تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹
کد خبر: ۶۳۳۱۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

چرا حق مردم خوزستان را نمى‌دهند؟

سرپرست حوزه هنری خوزستان با حضور در ایسنای خوزستان از مشکلات حوزه هنری مانند تعطیلی مرکز آموزش، برنامه‌های حوزه هنری خوزستان، وضعیت سینماها و بها ندادن ارگان‌هاي متمول به كارهاي فرهنگي سخن گفت.

محمود نادري با حضور در ايسناي خوزستان گفت: هزینه چاپ کتاب در سال 91 حدود سه میلیون تومان بود اما اکنون نزدیک به 20 میلیون تومان است اما آیا بودجه ما به همین اندازه رشد کرده است؟ یا اصلاً رشدی داشته است؟ نمی‌شود بودجه فرهنگی سال 92 را بدون تغيير به همان دستگاه ابلاغ کرد.

وي، با بیان اینکه ما در حوزه هنری با کمبود فضا برای انجام کارهای فرهنگی مواجه هستیم، ادامه داد: نزدیک به دو سال است که سه پلاتوی تئاتر، کلاس‌های مرکز آموزش و گالری ما در جنب سینما اکسین اهواز توسط بنیاد اموال و املاک مستضعفان به دلیل طرح دعوی و ادعای مالکیت از ید ما خارج شده و ما هر چه می‌رویم نمی‌رسیم. این جا چه کسی ضرر می‌کند؟ آن هم در سالی که رهبری نظام نام فرهنگ را انتخاب کردند و باید عزم ملی داشته باشیم و باید تمام ظرفیت‌ها را برای رونق فرهنگ در نظر بگیریم.

10 گروه تئاتر نابود شدند

نادری خاطرنشان کرد: در عرض این دو سال 10 گروه تئاتر نابود شدند. آیا گروه تئاتر را می‌شود به راحتی به وجود آورد؟ گروه تئاتر اگر مکانی براي تمرين نداشته باشد از بین می‌رود. به دليل از دست دادن اين فضاها تولیدات ما از سال 85 تاکنون دچار افت شدید شدند.

هنرمند را چه به سند منگوله‌دار!؟

وی اظهار کرد: ما اطلاعات حقوقی نداریم و سر درنمی‌آوریم که سند منگوله‌دار چه هست. هر چه هست مال شما است اما ما مالک واقعی آن جا هستیم. ما مالک فرهنگی آن جا هستیم. سرقفلی فرهنگی آن جا متعلق به ما است. لطف کنید و آن را به ما برگردانید.

نگاه به گالری نگاه به یک تعویض روغنی است

سرپرست حوزه هنری خوزستان گفت: ما مهر ماه سال 92 با بنیاد املاک صحبت کردیم و قرار بود مرکز آموزش را اجاره کنیم و تمام سعی خود را هم کردیم اما عزمی وجود نداشت و نگاه به آن گالری که کار یک هنرمند است مانند نگاه به یک تعویض روغنی است.

ساختمان جبهه و جنگ ما هم بسته است

وی اظهار کرد: ما ساختمان دیگری به نام ساختمان جبهه و جنگ داریم که آن هم بسته نگه داشته شده است و در اختیار ما نیست و تدبیری برای آن هم نمی‌بینیم چراکه در اختیار سازمان تبلیغات اسلامی است. امیدوارم سازمان تبلیغات به ما کمک کند تا در تابستان فعالیت‌های خودمان را پی بگیریم. ما هفته گذشته برنامه‌ای به نامه هفته هنرهای تجسمی را در استان فارس برگزار کردیم اما برای برگزاری دور برگشت آن و استقبال از هنرمندان استان فارس در اهواز با شکل فضا و مکان فرهنگی روبه‌رو هستیم.

کتاب‌هایی که چاپ مى‌شوند

نادری خاطرنشان کرد: مجموعه هشت عنوان کتاب در حوزه آفرینش‌های ادبی آماده چاپ کردیم که آبان 93 از آنها رونمایی خواهیم کرد. "کتاب‌شناخت قیصر امین‌پور"، گزیده شعر مقاومت جهان به نام "پنجره‌ای رو به جهان"، "یادنامه قیصر امین‌پور"، کتاب پژوهش در موسیقی شوشتر به نام "پرند شوشتر" اثری از کاظم پوره، کتاب "پرواز کوتاه پرندگان شعر"، کتاب "منتخب شعر کلاسیک شاعران خوزستان"، گزیده شعر شاعران جوان خوزستان به نام "جنوب جوان" و کتابی از فردین كوراوند به نام "نو شاعران خوزستانی" هشت اثر هستند که به زودی چاپ می‌شوند.

وی گفت: یک گاهنامه ادبی نیز طراحی کردیم که ترکیب هیأت تحریریه آن آماده شده و کارهای آن را دارند انجام می‌دهند. شعر، داستان، نقد ادبی، ترجمه و مصاحبه، ترانه و ادبیات کودک و نوجوان از بخش‌های این گاهنامه هستند. یک نشریه ادبی ماهانه هم مدنظر ما است که آن را به چاپ برسانیم.

پروژه سینما بهمن دزفول متوقف است

نادری، درباره پروژه سینما بهمن دزفول، خاطرنشان کرد: در سال 92 به دستور استاندار وقت آقای حجازی پروژه عمرانی پردیس سینمایی دزفول خط خورد و این پروژه متوقف شد و تاکنون متوقف است. در دزفول ما به این پروژه که دارای چند سالن است نیاز داریم که قطعاً در رونق فرهنگی دزفول و شهرهای اطراف آن مؤثر است. نگرانی ما از بابت بودجه این پروژه است. در ضمن پیمانکار این پروژه بدهی‌هایی دارد که اگر تدبیری اندیشیده نشود مشکلاتی به وجود خواهد آمد. ما هیچ توجیهی برای حذف بودجه این پروژه پیدا نکردیم و اکنون هم هیچ توجیهی وجود ندارد تا این پروژه دوباره راه نیفتد.

آلبوم‌هایی که مى‌شنویم

وی افزود: در حوزه موسیقی نگاه ما نگاهی آیینی، محلی و بومی است. برای امسال چهار آلبوم موسیقی در دستور کار داریم که منتشر کنیم. آلبومی که قرارداد آن را منعقد کردیم آلبوم موسیقی علوانیه است که کار نو و ممتازی در سطح کشور است. در حوزه موسیقی بختیاری هم یک آلبوم خوب را تهیه کرده‌ایم.

حوزه هنری مالک سینماها است

او درباره جدایی معاونت سینمایی حوزه هنری خوزستان از ساختمان حوزه هنری اظهار داشت: حوزه هنری یکی از بزرگترین سینماداران کشور است. مؤسسه‌ای به نام بهمن سبز در حوزه هنری تشکیل شده و اداره تخصصی سینماها را بر عهده گرفته است اما کماکان حوزه هنری مالک سینماهای خود یعنی سینماهای اکسین، بهمن و قدس هست اما اداره سینماها از چیزی که از گیشه شروع می‌شود که همان سینماداری است بر عهده مؤسسه بهمن سبز است. از لحاظ اختیارات تمام اختیارات سینماها در اختیار حوزه هنری است اما نیروی انسانی سینماها بر عهده مؤسسه بهمن سبز است و مدیر امور سینمایی هم به دست ريیس حوزه هنری استان منصوب می شود.

طرح اکران پس از افطار دیگر برگزار نمي‌شود

نادری بیان کرد: با توجه به ارزیابی‌هایی که شده طرح اکران پس از افطار که سانس بعد از افطار در ماه مبارک رمضان است به عنوان یک طرح ناموفق معرفی شده و لزومی ندارد آن را برگزار کنیم. طراح اکران پس از افطار امسال اجرا نخواهد شد.

فروش سینماها در استان راضی‌کننده نیست

ريیس حوزه هنری خوزستان خاطرنشان کرد: فروش سینماها در استان راضی‌کننده نیست و به طور کلی فروش سینماها در کشور با ضرر همراه است. ما تمام اختیارات سینما را داریم اما اختیار فیلم آن را نداریم. قطعاً فروش فیلم کفاف دخل و خرج سینماها را در استان نمی‌دهد و علت آن هم پایین بودن کیفیت فیلم‌ها و مدیریت کلان سینماها است.

چرا حق مردم استان را نمى‌دهند؟

او، با بيان اينكه ما در استان ثروتمندی زندگی می‌کنیم، ادامه داد: شرکت فولاد خوزستان، شرکت نفت، منطقه آزاد اروند و شرکت پتروشیمی در استان خوزستان هستند. من به شدت معترض و گله‌مند هستم که چرا این شرکت‌ها حق مردم استان را پرداخت نمی‌کنند؟ حق مردم کمک به رویدادهای فرهنگی این شهر است. ما از اینها می‌خواهیم که بیشتر به میدان فرهنگی بیایند. این صنایع، صنایعی هستند که شهر را آلوده می‌کنند و هزینه‌های زندگی روزانه را افزایش می‌دهند. پس چرا نقش‌شان را بازی نمی‌کنند؟

پول يك بازيكن فوتبال بودجه سه سال من است!

وی افزود: ما خیلی خوشحال هستیم که تیم فولاد خوزستان قهرمان شد و شرکت فولاد خوزستان به بخشی از وظایف خود که سلامت فوتبال است عمل کرد اما دوست داریم این گونه فعالیت‌ها را در فرهنگ هم ببینیم و شدنی است. ارقامی که در فوتبال خرج می‌شود با فرهنگ قابل مقایسه نیست. وقتی بازیکنی یک میلیارد می‌گیرد، یک میلیارد بودجه سه ساله تولید فرهنگی من است.

چرا شركت نفت باید دور خودش دیوار بکشد؟

او اظهار کرد: روى صحبت من با شرکت نفت هم هست. چرا باید دور خودت دیوار بکشی و بهترین سالن‌ها را تنها برای خودت بسازی و مردم نتوانند آن جا بروند و فقط از دور نگاه کنند؟ آیا سینما نفت جواب تمام مردم آبادان را می‌دهد؟

نادری بیان کرد: دیگری منطقه آزاد اروند است. این گونه شرکت‌ها می‌توانند حمایت فرهنگی خود را از طریق حمایت از دستگاه فرهنگی انجام دهند. یک قرارداد می‌بندند با یک فیلم‌ساز به مبلغ 100 میلیون تومان. بعد برای راهنمای مهمانانشان یک تیم از تهران می‌آورند. از این رهگذر چه چیزی به مردم خوزستان می‌رسد؟

پايتخت پنجره‌ها مال شهر آبادان است

سرپرست حوزه هنری خوزستان خاطرنشان کرد: تنها رویداد اصیل و شریف فرهنگی و هنری که در سالروز شکست حصر آبادان برگزار مى‌شود جشنواره پایتخت پنجره‌ها است. تاکنون حتی یک ریال هم دستگاه‌های متمول آبادان به این رویداد کمک نکرده‌اند و حتی زمانی که سینما نفت را برای جشنواره خواستیم شرکت نفت پولش را از ما گرفت. حال آن که این رویداد متعلق به آبادان است.

وی افزود: ما دوست داریم که فرهنگ و هنر در آبادان رونق پیدا کند و انتظار داریم که پالایشگاه نفت آبادان و منطقه آزاد اروند حتماً در رویدادهای فرهنگی و هنری شرکت کنند. 100 میلیون تومان كه برای این‌ها پولی نیست. این پول مستقیماً در راستای حمایت از هنرمندان آبادانی هزینه خواهد شد.

یک شب شعر با 20 هزار تومان!

او عنوان کرد: مگر پتروشیمی در ماهشهر چه کاری انجام می‌دهد؟ میلیارد میلیارد پول در این شرکت می‌چرخد اما مردم ماهشهر چه سودی می‌برند؟ مردم شادگان برای برگزاری یک شب شعر برای گرفتن 20 هزار تومان پیش من آمدند. پتروشیمی ماهشهر، نفت آبادان، فولاد خوزستان و منطقه آزاد بیایند وظیفه خودشان را اجرا کنند. اینکه هر خدماتی هست برای خودتان در نظر می‌گیرید که هنر نیست. من هم 40 تا کارمند دارم و به آنها خدمات می‌دهم. اما این که کار مثبتی نیست. ثروت این مملکت در اختیار اینها است.

با پخش فوتبال در سينما موافق نيستم

سرپرست حوزه هنری خوزستان، با اشاره به اینکه در حوزه هنری خوزستان سه سینمای اکسین، بهمن و قدس را در اختیار دارد درباره پخش بازی‌های جام جهانی از سینما، گفت: سینما یک مقوله دیگر است. سینما را برای تشویق و هو و جنجال نساخته‌اند. سلیقه شخصی من پخش فوتبال در سینما را نمی‌پسندد. محیط سینما با محیط استادیوم متفاوت است. محیط استادیوم محیط جوانی، شور، نشاط، پرش و هیجان است اما محیط سینما برای آرامش و راحتی است و تمام افکت‌ها در سینما برای تأثیر بر ذهن مخاطب است. بهتر است اجازه دهیم سینما کار خودش را انجام دهد.

هادی عبیاوی

مرجع / ایسنا
captcha
آخرین اخبار