نايب رئيس مجمع نمايندگان خوزستان از محكوميت مديران چند شركت آلودهكننده رودخانه كارون به چهار ماه حبس خبر داد.
به گزارش خوزنیوز به نقل از فارس،سيدشريف حسيني با اشاره به اينكه مراجع قضايي و ستاد جرايم خاص دادگستري، در حال پيگيري منابع آلاينده رودخانه كارون و شركتهاي متخلّف در اين زمينه است، اظهار داشت: اخيرا حكم حبس چهار ماهه براي سه چهار شركت آلاينده رودخانه كارون صادر شده است.
نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي اين روند را چاره كار ندانست و افزود: بايد راهكاري اساسي براي مشكل آلودگي كارون انديشيده شود.
حسيني در مورد تخليه فاضلاب شهري به رودخانه كارون گفت: بهتر است استانداري اعتباري ويژه براي شركتهاي آب و فاضلاب كه در حال حاضر آلودهكننده ترين منابع كارون هستند درنظر بگيرد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر رودخانه كارون وضعيت نامناسب و نابساماني دارد و رسيدگي به اين وضع در اسرع وقت ضروري است.
حسيني افزود: خروجيهاي فاضلابي كه هماكنون در رودخانه كارون تخليه ميشود با توجه به كم شدن حجم آب اين رودخانه، به قدري فضا را متعفن و آكنده از بوي نامطبوع كرده كه مردم حتي نميتوانند از پاركهاي ساحلي حاشيه رودخانه هم استفاده كنند.
وي با تاكيد بر يافتن راهحل اساسي براي اين مشكل گفت: تلاش بر اين است كه مشكل آلودگي رودخانه كارون حل شود اما روند كنوني، راهحل مشكل نيست.
نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي در مورد اقدام مجمع نمايندگان خوزستان در مورد آلودگي رودخانه كارون به عنوان شاهرگ حياتي استان، افزود: نمايندگان در نطقهاي خود مكرراً به اين مسئله اشاره و در قالب سؤال و تذكر آن را مطرح ميكنند؛ به طور مثال در نطقي كه در سال گذشته داشتم تاكيد كردم كه رودخانه كارون به فاضلاب متعفن تبديل شده است.
وي مشكلات رودخانه كارون را يكي از دلايل مطرح شدن استيضاح وزير نيرو عنوان كرد و افزود: در سؤالي كه از وزير نيرو داشتم تذكر دادم كه حضور وي در اهواز باعث پرآب شدن رودخانه كارون ميشود؛ به عبارتي وقتي وزير نيرو يا يكي از مسئولان در اهواز حضور دارند رودخانه كارون چهره واقعي خود را ندارد و براي تغيير نگاه مسئولان رودخانه را پرآب ميكنند.
آلوده كردن رودخانه كارون از سال 88 جزو جرايم خاص به شمار رفته، در ستاد جرايم خاص دادگستري بررسي ميشود.
تا نيمه نخست سال گذشته، پرونده شركتهاي فارسيت، پتروشيمي بندر امام، كاغذ پارس، شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي، صابونسازي ياس خرمشهر، نورد و لوله، كشتارگاه دام اهواز، زمزم خوزستان، خرمنوش خرمشهر، پالايش آبادان، شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب، سازمان آب و برق خوزستان، شركتهاي آب و فاضلاب اهواز و استان شامل آبفاي خرمشهر، آبادان، شوشتر و گتوند، بيمارستانهاي ابوذر، رجايي و سلامت در ستاد مقابله با جرايم خاص طرح شده و قرار بود پس از بررسي در اين ستاد براي متخلّفان كيفرخواست صادر شود.