مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت خوزستان نسبت به خرید زولبیا و بامیه از دستفروشان در ماه رمضان هشدار داد.
مهرام معلم اظهار کرد: با شروع ماه رمضان و مصرف شیرینیهایی مانند زولبیا و بامیه، سودجویانی در شرایط نامطلوب اقدام به تهیه زولبیا و بامیه میکنند و توصیه میشود شهروندان حتما این محصول را از مراکز فروش مجاز مانند شیرینی فروشیها خریداری کنند.
وی ادامه داد: شیرینی فروشیها مکانی ثابت دارند و مسایل بهداشتی را رعایت میکنند. باید توجه داشت که در تهیه زولبیا و بامیه، سلامتی و بهداشت افرادی که اقدام به تهیه این شیرینی میکنند، مواد اولیه به ویژه روغن و بهداشت محل تهیه یا فروش زولبیا و بامیه بسیار حائز اهمیت است.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان افزود: در صورتی که از روغن به صورت مکرر برای تهیه زولبیا و بامیه استفاده شود، این امر موجب آزاد شدن ترکیبات دو قطبی میشود که ترکیبات دو قطبی یکی از عوامل موثر در ایجاد سرطانهاست. بنابراین تعویض روغن توسط تولیدکننده در هر نوبت بسیار مهم است.
معلم عنوان کرد: زولبیا و بامیه در مراکز مجاز که بهداشت فردی و سلامت کارکنان آن مشخص شده، در شرایط مطلوب تهیه، توزیع و فروخته میشود این در حالی است که هیچکدام از این موارد در دستفروشی رعایت نمیشود و شیرینی در معرض گرد و غبار و دمای هوای نامناسب و بالا فروخته میشود.
وی افزود: همکاران ما از قبل از شروع ماه مبارک رمضان، اقدام به تشکیل جلسات بینبخشی با حوزه غذایی استان، نیروی انتظامی، شهرداری و اصناف کردهاند تا بتوان در این ماه دستور قاطعی را برای دستفروشان مواد غذایی داشته باشند. در سال گذشته نیز در بازرسی ماموران بهداشت، افرادی که در خانه یا مکانهای غیرمجاز اقدام به تهیه زولبیا و بامیه میکردند، شناسایی شده و با دستور مقام قضایی، محل تعطیل شد.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: امسال نیز این موضوع با جدیت در حال پیگیری است و کسانی که امسال هم بخواهند در شرایط نامناسب زولبیا و بامیه را تهیه و توزیع کنند، قطعا شناسایی و نسبت به تعطیلی محل و جریمه آن اقدام خواهد شد.
معلم گفت: همچنین برای دومین سال، با استفاده از دستگاه اندازهگیری ترکیبات دوقطبی روغن، ماموران بهداشت به صورت سیار از سلامت روغن مصرفی مطمئن خواهند شد و در صورتی که ناسالم بودن روغن تایید شود، در همان محل و در سریعترین زمان ممکن، این روغن از دسترس مصرف خارج میشود.
وی ادامه داد: نظارتهای بهداشتی با حضور بازرسان در 2 نوبت صبح و بعدازظهر از سطح کلیه شیرینی فروشی ها و قنادیها انجام میشود و بازرسان در صورتی که در بازرسی خود مکان غیرمجازی که شرایط تولید زولبیا و بامیه ندارند را مشاهده کنند، از طریق مراجع قانونی نسبت به تعطیلی آن محل اقدام میکنند. در این زمینه همچنین نیاز است که مردم هم مشاهدات خود را گزارش دهند.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: در صورتی که شهروندان موارد تخلف بهداشتی در فروشگاههای عرضه زولبیا و بامیه مشاهده کردند حتما با شماره تلفن 3333032 ، 2227369 یا 3914420 تماس بگیرند.