تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶
کد خبر: ۶۳۵۵۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان:
شرکت نفت به‌دنبال خشکاندن تالاب هورالعظیم
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: مجموعه شرکت نفت به‌دنبال خشک کردن تالاب هورالعظیم برای انجام پروژ‌ه‌های نفتی است.

محمدرضا شمسایی عصر روز گذشته در جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون که در معاونت عمرانی استانداری خوزستان برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: شرکت نفت به‌دنبال خشکاندن تالاب هورالعظیم برای حفر چاه‌های خود است؛ خشکاندن هورالعظیم باعث نابودی منطقه و تغییر کامل اکوسیستم خواهد شد.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: قرار بود منطقه‌ای که برای فعالیت‌های نفتی در نظر گرفته شده، از آب تخلیه و آب به نقطه دیگری منتقل شود که ظاهرا با تغییر وزیر، زنگنه مخالف احداث سیفون برای اجرای پروژه‌های نفتی است.

شمسایی با انتقاد از هرگونه صدور مجوز فعالیت توسط سازمان محیط زیست گفت: سازمان محیط زیست نباید زیر بار تخلیه آب نقاطی از تالاب هورالعظیم برود تا چاه نفت احداث شود، چرا که این موضوع عواقب بدی برای منطقه خواهد داشت.

وی افزود: هر چاه نفت حداقل 30 تا 40 سال آینده ماندگار است لذا شرکت به‌دنبال آن است که در مدت مذکور هیچ آبی وارد چاه‌های نفت نشود.

 مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: باید هر چه سریعتر با حضور مدیران نفتی این موضوع بررسی و در خصوص عواقب آن چاره‌اندیشی کرد.

وی در ادامه به پروژه عظیم 550 هزار هکتاری کشاورزی اشاره کرد و گفت: اعتبار شبکه‌های آبیاری سطحی، فرعی و شبکه آبیاری اصلی این طرح ، 5 هزار و 500 میلیارد تومان است که یک‌هزار و 800 میلیارد تومان مربوط به زهکش‌های سراسری و 3600 میلیارد تومان اعتبارات مورد نیاز شبکه‌های اصلی است.

شمسایی تصریح کرد: ابتدا باید شبکه‌های آبیاری اصلی اجرا شود تا شبکه‌های فرعی که حدود 213 هزار هکتار را پوشش می‌دهد، اجرا شود.

 شمسایی در ادامه به وضعیت تالاب ناصری اشاره کرد و اظهار داشت: واحدهای غربی و پایین‌دست اهواز در گذشته زه‌آب خود را در پیچ کوشک و در عراق تخلیه می‌کردند که این موضوع مورد اعتراض عراق قرار گرفت و پس از آن این واحدها موظف شدند زه‌آب را از آب منطقه جمع‌آوری کنند که این اقدام باعث شد آنها زه‌آب این واحدها را در همان منطقه، قبل از مرز در داخل کشور و در منطقه‌ای وسیع منتقل کنند که به تالاب ناصری معروف شده است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: ایجاد تالاب ناصری اشتباهی بوده که انجام شده و باید هر چه سریعتر آن را خشک و به یک کانال تبدیل کرد.

وی همچنین در خصوص روند پیشرفت طرح آبرسانی غدیر در خوزستان نیز اظهار داشت: برای تکمیل طرح‌آبرسانی غدیر، 50 میلیارد تومان اعتبار از طریق اوراق مشارکت، 35 میلیارد تومان از محل نقدینگی و 16 میلیارد تومان از اعتبارات قبلی داریم که این منابع در مقابل نیازهای مالی پروژه، صفر است.

شمسایی تنها راه تأمین نیازهای مالی پروژه آبرسانی غدیر را استفاده از فاینانس خارجی عنوان کرد و گفت: عاقلانه نیست با پروژه مهم و ضروری برای تأمین آب شرب مردم طوری که به اوراق مشارکت وابسته و به طوری که معلوم نیست محقق می‌شود یا خیر، برخورد شود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در پایان خاطرنشان کرد: با هرگونه تغییر اراضی کشاورزی به مزارع پرورش ماهی مخالفیم و امیدواریم روند تغییر استفاده از اراضی پایان یابد.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار