداد حجم ابلاغی، سهم سال جاری ما یک هزار و 700 نفر سوادآموز، 144 انتقالی و 140 نفر دوره تحکیم است.

رئیس اداره نهضت سوادآموزی آبادان با اشاره به نرخ سرانه واگذاری فعالیت‌های دوره سوادآموزی در سال جاری تصریح کرد: مبلغ سرانه جذب و آموزش هر نفر در ازای قبولی دوره سوادآموزی 5 میلیون و 200 هزار ریال پس از کسورات قانونی، در دوره انتقال به ازای هر نفر 7 میلیون و 200 هزار ریال و در دوره تحکیم به ازای قبولی هر نفر 600 هزار ریال خواهد بود.

وی یادآور شد: معلمان و تمام کارکنان آموزش و پرورش می‌توانند با تشکیل کلاس با حد نصاب حداقل هفت نفر در دوره‌های سوادآموزی، 12 نفر در دوره انتقالی و 10 نفر دوره تحکیم به ترتیب 400، 200 و 600 ساعت حق التدریس دریافت کنند.

شجاعی در خصوص شرایط افرادی که می‌توانند در دوره سوادآموزی ثبت نام کنند، گفت: این افراد باید در هنگام ثبت نام 10 سال تمام داشته باشند و بی‌سواد یا فاقد مدرک تحصیلی یا دارای کارنامه اول یا دوم ابتدایی یا مقدماتی نهضت سواد آموزی باشند.

وی با بیان اینکه در دوره تحکیم نیز باید افراد قبول شدگان دوره سوادآموزی باشند ادامه داد: برای دوره انتقالی نیز فردی می‌تواند ثبت نام کند که دارای کارنامه قبولی دوره سوادآموزی یا دوره تکمیلی و یا دوره پایانی باشد.

رئیس اداره نهضت سوادآموزی آبادان، کل جمعیت بی‌سوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال مرد و زن در سال 90 در شهرستان آبادان را 11 هزار و 711 نفر نام برد و اظهار کرد: افراد زیرپوشش در سه ساله 90 تا 92 این اداره یک هزار و 876 نفر بوده است.

وی، استفاده از توان بازنشستگان در امر آموزش نیروهای بی‌سواد، استفاده از توان کتابخانه‌ها، اصناف، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها در جهت شناسایی بی‌سوادان، همکاری و همراهی بهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستاها و صدا و سیما در جهت تشویق و ترغیب افراد بی‌سواد برای حضور در کلاس‌های نهضت سواد آموزی، اعطای برخی تسهیلات به سوادآموزان در جهت ایجاد انگیزه و تشویق و ترغیب آنان، تشکیل کلاس‌های سواد آموزی در پایگاه‌های شهری و روستایی توسط بسیج به عنوان برخی از سیاست‌های اجرایی طرح ریشه کنی بی‌سوادی در جامعه شهری نام برد.

** ریشه‌کنی بی‌سوادی از اولویت‌های آموزش و پرورش آبادان است

سرپرست اداره آموزش و پرورش آبادان گفت: ریشه‌کنی بی‌سوادی از اولویت‌های اصلی کاری آموزش و پرورش آبادان به شمار می‌رود.

سید سعید موسوی در جلسه شورای راهبردی ستاد سواد آموزی در محل سرسرای اجتماعات آموزش و پرورش اظهار کرد: پدیده سواد آموزش پدیده‌ای فرهنگی است که اگر به آن پرداخته نشود جامعه با آن به مشکل برخورد می‌کند.

وی اضافه کرد: باید موضوعاتی همچون با سواد کردن نوجوانان 10 تا 20 سال و اجرایی شدن شیوه‌نامه انسداد مبادی و ظرفیت‌سازی در جهت کاهش بی‌سوادی به طور جدی دنبال شود.

سرپرست اداره آموزش و پرورش آبادان تصریح کرد: استفاده از توان سایر دستگاه‌های اجرایی در جهت رفع بی‌سوادی نیز باید پیگیری و انجام شود.

وی یادآور شد: به منظور تحقق فرمان مقام معظم رهبری، آموزش و پرورش با محوریت اداره سوادآموزی باید از طریق بسیج عمومی و بهره‌برداری مطلوب از منابع، فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود برای به صفر رساندن بی‌سوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال در طول برنامه پنجم توسعه در جهت ارتقای سطح فرهنگی و نشر فرهنگ اسلامی در میان سواد آموزان و ایجاد زمینه برای پایه‌گذاری نظام آموزشی بزرگسالان باید برنامه‌ریزی و کار کند.

موسوی مطرح کرد: ایجاد عزم ملی و اراده عمومی و بسیج تمام منابع، امکانات، فرصت‌ها با ظرفیت‌های موجود، انسداد مبادی ورودی بی‌سوادی، ایجاد تنوع در شیوه‌های جذب و آموزش سواد‌آموزان، توسعه فعالیت‌های تحکیم و تعمیق سواد و کارآمدسازی نظام تشویق و تقویت انگیزش در سوادآموزان و آموزش دهندگان از جمله اهداف کیفی شورای راهبردی سواد آموزی به شمار می‌رود.

موسوی گفت: ارائه راهکارها و ضوابط تشویق بی‌سوادان به امر سوادآموزی و الزامات مناسب برای فراهم شدن زمینه‌های جذب هر چه بیشتر آنان به این امر باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای اجتماعی دولتی و غیر دولتی و ارائه خدماتی که سوادآموزی را راهبردی می‌کند از جمله راهبردهای ریشه کنی بی‌سوادی محسوب می‌شود.

سرپرست اداره آموزش و پرورش آبادان، از فرهنگ‌سازی مناسب برای جذب بی‌سوادان و اجرای آموزش‌های سوادآموزی از طریق شبکه‌های صدا و سیما، لحاظ کردن شاخص فعالیت سوادآموزی کارکنان به عنوان ملاک ارزیابی درون دستگاهی و انتخاب دستگاه‌های اجرایی برتر، تخصیص حجم ابلاغی جهت تحت پوشش قرار دادن هر اداره به میان 50 نفر، انعکاس و نشر این برنامه در راستای اهداف کیفی برنامه به نحو مطلوب و برگزاری جشن شکرگزاری به عنوان دیگر فعالیت‌های قابل اجرا در این زمینه نام برد.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار