تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۱
کد خبر: ۶۲۵۲۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
پیاز اشک کشاورزان خوزستانی را درآورد
نوسانات بازار در بخش محصولات کشاورزی زیان‌های زیادی به کشاورزان وارد کرده است، امسال این مشکل برای محصول پیاز خوزستان ایجاد شده است.

پیاز یکی از محصولات کشاورزی پرمصرف در خانه‌های ایرانیان است، اغلب به عنوان چاشنی غذا به صورت خام و یا سرخ‌شده استفاده می‌شود، این روزها شرایط مناسبی در بازار و زمین‌های زراعی ندارد، قیمت این محصول به حدی کاهش یافته است که کشاورزان حاضر به برداشت محصول خود نیستند.

قصه‌ای که همیشه در این روزها تکرار می‌شود، داستان عدم مدیریت بازار و حضور دلالان محصولات کشاورزی است، این مشکل باید به صورت اساسی برطرف شود و کشاورزان از این وضعیت واقعا به ستوه آمده‌اند.

در سال‌جاری بر اساس آمارهای موجود تقریبا 4 هزار هکتار از اراضی مستعد کشت خوزستان به محصول پیاز اختصاص یافته است و به این دلیل برداشت بیش از 140 هزار تن محصول پیاز از اراضی کشت شده محتمل است ولی در این میان به یکباره اتفاقاتی رخ می‌دهد که همه معادلات کشاورزان را برهم می‌زند.

* قیمت مناسب در بازار؛ نامناسب در زمین کشاورزی


قیمت در این محصول کشاورزی در بازار استان خوزستان تقریبا 12 هزار ریال در هر کیلوگرم است و برای این محصول قیمتی متعادل است ولی اصل ماجرا چیز دیگری است.

نائب رئیس انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوش در این زمینه می‌گوید: در شرایط کنونی محصول پیاز در زمین کشاورزی تقریبا با قیمت 3 هزار ریال در هر کیلوگرم به فروش می‌رسد و این قیمت نصب حق دستمزد کارگر برای جمع کردن محصول از زمین زراعی هم نیست.

سیدامیر فراغت می‌افزاید: بسیاری از کشاورزان شهرستان شوش در شرایط کنونی از برداشت محصول خود ناامید شده‌اند و این مسئله در کشت سال آینده این محصول در شوش تاثیر خواهد گذاشت.

وی می‌گوید: باید مسائل مربوط به بازار در بخش محصولات کشاورزی مدیریت شود تا دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم و بتوانیم شرایط را در این زمینه مدیریت کنیم.

این مقام مسئول می‌گوید: بسیاری از کشاورزان در همه طول سال برای عمل آوردن محصول کشاورزی خود تلاش کرده‌اند ولی در شرایط کنونی دلالان باید با تنها یک تماس تلفنی بازار را مدیریت کنند سودی دو برابر کشاورزان را عاید خود کنند و این مشکل باید روزی به پایان برسد.

نبود تعاونی‌های عرضه محصولات کشاورزی در بازار باعث می‌شود تا با حضور دلالان در بازار محصولات کشاورزی بسیاری از کشاورزان در یک دوره کشت به بدترین وجه ممکن زیان کنند به نحوی که حتی از مشغول بودن به شغل کشاورزی نیز مایوس می‌شوند.

* پیاز باید انبار شود

مسئول انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوشتر در این زمینه می‌گوید: تنها روش کاهش زیان کشاورزان در شرایط کنونی انبار کردن پیاز است و نباید پیاز با این قیمت راهی بازار شود.

علی اسدی با اشاره به اینکه باید به نحوی پیاز به بازار عرضه شود که بتوان قیمت را در بازار مدیریت کرد، می‌افزاید: مدیریت بازار نیاز به علم دارد و باید تلاش کرد فارغ از دلال بازی‌های مرسوم در زمینه مدیریت مشکلات موجود در بازار تلاش کرد، البته این مسئله نیاز به هماهنگی بین دستگاه‌ها نیز دارد.

وی با اشاره به اینکه قیمت پیاز به شدت کاهش یافته خواهد یافت، می‌گوید: باید کاری کنیم که کشاورز در سال آینده به دلیل زیان انباشته‌ای که کرده است الگوی کشت زمین زراعی خود را تغییر ندهد و این مسئله به سیاست‌های حمایتی در این زمینه ارتباط دارد که باید در این زمینه فکری اساسی کرد.

مسئول انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوشتر می‌گوید: از سویی دیگر باید بر میزان کشت محصولات کشاورزی نیز نظارت شود، نباید به دلیل قیمت محصولی در سال گذشته امسال بسیاری از کشت‌ها به سوی آن محصول سوق پیدا کند و این اتفاق باعث بروز مشکلاتی مشابه در بازار محصولات کشاورزی می‌شود.

* تعاونی‌های عرضه محصولات کشاورزی تنها راه است

شاید بسیاری در این زمینه مبارزه با دلالان را پیشنهاد کنند ولی آنچه در این میان بسیار قابل توجه است رفع مشکلات موجود در این زمینه است و باید کاری برای قطع دست دلالان از بازار محصولات کشاورزی کرد که بر اساس نظر یک کارشناس مدیریت بازار بهترین روش خودکفایی کشاورزان از دلالان در عرضه محصولات خود به بازار است.

محمدرضا اعتماد می‌گوید: کشاورزان باید تعاونی‌هایی برای عرضه محصولات خود تاسیس کنند تا حمل و نقل و فروش محصول در بازار بعهده کشاورزان باشد و در این زمینه باید ساز و کار مورد نیاز طراحی شود.

وی خاطر نشان می‌کند: بهترین روش برای قطع دست دلالان از بازار محصولات کشاورزی کاهش شدید سود آنها و عدم فروش محصولات کشاورزی توسط کشاورزان به آنهاست و باید در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی اجرایی و عملی در دستور کار باشد.

وی تاکید می‌کند: اجرای این طرح هم به کشاورزان سود می‌رساند، هم دست واسطه‌ها را کوتاه می‌کند و هم قیمت محصولات را در بازار پایین‌تر نگه می‌دارد و به این دلیل باید این طرح در اسرع وقت در دستور کار کشاورزان قرار گیرد.

راه‌اندازی تعاونی‌های عرضه محصولات کشاورزی با سهام بسیار کم از سوی کشاورزان می‌توان شرایط بسیار خوبی را برای امرار معاش کشاورزان ایجاد کند و مشکل اشتغال فرزندان آنها را نیز تاحد زیادی برطرف کند.

گزارشگر: مجتبی نارنج‌پور
مرجع / فـارس
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Australia
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۵
0
1
سلام.این داستان برای خیار و گوجه هم اتفاق افتاده است.کسی به داد کشاورزان خوزستانی نمی رسد جالبه که اکثر نمایندگان استان خوزستان در کمیسیون کشاورزی مجلس هستند.اگر چنین مشکلی برای کشاورزان اصفهانی اتفاق می افتاد نماینده های استانشان ساکت می نشسته اند؟؟؟
:
:
:
آخرین اخبار