تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
کد خبر: ۶۵۴۴۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
در همایش گرامیداشت روز صنعت عنوان شد؛
خوزستان از نظر بیکاری رتبه دوم کشور را دارد
رییس خانه صنعت و معدن کشور گفت: مشکل ما این است که همه مشکلات را گردن قبلی‌ها می‌اندازیم اما تا کشور تولید محور نشود، تفکر کشور تولیدی نشود و از نفت محوری خارج نشود، وضع صنایع کشور بهتر از این نخواهد بود.

سیدعبدالوهاب سهل‌آبادی در همایش گرامیداشت روز صنعت و معدن که روز چهارشنبه 4 تیرماه در محل سازمان صنعت و تجارت استان برگزار شد، اظهارکرد: در حال حاضر 30 درصد صنعت فعال است و اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی محقق شود قطعا باید صنعت به 100 درصد ظرفیت اسمی خود برسد اما این اتفاق کی خواهد افتاد؟

وی تصریح‌کرد: درست است که هزار قانون جهت رفع موانع تولیدی تصویب می‌شود اما کدام یک از آن‌ها اجرایی می‌شود؟ مگر ما نقش در تحریم‌ها یا تورم داشتیم؟ مگر ما غیر از دفاع و همراهی از هدفمندی چه کار کردیم؛ اما فراموش کردید که صنعت باید حمایت شود و یا بسته‌های حمایتی باید به صنعت برسد.

سهل‌آبادی ادامه‌داد: مگر صنعت با بهره‌های بانکی 28 و 30 درصدی می‌تواند فعال باشد؟ ما از نماینده ولی فقیه استان انتظار داریم که مشکلات تولید و صنعت را به اطلاع مقام رهبری برساند.

وی اظهارکرد: حقوق دولتی معادن در سال 93 چند برابر شد که این مساله را نه شرع نه عرف نمی‌پسندد. خانه‌های صنعت و معدن باید در جایگاه‌های تصمیم‌گیری هر استان حضور یابند؛ امیدی که از آن حرف می‌زنیم در حال حاضر به انتظار تبدیل شده است.

رییس خانه صنعت و معدن کشور افزود: در حال حاضر خانه‌های صنعت و معدن شکل جدیدی به خود گرفته‌اند. وزیر صنعت هم به آن‌ها توجه خاصی دارد و امیدواریم بتوانیم مشکلات صنعت را از استان‌ها از طریق خانه‌های صنعت و معدن به مسوولان کشور انتقال دهیم.

در ادامه این نشست امید حاجتی، معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان گفت: استان خوزستان از نظر سهم تولیدات دومین استان کشور است. استان ما از نظر بیکاری، در جایگاه دوم کشور قرار دارد که پس از استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته است.

وی تصریح‌کرد: استان خوزستان حدود 12.3 درصد از ارزش‌افزوده تولیدات صنعتی کشور را به خود اختصاص داده است و حدود 13 درصد از تولید ناخالص داخلی استان به بخش صنعت اختصاص دارد. مشکل ما این است که در استان برنامه‌ریزی صحیحی برای رشد برخی صنایع اتفاق نیافتاده است و عمدتا به صنایع بالادستی توجه شده و کمتر نسبت به توسعه صنایع جانبی و پایین‌دستی اقدام شده است. در حال حاضر صنایع استان به صورت متوسط زیر 50 درصد ظرفیت کار می‌کنند.

حاجتی در ادامه از طرح توسعه اقتصادی خبرداد و خاطرنشان‌کرد: این برنامه در رقابت برنامه میان‌مدت اجرا می‌شود که این طرح تقریبا در کشور انجام نشده است و تدوین این برنامه در دستور کار قرار دارد.

وی بیان‌کرد: باید برای حل مشکلات صنعت از ظرفیت صندوق توسعه ملی استفاده کرد و همچنین انتظار داریم که سهم صنعت بسته حمایتی که قرار بود از طریق اجرای هدفمندی به صنعت اختصاص یابد، اجرایی و محقق شود.

در ادامه فرامرز احمدی‌نژاد، رییس خانه صنعت و معدن خوزستان اظهارکرد: متاسفانه نگرش‌ها بر مبنای حمایت و گره‌گشایی صنعت نیست. برنامه‌‌ها برای واحدهای صنعتی چه کار کرده‌اند.

وی خطاب به مسوولان دولتی خاطرنشان‌کرد: در حوزه صنعت و تولید هیچ حرکتی از دولت دیده نشده و گره‌ای باز نشده است. اگرچه در بخش سیاسی اقدامات خوبی انجام شده که ما آن‌ها را به فال نیک می‌گیریم اما نباید از مسایل و مشکلات داخلی در کشور یا استان‌ها غافل شویم. در هیچ جای کشور این‌گونه با صنعتگر با بی‌مهری برخورد نمی‌کنند و در این شرایط صنعتگر انگیزه‌ای برای ادامه فعالیت ندارد.

در ادامه امیرحسین نظری، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان ضمن قدردانی از صدور بخش‌نامه حمایت از تولیدات داخل استان توسط استاندار گفت: این بخش‌نامه باعث دلگرمی صنعتگران شده است. جا دارد از همکاری صنعتگران برای اجرای طرح آمایش صنعتی قدردانی کنم. این طرح در مدت 3 ماه انجام شد و از این طرح اطلاعات خوبی به‌دست آمد که می‌توان در برنامه‌ریزی‌ها از آن استفاده کرد.

وی افزود: باید وضعیت سرمایه‌گذاری صنعتی در استان را به صورت ملی نگاه کنیم زیرا استان در خدمت کشور است و نفع هر سرمایه‌گذاری در آن به کشور می‌رسد.

در ادامه اخلاق محمدیان، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان نقدینگی و مشکلات بانکی را از مشکلات صنایع دانست و از مدیران بانک‌ها خواست تا در حل این مشکل همکاری داشته باشند.

در این مراسم هچنین از 30 واحد نمونه صنعتی و معدنی استان تقدیر شد.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار