تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۰:۲۶
کد خبر: ۶۲۶۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
اژه ای در نشست خبری:
تکذیب تبرئه سعید مرتضوی/ پگاه آهنگرانی آزاد می شود
رسیدگی ویژه به قتل قوی ترین مرد ایران/سرانجام لیست 250 نفره مفسدان اقتصادی/پگاه آهنگرانی و مرضیه وفا مهر با قید وثیقه آزاد می شوند/تکذیب خبر تبرئه شدن سعید مرتضوی/معاون رئیس جمهور دستگیر نشده است/نصب بنر بدون مجوز جرم است
سخنگوی قوه قضائیه از صدور حکم اعدام برای 54 مجرم جرایم خشن طی چهار ماه گذشته خبر داد و گفت: پرونده‌های خمینی شهر، کاشمر و قتل مرحوم روح الله داداشی به دادگاه ارسال شده و به زودی حکم آنها صادر می شود.

به گزارش «فردا» به نظر می‌رسد که قوه قضائیه در جهت آرامش روانی جامعه و کم شدن خشونت‌هایی که در چند ماه اخیر در بهترین حالت از لحاظ خبری زیاد شده‌آند. سعی در برخوردی قاطع دارد.

حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در شانزدهمین نشست خبری خود اظهار داشت: قوه قضائیه مصمم است با جرایم خشن و خاص همانند تجاوز، آدم ربایی و تجاوز به عنف که امنیت جامعه را مختل می کند به صورت جدی برخورد کند. رئیس قوه نیز به همه روسای دادگستری استانها تاکید کرده است که این موضوعات را به دقت پیگیری کنند. همچنین وی از دادستانی درخواست کرده شرایط پیگیری پرونده از دادسرا تا اجرا فراهم شود.

وی ادامه داد: دیوان عالی کشور نیز موظف شد شعبات ویژه ای را برای رسیدگی خارج از نوبت این پرونده ها تعیین کند.

ارسال پرونده حادثه خمینی شهر به دادگاه

سخنگوی قوه قضائیه از ارسال پرونده حادثه خمینی شهر به دادگاه کیفری خبر داد و گفت: هم اکنون این پرونده به همراه پرونده کاشمر، دو مورد در تهران و پرونده قتل مرحوم داداشی به دادگاه ارسال شده است و به زودی حکم صادر می شود. طی چهار ماه نخست امسال 54 نفر در خصوص جرایم خاص به اشد مجازات محکوم شدند که 45 نفر از آنها به دار مجازات در ملاء عام و در زندان آویخته شدند.

رسیدگی ویژه به قتل قوی ترین مرد ایران

وی در خصوص آخرین اقدامات در خصوص پرونده قتل روح الله داداشی گفت: خوشبختانه با تلاش خوب نیروی انتظامی متهمان این حادثه در کمترین زمان دستگیر و پرونده با تلاش دادسرا و صدور کیفر خواست به دادگاه ارسال شده است. اگر چه این پرونده ضرورتا به نظر پزشکی قانونی نیازدارد اما با تلاش مسئولان در اسرع وقت کیفر خواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شد.

نمی توان 48 ساعته محاکمه و حکم صادر کرد

حجت الاسلام محسنی اژه ای با اشاره به انتظار مردم برای اجرای سریع حکم جرایم خشن تشریح کرد: نمی توان ظرف 48 ساعت متهمی را محاکمه کرد چرا که محدودیت های قانونی از نظر زمانی وجود دارد. آئین دادرسی، حقوقی را برای متهم تعریف کرده است و قاضی ملزم به رعایت مسائلی در این زمینه است. اگر چه نوع جرم خشن است و مجازات آن اعدام است اما داشتن وکیل الزامی است.

به گزارش مهر، سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: در صورتی که متهم وکیل تعیینی نداشت باید برای وی وکیل تسخیری گرفت همچنین بعد از صدور حکم بدوی متهم 20 روز فرصت دارد به حکم اعتراض کند. این گونه پرونده ها از زمانی که دادسرا تشکیل می شود تا صدور حکم قطعی یک ماه به طول می انجامد این در حالی است که توقع مردم در اجرای سریع حکم این مجرمان به حق بوده اما در شرایط کنونی این پروسه قانون است.

وی تصریح کرد: مجلس می تواند نسبت به کوتاه کردن فرایند دادرسی در پرونده های خاص اقدام و در این زمینه به قوه قضائیه کمک کند.

پیشگیری امری فراقوه ای است

حجت الاسلام محسنی اژه ایبا تاکید بر اینکه برخورد انتظامی و قضایی تنها راهکار حل مشکلات نیست تاکید کرد: باید زمینه های بروز این گونه جرایم را کاهش دهیم. حکومت، رسانه و مردم می توانند در این زمینه کارساز باشند. اگر چه یکی از وظایف قوه قضائیه پیشگیری است اما این امر فراقوه ای است و باید همگی تلاش کنیم تا بسترهای بروز جرم را از بین ببریم.

رسانه ها در جامعه التهاب ایجاد نکنند

سخنگوی قوه قضائیه خواستار ایجاد آرامش در جامعه توسط رسانه ها و افراد شد و تصریح کرد: باید آرامش را در جامعه بوجود بیاوریم. ضمن اینکه رسانه ها با تیترهای آنچنانی نباید فضا را ملتهب کنند چرا که ایجاد التهاب در جامعه به نفع مجرمان است.

وی افزود: در مرتبه اول و مرتبه دوم کار به درستی انجام شده ولی در بخش برطرف کردن بسترهای تولید جرم مشکل داریم که این کار بر عهده تمامی قوا است. به عنوان مثال اگر فقر در جامعه باشد تولید فساد می کند و یا اگر اختلاف طبقاتی و تبعیض باشد وقوع جرم را دامن می زند ولی آیا رفع فقر و تبعیض بر عهده قوه قضائیه است؟ آیا رفع جهل و بیسوادی و عدم اطلاع رسانی بر عهده قوه قضائیه است. آیا رفع بیکاری بر عهده قوه قضائیه است؟ پس باید در این امر تمامی سازمان ها و قوا با هم بسیج شوند و از وقوع جرم پیشگیری شود.



سرانجام لیست 250 نفره مفسدان اقتصادی

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسش دیگری از خبرنگار مهر در مورد سرانجام لیست 250 نفره مفسدان اقتصادی که رئیس جمهور به دستگاه قضایی ارائه کرد چه شد گفت: نمی توان گفت که این لیست 250 نفره مفاسد اقتصادی است زیرا بخش زیادی از اسامی ها مفسد اقتصادی نبودند و تنها معوقات بانکی داشتند و تعدادی هم می توان گفت که مفسد اقتصادی هستند که پرونده آنها در حال پیگیری است.

حجت الاسلام محسنی اژه ای در مورد حمایت کشورهای ترکیه و عراق از ایران برای مقابله با تروریسم گفت: اینکه عراق و ترکیه برای مقابله با تروریسم با ایران همصدا شده اند به فال نیک می گیریم ولی باید این سئوال مطرح شود چرا کشورهایی که علم مبارزه با تروریسم را به دست گرفتند حتی به خود اجازه نمی دهند یک ترور را محکوم کنند. در اقدام تروریستی نروژ چه کسی می تواند این جنایت را محکوم نکند؟ حال اگر کسی عامل این جنایت را محکوم کند می شود ضد حقوق بشر.

پگاه آهنگرانی و مرضیه وفا مهر با قید وثیقه آزاد می شوند

سخنگوی قوه قضائیه خبر دستگیری پگاه آهنگرانی و مرضیه وفا مهر را تایید کرد و افزود: نباید رسانه ها عنوان کنند که دو هنرمند دستگیر شده اند زیرا ما عنوان شخص را دستگیر نمی کنیم بلکه خود شخص را بر اساس جرمی که انجام داده است دستگیر می کنیم. این دو نفر هم بر اساس گزارشات رسمی مراجع امنیتی دستگیر شده اند و پرونده در تحقیقات مقدماتی است و امروز تحقیقات مقدماتی تکمیل شده و فعلا با تامین قرار آزاد می شوند.

حجت الاسلام محسنی اژه ای در مورد خبر بازداشت آقای "ع - م" به جرم اخلال در بازار ارز، گفت: فعلا این شخص با همین اتهام دستگیر شده که اگر اتهامش ثابت شود بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد اخلالگران در نظام اقتصادی کشور با وی برخورد می شود.

تکذیب خبر تبرئه شدن سعید مرتضوی

وی در پاسخ به این پرسش برخی از قضات متهم در پرونده کهریزک عنوان کرده اند که در این پرونده تبرئه شده اند گفت: در روزنامه ها چنین نوشته شده ولی ماجرا از این قرار است که قبلا شکایتی نسبت به قضات پرونده کهریزک به دادسرا وصول شده بود که دادسرا قرار منع تعقیب صادر کرد. به قرار منع تعقیب اعتراض شد و دادگاه پرونده را با اعلام نقص دوباره به دادسرا ارجاع داد. یکی از نقص ها این بود باید یک مرجع قانونی در مورد یک اتهام استعلامی را به دادگاه ارائه کند و چون جواب این استعلام نیامده است پرونده این قاضی (سعید مرتضوی) همچنان مفتوح است.

مجلس لایحه منع استفاده از سلاح سرد را به سرانجام برساند  

اژه ای در پاسخ به این سئوال که در 10 سال گذشته 11 هزار ایرانی در کشور بر اثر سلاح سرد کشته شده اند ولی هنوز لایحه  منع استفاده از سلاح سرد هنوز به مجلس نرسیده است گفت: برخی از سلاح های سرد امروزه امکان استفاده ندارند جز در موارد خلاف مانند قمه و یا پنجه بوکس که باید برای این نوع سلاح ها محدودیت ایجاد شود. اگر ما بخواهیم به دولت لایحه بدهیم و دولت هم به مجلس بدهد، تصویبش به عمر این مجلس نمی رسد پس باید مجلس تا پایان کار خود سرانجام این لایحه را به اتمام برساند. خانواده ها هم مراقب باشند تا فرزندانشان به سمت استفاه از این سلاح ها نروند.



هشدار به اشرار؛ استفاده از سلاح سرد در حکم محاربه است 

سخنگوی دستگاه قضا به اشرار هشدار داد که اگر در نزاع و درگیری از سلاح سرد و گرم استفاده کنند از نظر قانونی و شرعی محارب شناخته می شوند و اگر شاکی هم رضایت دهد محارب هستند و به سزای اعمال خودشان می رسند زیرا موجب ترس و وحشت مردم شده و امنیت را به خطر انداخته اند.

معاون رئیس جمهور دستگیر نشده است

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره دستگیری و ممنوع الخروج شدن بقایی معاون رئیس جمهور گفت: اخبار منتشر شده در این باره صحت ندارد و آن را تکذیب می کنم.

پیگیری پرونده هفته نامه شهروند امروز

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به پیگیری پرونده چاپ کاریکاتور از رئیس جمهور و برخی از نزدیکانش توسط مجله شهروند امروز تصریح کرد: با دادستان تهران در این مورد صحبت کرده ام و مقرر شد این موضوع پیگیری شود. البته هیئت نظارت بر مطبوعات این ماجرا را پیگیری کرده و به نشریه شهروند امروز تذکر داده است.

بررسی راهکارهای جلوگیری از جرایم خشن؛ علت حضور در مجلس

محسنی اژه ای با اعلام اینکه برای بررسی راهکارهای جلوگیری از بروز جرایم خشن به مجلس می روم اظهار داشت: در جلسه فردا با نمایندگان مجلس جرایم خشن را بررسی و راهکارهای جلوگیری از بروز آن وزمینه های همکاریهای قوه قضائیه و مجلس را دنبال می کنیم.

محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص اظهارات یک نماینده مجلس برای محاکمه سران فتنه تاکید کرد: دستگاه قضایی موظف است با متهم برابر قانون برخورد کند. زیرا این دستگاه با متهم، مجازات و جرم سر و کار دارد و در پرونده هایی که به مصالح نظام مربوط می شود ورود پیدا کرده و انجام وظیفه می کند.

پیگیری آتش سوزی ساختمان مجتمع تشخیص مصلحت نظام

سخنگوی قوه قضائیه از پیگیری پرونده آتش سوزی در ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و تصریح کرد: این پرونده توسط دستگاه اطلاعاتی و قضایی در حال پیگیری است و تا کنون چیزی در خصوص دستگیری فردی در این پرونده نشنیده ام.

نصب بنر بدون مجوز جرم است

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص برخورد با نصب بنرهای غیراخلاقی همانند لوازم آرایش بانوان در سطح شهر گفت: شرکت ها اگر از مراجع رسمی مجوزی برای نصب بنر دریافت نکرده باشند مرتکب تخلف شده‌اند البته اگر بنرهای نصب شده با مجوز دارای مشکلاتی باشد با توجه به نوع تخلف دستگاههای مرتبط همانند وزارت ارشاد و شهرداری به تخلفات رسیدگی می کنند.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: مواردی که خلاف عفت عمومی باشد توسط دستگاه قضا رسیدگی و با آن برخورد می شود.

اعلام اسامی افراد قبل از نهایی شدن حکم ممنوع است

محسنی اژه ای با اشاره به ممنوعیت اعلام اسامی افراد قبل از نهایی حکم در محاکم قضایی تاکید کرد: ممکن است اسامی افرادی که در مظان اتهام قرار داشته یا حکم برای آنها صادر نشده است از سوی برخی افراد اعلام شود. اگر فرد به این امر اعتراض دارد و شکایت کند موضوع رسیدگی و اگر موضوع به صورت عمومی اعلام شد دادستان ماجرا را رسیدگی می کند.

زیرساختهای دفاتر پیشخوان قوه قضائیه هنوز آماده نشده است 

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اجرای آزمایشی دفاتر پیشخوان قوه قضائیه در سازمان ثبت اسناد خاطرنشان کرد: اجرای این طرح در سایر قسمت ها نیازمند تکمیل زیرساخت ها و حضور افراد آموزش دیده است. متاسفانه زیرساخت ها هنوز فراهم نشده است و این دفاتر در معاضدت های دادسراها فعال هستند اما اجرای سراسری آن به زمان نیاز دارد.

برخورد با مهتمان پرونده ضاربان آمر به معروف در کمترین زمان

محسنی اژه ای با تشکر از مراجع عظام ، مردم و خیرخواهان در پرونده حمله به آمران به معروف تصریح کرد: عده ای توقع دارند در کمترین زمان ممکن حکم این افراد صادر و اجرا شود. البته رسیدگی به این پرونده ها نیاز به زمان دارد اما دستگاه قضا با تمام توان در کوتاهترین زمان ممکن قضایی به این پرونده ها رسیدگی می کند.

وی ادامه داد: عاملین مضروب کردن طلبه جوان بازداشت شده اند و پرونده به دادگاه ارسال یا در شرف ارسال است. این در حالی است که باید نظر پزشک به صورت ویژه در پرونده موجود باشد و گرنه پرونده نقض و به دادسرا ارجاع خواهد شد.

محسنی اژه ایتصریح کرد: در خصوص پرونده های حمله به آمر به معروف نظر اولیه پزشک آمده است اما نیاز به نظر نهایی پزشک با توجه به میزان جراحت وجود دارد.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به برخورد با مفسدان اقصادی و بدهکاران بانکی تصریح کرد: اگر گزارشی به قوه قضائیه در این خصوص ارسال شود بررسی آن در دستور کار قرار می گیرد.

:
:
:
آخرین اخبار