تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۹
کد خبر: ۶۵۶۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
یک کارشناس حقوق آب خواستار شد ؛

لزوم تاسیس دانشکده حقوق آب در اهواز

یک کارشناس حقوق آب و تالاب‌ها خواستار تاسیس مرکز و دانشکده حقوق آب در اهواز شد تا این شهرستان نیز مطابق استانداردهای بین المللی بحران و مشکلات آب، تحت کنترل موازین حقوقی، مهندسی و علمی درآید.

حمید رشیدی امروز با توجه به مشکل کم‌آبی در کشور و استان و راه‌های مقابله با آن اظهار کرد: اگر همه مردم برای مدیریت بحران آب مشارکت کنند، در واقع برای سرزمین خود کاری‌ کرده‌اند و منتظر نمانده‌اند که سرزمینشان برای آنها کاری کنند.

وی با بیان اینکه مردم باید پیشقدم شوند و برای نسل آینده کاری انجام دهند، ادامه داد: همه باید از آبی که خداوند متعال از آسمان فرو می‌فرستد و در سطح و زیر زمین آن را جاری می‌‌کند درست استفاده کند به دلیل اینکه کمبود آب شیرین جدی است.

این کارشناس حقوق آب و تالاب‌ها با تاکید بر اینکه نباید فراموش کنیم که بیشترین مصارف آب شیرین در بخش کشاورزی استفاده می‌شود اضافه کرد: ما از یک سو به تولید غذا نیازمندیم و توسعه کشاورزی را ضروری می‌دانیم و از سوی دیگر با کمبود آب شیرین مواجه هستیم و علاوه بر این تغییرات اقلیمی به‌طور دوره‌ای نیز درحال رخ دادن است و این موضوع خود، مزید بر علت شده است.

وی خاطرنشان کرد: بی‌تردید تاثیر منفی تغییرات اقلیمی بر کاهش حقابه منابع آبی مانند رودخانه‌ها و تالاب‌های ما غیرقابل انکار است و اجرای طرح‌های ملی بدون ارزیابی زیست محیطی نیز بر مشکلات می‌افزاید، پس این سوال پیش می‌آید که چه باید کنیم؟

این کارشناس حقوق آب و تالاب‌ها بیان کرد: پیشنهادی که می‌توان داد این است که نخست، همه مردم و دستگاه‌های اجرایی تصمیم بگیرند که در مصرف آب صرفه جویی کنند.

وی اضافه کرد: دوم اینکه همه آحاد مردم و همه دستگاه‌های اجرایی؛ وزارت نیرو و سازمان آب و برق خوزستان را یاری بخشند و به آیین نامه‌ها و نظامات فنی مصوب و دستورالعمل ها توجه عملی ویژه و بیشتری داشته باشند.

وی افزود: به‌عنوان مثال؛ دارندگان پروانه مصرف آب‌های سطحی و زیرزمینی از مصرف و اتلاف غیر معقول و غیراقتصادی آب اجتناب کنند و مجاری اختصاصی مورد استفاده خود را به‌نحوی که این منظور را تأمین و احداث و نگهداری کنند.

رشیدی ادامه داد: همچنین دستگاه اجرایی هم اگر برنامه‌ای دارد با تشکیل کارگروه متشکل از نمایندگان آگاه وزارت نیرو و سازمان آب و برق خوزستان و دیگر مراجع دولتی هماهنگی کرده و بهترین روش را اتخاذ و عملی سازند تا به این شکل مصالح عمومی در راستای حفظ منابع آبی طبیعی و مخازن سدها و تالاب‌ها مدنظر قرار گیرند.

این کارشناس حقوق آب و تالاب‌ها افزود: سپس اینکه مصرف‌کنندگان آب از مجاری و سردهنه مشترک که مسئول نگهداری تأسیسات مشترک خود هستند بدون اجازه وزارت نیرو، اقدامی به‌منظور ‌احداث و یا تغییر مقطع و مجرای آب و انشعاب جدید نکنند و هر بالا دستی(کشاورز)، عمل غیرمتعارف انجام ندهد که سبب شود به پائین دستی خسارت وارد‌‌ گردد.

رشیدی افزود: این موارد سبب می‌شود که احترام به حقوق همدیگر که واجب است رعایت شود، همانطور که اقامه نماز واجب است، احترام به حقوق شهروندی نیز واجب است و ما می‌توانیم با کاهش دعاوی ناشی از بهره برداری از آب‌ها، قوه قضاییه و دادگستری را یاری کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: با استفاده از تجربیات کارشناسان وزارت خانه‌های نیرو و کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست و خصوصا از تجربیات گرانبهای کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان که در ایران کم نظیر و یا بی‌نظیر است؛ کمک گرفته و راهکارهای مناسب و کم هزینه‌ای به‌منظور استفاده از آب‌های حاصل از فاضلاب‌ها و تصفیه آب‌های مصرف شده کشاورزی، صنعتی، خانگی و غیره را با رعایت استاندارهای ملی و بین المللی مورد بهره برداری مجدد قرار دهند.

رشیدی خاطرنشان کرد: اگر بنزین کمتری هم سوزانده شود، معنی‌اش این است که دود، مه و گازهای گلخانه‌‌ای کمتری تولید خواهد شد و تغییرات اقلیمی را تحت کنترل قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: عمل صرفه جویی در مصرف آب، فقط برای زمان خشکسالی که منابع آب نادر هستند نیست، هر قطره آب تلف شده به منزله یک قطره کمتر برای یک رودخانه وحشی و پر منظره، یک قطره کمتر برای تخم ریزی ماهی‌ها  و مانند این‌ها است.

وی گفت: باید بدانیم صرف جویی در انرژی و آب، تنها برای نجات استان ما یا کشور نیست، بلکه به منزله نجات کره زمین و گونه ما در روی زمین است پس مردم بهتر است با زمین و مواهب طبیعی آن آشتی کنند و با صرفه جویی آب، با پدیده بیابان‌زایی مقابله شود.

رشیدی اضافه کرد: بهتر است طرح داناب را در کشور توسعه دهیم و در کنار کتب درسی، کتاب ویژه دانش آموزان و دانشجویان متناسب با سطح درسی تألیف شود و نجات آب را با آموزش اجباری و با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت نیرو و دیگر وزارتخانه های مربوط نهادینه کنند تا به این شکل از طریق آموزش، به ارتقای فرهنگی کمک کنیم.

این کارشناس حقوق آب و تالاب ها افزود: خوب است اگر در اهواز مرکز و دانشکده حقوق آب را تاسیس شود تا مطابق استانداردهای بین المللی بحران و مشکلات آب را تحت کنترل موازین حقوقی، مهندسی و علمی درآید.
مرجع / فـارس
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
صادق از اهواز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
0
0
یکی از کارهای بسیار مهم در حوزه های فنی و صنعتی و در اکثر کاربردها ایجاد رشته های تخصصی علم حقوق است همگان میدانند علم حقوق روابط بین انسان ها را تسهیل میکند و با ایجاد قوانین زمینه های رشد را در خیلی مکان ها گسترش و باعث جلوگیری از سو استفاده ها میشود امید است به این نکته کارشناس در خوزستان که مهد حقوق علم اب است توجه ویژه ای بشود .
:
:
:
آخرین اخبار