تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۲
کد خبر: ۶۴۶۰۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
پيشنهاد برای راه‌اندازی بازارچه دايمی صنايع دستی در آبادان و خرمشهر
مسؤول انجمن دوستداران ميراث فرهنگی آبادان و خرمشهر گفت: صنایع دستی نشان از گذشته پرافتخار ایران دارد که می‌توان ضمن حفظ و حراست از آثار تاریخی با ایجاد نوآوری و تعریف کاربری جدید برای محصولات مختلف صنایع دستی امروز را به گذشته پیوند زد.

اميد نوری بيان كرد: صنایع دستی می‌تواند باعث ایجاد اشتغال پایدار برای صنعتگران شود و بافعال کردن این صنعت و استفاده از همه ظرفیت‌ها و فرصت‌ها می‌توان در مسیر رونق اقتصادی گام‌های خوبی را برداشت.

وی خاطرنشان كرد:حصیربافی از گذشته‌های بسیار دور در آبادان و خرمشهر رونق داشته و مصارف گوناگونی همچون زیرانداز، کیف، سبد نان، زنبیل (ساک خرید)، سبد میوه، کلاه، بادبزن و...دارد. وجود نخلستان‌های فراوان و وجود مواد اولیه مورد نیاز حصیربافی در آبادان و خرمشهر می‌تواند این دو شهر را به مرکز تولید و عرضه انواع محصولات حصیربافی در کشور تبدیل کند اما متأسفانه به رغم بومی بودن، در مراکز آموزش دولتی صنایع دستی آموزش داده نمی‌شود و رفته رفته این رشته در حال به فراموش است.

نوری يادآوری كرد: در دولت قبل ایجاد کارگاه‌های صنایع دستی تحت عنوان "مشاغل خانگی" در دستور کار قرار داشت و تعداد زیادی نیز متقاضی و واجد شرایط آمادگی کار را داشتند که در صورت محقق شدن این طرح می‌توانست به رونق صنایع دستی و ایجاد بازار کار و رفع مشکل بی‌کاری صنعتگران منجر شود که متأسفانه به دلیل نبود منابع مالی لازم و همکاری نکردن بانک‌ها طرح مذکور با شکست مواجه و موجب سردرگمی و بی‌انگیزگی صنعت‌گران شد.

مسؤول انجمن دوستداران ميراث فرهنگی آبادان و خرمشهر اظهار كرد: آبادان و خرمشهر به دلیل قرار گرفتن در نوار مرزی و همچنین منطقه آزاد تجاری بودن پتانسیل تبدیل شدن به محل صادرات و بازار دايمی صنایع دستی را دارا هستند که در این خصوص نیازمند برنامه‌ریزی است و وجود ساختمان‌هايی متعلق به سازمان میراث فرهنگی در این دو شهر امکان ایجاد بازارچه‌های دايمی صنایع دستی را فراهم آورده است که امیدواریم مسؤولان به پیشنهاد ارايه شده توجه جدی را مبذول كنند.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار