رييس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان در تشريح طرح احياي اراضي كشاورزي استان، گفت: در سفر مقام معظم رهبري «مدظلهالعالي» در سال 1375 به استان خوزستان طرحي به منظور احياي كشاورزي در دشتهاي استان خوزستان به محضر معظمله ارائه شد كه به تصويب رسيد و در دستور كار وزارتخانههاي جهاد سازندگي، كشاورزي و نيرو قرار گرفت.
كيخسرو چنگلوايي در اينباره عنوانكرد: با اولين سفر هيأت محترم دولت در سال 1385 به استان، طرح سفر مقام معظم رهبري «مدظله العالي» به استان «طرح توسعه كشاورزي استان خوزستان» اجرايي شد و به اين منظور در قانون بودجه سال 1387 در قالب 9 رديف به سازمان جهادكشاورزي استان در سطحي حدود 50 هزار هكتار واگذار شد. در سفر سوم هيأت محترم دولت به استان در سال 1389 به منظور تسريع در اجرايي شدن طرح مزبور، ادامه اجراي كار به مؤسسه جهاد نصر «از جمله شركتهاي تابعه و وابسته به وزارت جهاد كشاورزي» واگذار شد.
وي افزود: بر همين اساس در قانون بودجه سال 1389 و ابلاغيه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رييسجمهوري متولي ادامه كار بهنام مؤسسه جهاد نصر مجري طرح احياء دشتهاي خوزستان و ايلام در سطح 550 هزار هكتاري «حدود 500 هزار هكتار در استان خوزستان و 50 هزار هكتار در استان ايلام» در يك برنامه 5 ساله در اراضي پاياب سدها موجود در 5 حوضه دز، كارون، كرخه، مارون، زهره و خيرآباد در ذيل شبكههاي اصلي احداث شد و يا در حال اجرا اقدام شود.
چنگلوايي ادامهداد: با پيگيري دكتر روحاني رياستجمهوري و عنايت ويژه مقام معظم رهبري به استان خوزستان، مبلغ 1.5 ميليارد دلار از محل صندوق توسعه ملي جهت اجراي طرحهاي زيربنايي استان خوزستان اختصاص يافت.
رييس جهادكشاورزي خوزستان گفت: مؤسسه جهاد نصر كه از سال 1389 به عنوان مجري احياء طرح 550 هزار هكتار از اراضي استان خوزستان و ايلام تعيين شده، به صورت بسيار فعال در حال مديريت طرح بوده و برنامهريزي مطالعاتي و اجرايي بسيار خوبي انجام داده است. اين طرح در حال حاضر در 18 شهرستان با اجراي شبكههاي فرعي آبياري، زهكش زيرزميني و تجهيز و نوسازي در حال انجام بوده بهطوري كه استان تبديل به يك كارگاه بزرگ عمليات زيربنايي آب و خاك شده است.
وي افزود: خوشبختانه جلسات هماهنگي و پيگيري طرح در سطح استان، هيأت مديره و در وزارتخانه با حضور حجتي، وزير جهاد كشاورزي بهطور مستمر برگزار و كليه امور رصد ميشود. با توجه به اينكه اين طرح فرا استاني است با يك تشريك مساعي و ارادهاي قوي در سطح استان و وزارتخانه جهت حمايت همه جانبه از آن وجود دارد. استفاده از توان درون استان مورد تأكيد وزير جهادكشاورزي بوده و مؤسسه جهاد نصر در اين راستا گام برميدارد.
چنگلوايي يادآورشد: علاوه بر 1.5 ميليارد دلار اختصاص يافته از محل صندوق توسعه ملي، مبلغی معادل 18 هزار میلیارد ریال از محل فاینانس با کشور چین و مبلغ 890 ميليارد ريال از طريق فاينانس داخلی تأمين شده است.