کارشناس اداره نظارت بر اجرای استاندارد اداره کل استاندارد خوزستان از مردم درخواست کرد تا با توجه به رسیدن نوروز در خرید سمنوی مصرفی دقت کنند.
مژگان سادات قائمی زاده گفت: با توجه به ایام نوروز و تمایل مردم به خرید سمنو به عنوان یکی از ملزومات سفره هفت سین، این محصول به صورت آماده و در شکلهای مختلف در بازار عرضه می شود که مردم باید برای تهیه آن دقت لازم را داشته باشند.
وی افزود: خوردن سمنو به دلیل دارا بودن خواص غذایی مفید آن به افراد توصیه می شود که از جمله آن می توان به وجود کلسیم و پتاسیم در آن اشاره کرد که با توجه به این شرایط مصرف متعادل آن به افراد سالمند و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند، توصیه میشود و همچنین از دیگر خواص آن می توان به وجود فسفر که برای رشد مغزی کودکان مفید است اشاره کرد. آهن، اسید فولیک و ویتامینهای گروه B نیز از دیگر خواص این خوراکی است که برای خونسازی مفید بوده و میتواند در رفع خستگی و آرامش اعصاب تاثیر گذار باشد.
کارشناس اداره نظارت بر اجرای استاندارد خوزستان تصریح کرد: با توجه به خواص گفته شده علیرغم اینکه خوردن این خوراکی مفید به کلیه افراد توصیه می شود اما نکات قابل توجهی نیز وجود دارد که عدم رعایت آنها در تهیه سمنو می توانند این ماده مغذی را به ماده ای خطر آفرین تبدیل کند.
قائمی زاده عنوان کرد: امکان وجود شکر زیاد در سمنویی که به صورت فلهای تهیه و توزیع می شود، وجود دارد. پس توصیه می شود از خرید سمنوهای فله ای خودداری شود. همچنین از خرید سمنویی که در اماکن عمومی به صورت روباز در معرض انواع آلودگیهای ویروسی و هوای آلوده به سرب و جیوه است، اجتناب شود.
وی ادامه داد: سمنو به دلیل بافت چسبناک، مستعد پذیرش انواع آلودگیها بوده و طعم ترشیدگی و مزه کپک نشاندهنده فاسد بودن آن است.
کارشناس اداره نظارت بر اجرای استاندارد خوزستان با اشاره به شرایط سمنوی ناسالم اظهار کرد: سمنویی که دارای شرایطی مانند رنگ قهوه ای سوخته متمايل به سياه، وجود ذرات سوخته، بوی ناشی از تخمير، استفاده از هر گونه ماده رنگی در تهیه آن، وجود هر گونه مواد خارجی و استفاده از هر گونه مواد نگهدارنده باشد نامرغوب بوده و بهتر است از تهیه و مصرف آن خودداری شود.
سمنو را از عصاره جوانه گندم تازه و آرد کامل گندم تهیه مى کنند. علت شیرینى آن ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرین به آن مى دهد. مواد و ویتامین هاى موجود در گندم و جوانه آن ارزش غذایى فراوانى دارد. سمنو به سلامت افراد و پیشگیرى از پاره اى از بیماریها کمک مى کند.سمنو داراى ویتامین هاى K-E-A و گروه ویتامین هاى B12,B8, B5, B3, B1 و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس است.