تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۳
کد خبر: ۶۲۹۱۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
چنگلوايي خبرداد:
خرید 850 هزار تن گندم توسط دولت در خوزستان
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: تاکنون حدود 850 هزار تن محصول گندم توسط ادارات تعاون روستایی و شرکت غله و خدمات بازرگانی استان از کشاورزان خریداری شده است.

کیخسرو چنگلوایی اظهارکرد: اين آمار مربوط به خرید تضمینی گندم است و آمار خرید توافقی و بذری در این آمار گنجانده نشده است.

وی افزود: میزان خرید گندم بذری تاكنون حدود 40 هزار تن است و میزان وآمار خرید توافقی نیز هنوز جمع آوری نشده است.

چنگلوایی تصریح‌کرد: در واقع آمار خرید تضمینی گندم تاکنون در مقایسه با کل خرید تضمینی در سال گذشته 18 درصد افزایش را نشان می‌دهد؛ اين در حالي است كه هنوز عمليات برداشت ادامه دارد و به اتمام نرسيده است.

وی عنوان‌کرد: پیش‌بینی خرید گندم استان در ابتدای فصل برداشت امسال، یک میلیون و 200 هزار تن بوده است که همچون 2 سال‌گذشته بخش‌خصوصی و واسطه‌ها و کارخانجات ماکارونی‌سازی بخش عمده‌ای از گندم را خریداری کردند. با احتساب خریدهای بخش‌خصوصی نیز پیش‌بینی ما همان یک میلیون و 200 هزار تن است.

چنگلوایی ادامه‌داد: در حال حاضر حدود 150 هزار تن گندم توسط بخش‌خصوصی خریداری شده است. اگر بخش‌خصوصی وارد نمی‌شد خرید دولتی به یک میلیون و 200 هزار تن می‌رسید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهاركرد: گندم خوزستان بهترین کیفیت را دارد و به همین دلیل جهت افزایش سطح کیفی گندم تولیدی سایر استان‌ها به استان‌ها دیگر جهت مخلوط كردن با محصول آن‌ها فرستاده مي‌شود. گندم استان به بيش از 13 تا 14 استان حمل مي‌شود و تاكنون 370 هزار تن گندم از استان به ساير استان ها فرستاده شده است.

وي بيان‌كرد:‌ در حال حاضر 96 مركز خريد دولتي در استان جهت خريد فعال شده كه 64 مركز مربوط به تعاون روستايي و 32 مركز مربوط به شركت غله است. بخش عمده‌اي از محصول گندم استان در استان نگهداري و بخشي از آن به ساير استان‌ها مي‌رود. نياز استان به محصول گندم حدود 700 هزار تن است. در مجموع براي عمليات برداشت گندم 2700 دستگاه كمباين در اراضي مستقر شده‌اند.

چنگلوايي با اشاره به خرید گندم توسط واسطه‌ها و بخش‌های خصوصی ادامه‌داد: مشکل و دغدغه ما این است که محصول گندم خریداری شده توسط واسطه‌ها و بخش‌های خصوصی چه سرنوشتی پیدا می‌کند. در نهایت آمار و برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌های دولت و کشور برای محصول گندم براساس آمار خرید دولتی گندم است و آمار خرید بخش‌خصوصی مبنای کار قرار نمی‌گیرد.

وی بیان‌کرد: به کشاورزان توصیه می‌شود که گندم تولیدی خود را به مراکز دولتی تحویل دهند زیرا این اطمینان وجود دارد که گندم برداشت شده، در شرایط و وضعیت مناسب و استانداری نگهداری می‌شود که در نهایت این مساله به ارتقای سلامت مردم و نان تولیدی می‌انجامد.
:
:
:
آخرین اخبار