رئیس دانشگاه علوم پزشکی جُندی شاپور اهواز گفت: امسال، سال بهار سلامت است و طرح نوین تحول نظام سلامت در وزارت بهداشت در حال طرح ریزی است.
اسماعیل ایدنی در جلسه شورای اداری که شنبهشب در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: تأمین سلامت مردم جز وظایف ذاتی و اولیه همه دولتها است و با توجه به مشکلات در زیر ساختهای سلامت استان خوزستان که به صورت کلان در کل کشور نیز وجود دارد، باید راهکارهایی ارائه داد.
وی با بیان اینکه مشکلات در بحث سلامت دارای ریشههای دیرینه است، خاطرنشان کرد: مهمترین چالش در بحث سلامت تأمین منابع مالی است که طی سالیان متمادی در بودجه کشور دیده نشده و زیر پنج درصد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: سلامت جز 10 اولویت اول دولت نبود و در سال گذشته نیز با توجه به تحریمها با مشکلات جدی در ارائه خدمت در حوزه سلامت مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته بحران دارو وجود داشت اذعان کرد: در ایران سالانه 10 تا 15 درصد جمعیت به دلیل بیماریهایی مانند سرطان به زیر خط فقر میروند.
ایدنی خاطر نشان کرد: سالانه دو هزار میلیارد تومان برای داروهای بیماران سرطانی و شش هزار میلیارد تومان در حوزه درمان سرطان به بهداشت و نظام سلامت تحمیل میشود.
وی با بیان اینکه تنها بیماری سرطان سالانه هشت هزار میلیارد تومان به حوزه بهداشت و نظام سلامت تحمیل میکند عنوان کرد: بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید با حمایتها و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و کمک مجلس شورای اسلامی و دستاندرکاران حوزه سلامت، بهداشت و سلامت جز اولویتهای اول کشور قرار گرفت و بودجه سلامت افزایش یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه امسال، سال بهار سلامت است اظهار کرد: طرح نوین تحول نظام سلامت در وزارت بهداشت در حال طرح ریزی است و بسترهای سلامت برای مردم فراهم میشود.
وی با اشاره به اینکه شاخصهای بهداشتی و درمانی استان مطلوب نیست اذعان کرد: خوزستان از نظر شاخصهای بهداشتی و درمانی در اواسط رتبه بندی کشور قرار دارد و در نقاط محروم از نظر بهداشتی وضعیت اسف باری داریم.
ایدنی به سفر هیئت دولت به خوزستان اشاره کرد و گفت: در این سفر وزیر بهداشت و معاونان وی، واقعیتهای بهداشت و درمان خوزستان را رصد کردند که نتیجه بسیار خوبی داشت.
وی افزود: دستاورد این حمایتهای فرابخشی این بود که در حال حاضر به رغم اینکه 640 میلیارد تومان برای پروژههای نیمه تمام نیاز داریم منابع مالی برای بیمارستانهای رامهرمز، مسجدسلیمان، ایذه، الوار گرمسیری و... تامین شده است و 176 میلیارد تومان برای این کار اختصاص داده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطر نشان کرد: 550 میلیارد تومان بدهی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز داشتیم که 160 میلیارد تومان را وزارت بهداشت تقبل کرد که پرداخت کند.
وی به بدهی در بخش دارویی اشاره کرد و گفت: بدهی دارویی انباشتی از 10 سال قبل و رقمی معادل 17 میلیارد تومان به شرکتهای دارویی بود که پرداخت گردید.
ایدنی با بیان اینکه سلامت یک مقوله فرابخشی است تصریح کرد: 25 درصد مشکلات حوزه سلامت به وسیله بهداشت و درمان و 75 درصد مولفهها به عهده ارگانهای دیگر است.
وی با اشاره به اینکه سیمای مرگ در خوزستان را بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و سوانح تشکیل میدهد تصریح کرد: اگر در احداث جادهها ایمنی را رعایت نکنیم هرچه قدر بخش مغز و اعصاب را در بیمارستانها گسترش دهیم باز هم کم خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: اگر سبک زندگی خود را تغییر ندهیم با وجود بیمارستانهای مجهز و بخش CCU و ICU با زهم ورودی بیماریهای قلبی عروقی زیاد است.
وی با بیان اینکه بسیاری از توصیههای بهداشتی نیازمند حمایت سازمانها، آموزش و پرورش و صدا و سیما است تصریح کرد: خود مراقبتی، 80 درصد در حفظ سلامت، 50 درصد در کاهش بستری و 40 درصد در کاهش مراجعه به پزشک تاثیر دارد.