تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۲
کد خبر: ۶۰۳۹۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
عضو هيات علمي دانشگاه چمران مطرح‌كرد:

تحقق شعار امسال با خودداري از تنگ‌نظري در تفسير فرهنگ

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: وجه مشترک نام‌گذاری اغلب سال‌های گذشته و امسال موضوع اقتصاد است که از یک سو نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است و از سوی دیگر احتمالا حاکی از آن است که سال‌های گذشته عملکرد اقتصادی مسوولان کشور چندان مورد رضایت رهبری نبوده است؛ به طوری که هر سال موضوع اقتصاد را با عنوان یک شعار کلیدی تکرار کرده‌اند.

سيدمرتضی افقه عنوان‌کرد: شرایط اقتصادی کشور باوجود برخورداری فراوان، به گونه‌ای است که بخش وسیعی از وقت و هزینه‌های دولت و سایر مسئولان را به خود اختصاص داده و بنابراین نام‌گذاری امسال به اقتصاد موجه است اما اشاره به فرهنگ به توجه به برداشت‌های متعدد از مفهوم فرهنگ قدری حساس‌تر است.

وي افزود: بدون تردید پیشرفت یک جامعه نمی‌تواند تک بعدی باشد. بنابراین اگر قرار است در بعد اقتصادی پیشرفتی حاصل شود تنها در صورتی که جامعه در بعد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به‌طور هماهنگ پیشرفت کنند پیشرفت اقتصادی تداوم خواهد یافت.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان‌کرد: برای تبیین شعار امسال نباید مقوله فرهنگ را با تنگ نظری و محدودکردن آن به یک موضوع سطحی خلاصه کرد، بلکه فرهنگ مقوله‌ای پویاست که خود می‌تواند محرک و تداوم بخش پیشرفت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باشد.

افقه اظهارکرد: در مجموع شعار امسال می‌تواند زمینه‌ساز تحرک در پیشرفت کشور باشد مشروط به آن‌که مخاطبین این نام‌گذاری اعم از مسئولان، تصمیم‌گیران و مردم از حوزه شعار و سطحی‌نگری خارج شوند و مفهوم فرهنگ را با تنگ‌نظری و دید محدود تفسیر نکنند. تنها در این صورت است که این‌گونه نام‌گذاری‌ها می‌تواند مثمر ثمر واقع شود.

وی گفت: خوب است زماني به ارزیابی نام گذاری سال‌های گذشته و ارزیابی عملکرد مسئولان از جنبه‌های مثبت و منفی اختصاص داده شود. شعارهای سالانه می‌تواند مفید و تعیین‌کننده مسیر مسئولان و تصمیم‌گیران، حداقل برای یک سال باشد. با این اوصاف این اقدام به شرطی مفید و موفق خواهد بود که سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران به طور عملی و جدی به این‌گونه شعارها پایبند باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان‌کرد: متاسفانه تجربه‌های پیشین نشان داده در بسیاری از سال‌ها مسئولان و تصمیم‌گیران برخوردی سطحی و شعاری با این نام‌گذاری‌ها داشته‌اند؛ به گونه‌ای که فقط در پیام‌ها و سخنرانی‌ها به تکرار، تعریف و تمجید آن پرداخته‌اند اما در عمل بعضا در جهت نام‌گذاری‌ها اقدامي صورت نگرفته است.

افقه ادامه‌داد: به طور نمونه در سالی که به عنوان تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام‌گذاری شد، نرخ رشد اقتصادی به پایین‌ترین سطح خود در طول تاریخ یعنی 5.6 درصد رسید و در این رابطه کسی مورد سوال قرار نگرفت.

وی تصریح‌کرد: به طور کلی این برخورد سطحی با نام‌گذاری‌ها در بسیاری از سال‌ها نه‌تنها همراه و هم‌سوی مسوولان نبود بلکه اقداماتی هزینه‌بر به کشور تحمیل کرده است. به طور مثال سالانه به بهانه ارج نهادن به شعار سال سمینارها و سخنرانی‌های کم فایده و حتی بعضا بی‌اثر اما پرهزینه برگزار می‌شود.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار