رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان گفت: بر اساس برخی گزارش ها دلال ها و قاچاقچیان در سال جاری گندم استان را از طریق شهرستان هویزه به بازارهای کشور عراق صادر می کنند.
کیخسرو چنگلوایی در جلسه ستاد برداشت گندم استان که دوشنبه در محل استانداری خوزستان برگزار شد بیان کرد: در سال گذشته دلال های گندم استان از محل مابه التفاوت قیمت خرید گندم بیش از 600 میلیارد ریال سود کرده اند.
وی افزود: در سال جاری نیز گزارش هایی در خصوص قاچاق گندم از شهرستان هویزه به کشور عراق داده شده ،در حالی که در سال گذشته نیز 350 هزار تن از گندم های استان خوزستان مفقود شده است.
این مقام مسوول اظهار کرد: امسال نیز دلال های گندم با ایجاد شایعاتی در بین کشاورزان مانند اینکه اگر کشاورزان گندم بیشتری به دولت بدهند حساب های آن ها بررسی شده و یارانه کشاورزان قطع می شود، موجب شدند برخی از کشاورزان گندم های خود را به دلال ها بفروشند.
چنگلوایی افزود: این در حالی است که گندم های خریداری شده توسط دلال ها در انبارها در کنار کودهای شیمیایی و مصالح ساختمانی و به شکل کاملاً غیر بهداشتی نگهداری می شود .
وی با بیان اینکه دلال ها توان تولید گندم استان خوزستان را کاهش داده اند افزود: کاهش توان تولید گندم استان در تمامی بخش ها خصوصاً در کاهش کیفیت نان تاثیر بسیاری خواهد داشت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان با اشاره به اینکه دلال های گندم به دلیل عدم کنترل ،از وزن گندم کشاورزان کم می کنند افزود: باید برای کنترل این وضعیت به فکر راه حلی اساسی بود تا جلوی خروج قاچاقی گندم از استان خوزستان گرفته شود.
چنگلوایی گفت: هم اکنون یکی از شرکت های معتبر ماکارونی کشور 170 هزار تن از گندم مرغوب و مخصوص نان استان را به جای گندم درم خریداری کرده که این گندم مرغوب صرف تولید ماکارونی و صادارت به خارج کشور می شود .
وی پیش بینی کرد که در سال جاری یک میلیون و 224 هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شود .این میزان درسال گذشته به 730 هزار تن رسید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان بیان کرد: پیش بینی می شود در سال جاری میزان تولید گندم استان به یک میلیون و 650 هزار تن برسد .
چنگلوایی با اشاره به وارد شدن 2 هزار و 810 کمباین برای برداشت محصولات به استان خوزستان گفت: در سال جاری تمامی کمباین های وارد شده به استان برای جلوگیری از ورود هرگونه آفت و علف های هرز از سایر استان، در ابتدا معاینه فنی شده و ضد عفونی شده اند.
وی اظهار کرد: همچنین 175 اکیپ کنترل آفات در مزارع استان مستقر شده اند و 249 نفر ناظر گندم نیز برای نظارت بر نوع گندم های برداشت شده به کار گرفته شده اند.