تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۷
کد خبر: ۵۹۰۱۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
اثرات آب غدیر بر كيفيت آب شرب اهواز
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز با توجه به فرا رسیدن روزهای پایانی سال بر لزوم مصرف بهینه و مدیریت مصرف آب در شهرستان اهواز تاکید کرد.

غلامرضا براتی اظهارکرد: خدمات آب و فاضلاب جزو نیازهای اساسی بشر است و ما هیچ موقع تمدن یا شهری را نمی‌بینیم که بدون وجود آب به‌وجود آمده باشد. شهرها معمولا جایی که آب باشد ایجاد مي‌شوند و آب یک نیاز اساسی است.

وی افزود: در ایام پایانی سال و نزدیک نوروز بحث آب شرایط خاصی پیدا می‌کند.

براتی تصریح‌کرد: در زمینه مصرف، اصطلاحی تحت عنوان پیک مصرف وجود دارد؛ به این معنا که در شرایط عادی همه مشترکان همزمان شیر آب را باز نمی‌کنند اما در زمان‌های پیک مصرف 70 درصد مردم شیر آب را باز می‌کنند و این باعث می‌شود که مصرف در ساعات خاصی افزایش یابد و یک افت فشار در شبکه به‌وجود آید.

وی عنوان‌کرد: در شرایط معمولی پیک مصرف مثلا از ساعت 9 صبح تا یک بعدازظهر یا از ساعت 10 صبح تا 2بعدازظهر و پیک دوم نیز از 17 تا 21 شب است. اما وقتی به عید نوروز نزدیک می‌شویم این پیک و دوره مصرف افزایش می‌یابد و هرچه به پایان سال نزدیک می‌شویم از 70 به 80 درصد می‌رسد و به جرات می‌توان گفت در روزهای 28 و 29 اسنفدماه به نزدیک 100 درصد می‌رسد.

براتی ادامه‌داد: با توجه به این‌که در این موقع از سال در شرایط خاص و ویژه‌ای از نظر مصرف هستیم، لذا انتظار داریم مردم خودشان در زمینه مصرف کمک ما باشند و در شست‌وشوها و نحوه مصرف آب، کنترل و مدیریت داشته باشند.

وی افزود: یکی از اشکالات در زمینه آب این است که شهروندان ما همواره وقت نبودن آب و قطع شدن به آن توجه می‌کنند و پی به اهمیت آن می‌برند. اشکال دیگر این است که آب همواره در هزینه‌های سبد خانوار دیده نمی‌شود و قبوض و هزینه‌های دیگر از جمله برق و مخابرات خیلی سریع‌تر از قبوض آب پرداخت می‌شود.

براتي گفت: مردم باید بدانند که هزینه پرداختی مربوط به آب، در واقع برای خودشان است. همه هزینه در بخش‌های مختلف خدمات و پروژه‌های آب و فاضلاب از محل منابع مالی قبوض است و سود پرداخت‌های قبوض عاید خود مردم  می‌شود.

تاثير زيان‌ده بودن آبفا در ارائه خدمات

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز بیان‌کرد: شرکت‌های آب و فاضلاب در حال حاضر به دلیل وضعیت بهای آب، زیان‌ده هستند و این زیان و عدم وجود منابع مالی در خدمات تاثیرگذار خواهد بود.

براتی در ادامه به تاثير استفاده از شيرهاي چشمي در كاهش مصرف آب اشاره و خاطرنشان‌کرد: در اماکن و مراکز عمومی می‌توان از شیرهای کنترلی و چشمی استفاده کرد که این مسئله خیلی در مدیریت مصرف تاثیرگذار است و اين مسئله نياز به فرهنگ‌سازي دارد.

وی افزود: استفاده از مخازن ذخیره آب یکی‌دیگر از نکاتی است که باید به آن توجه کرد. از طریق اداره آب و فاضلاب ابلاغ شده که در ساختمان باید بحث ذخیره آب پیش‌بینی شود اما متاسفانه در ساخت و سازها به جانمایی پارکینگ‌ها اهمیت بیشتری نسبت به بحث ذخیره آب داده مي‌شود.

براتی تصریح‌کرد: در کشورهای دیگر سعی می‌شود که برای مصارف شست‌وشو و فضای سبز از آب شرب استفاده نکنند اما تحقق اين مسئله برای ما ایده‌آل است. در حال حاضر بالای 10 درصد فروش شرکت آب و فاضلاب اهواز مربوط به فضای سبز شهرداری است که این رقم، رقم کمی نیست.

وی عنوان‌کرد: سهم آب مصرفی شهرداری در سال‌گذشته حدود 10 میلیون مترمکعب و معادل 20 تا 30 هزار مترمکعب در شبانه روز بود.

هزينه‌‌هاي بسياري براي تامين آب مي‌شود اما.....

براتی ادامه‌داد: ما خیلی تلاش می‌کنیم و هزینه‌های زیادی را جهت تأمین آب، رفع کم فشاری و افزایش کیفی و راندمان متحمل می‌شویم اما خیلی راحت این آب معادل 30 هزار مترمکعب در شبانه روز صرف آبیاری فضای سبز می‌شود.

وی بیان‌کرد: یک مخزن 50 هزار متر مکعبی داریم که امیدواریم تا نیمه اول سال 93 وارد مدار بهره‌برداری شود. تقریباً سازه بتنی آن تمام شده و تأسیسات آن باقی‌مانده است و این مخزن 50 هزار مترمکعب به ظرفیت ذخیره آب در اهواز اضافه می‌کند.

براتی افزود: اميدواریم 70 درصد يا حتي 100 درصد نیاز یک روز آب اهواز را بتوانيم ذخیره كنيم اما رقم فعلی ذخیره ما این میزان نیست.


تاكيد بر لزوم ذخيره يك‌متر‌مكعب آب براي هر نفر

وی ادامه‌داد: برای ساخت یک مخزن 50 هزار مترمکعبی حداقل بیش از 10 تا 12 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. حدوداً فرض می‌کنیم 200 هزار اشتراک آب در اهواز داریم اما 200 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب در اهواز وجود ندارد یعنی فرضاً اگر برای هر خانوار یک مترمکعب ذخیره وجود داشته باشد، 200 هزار مشترک ذخیره  آّب معادل 200 هزار متر مکعب می‌خواهند. ما با صرف هزینه‌های سنگین درصددیم 50 هزار مترمکعب ذخیره داشته باشیم اما اگر مردم در مخازن کوچک ذخیره آب داشته باشند به راحتی ذخیره آب محقق می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز خاطرنشان‌کرد: اگر هر مشترک برای خود یک متر مکعب آب ذخیره کند بهتر است تا ما مخزنی را طی چند سال و با هزینه بالا برای ذخیره آب احداث كنیم.

پمپ‌ها عاملی برای افزایش مصرف آب

براتی افزود: پمپی که روی شبکه آب نصب مي‌شود، غیرقانونی و غیراستاندارد است و برای شبکه آب و فاضلاب مشکل ایجاد می‌کند. اگر رسوبی در شبکه باشد با نصب این پمپ تمام رسوبات بیرون کشیده می‌شوند و همه می‌گویند این آب، گِلي است.

این مقام مسوول اظهارکرد: در واقع پمپ به شبکه صدمه می‌زند. مردم مي‌توانند از پمپ استفاده کنند اما نبايد آن را روی شبکه نصب كنند. پمپ‌ها، فشار معکوس در شبکه ایجاد می‌کند كه اين كار از نظر قانونی تخلف است.

تمام پمپ‌ها بايد جمع‌آوری شوند

وی با اشاره به یک باور غلط درباره پمپ‌ها که اگر نباشد فشار آب کم می‌شود و آب به طبقات بالا نمی‌رسد، گفت: وقتی برق محله شما می‌رود، با باز كردن شیر آب مشاهده می‌کنید که آب با فشار و به‌راحتی خارج می‌شود. اين امر به خاطر از كار افتادن پمپ‌هاست. حرف ما این است که باید تمام پمپ‌ها جمع‌آوری شوند. متأسفانه پمپ را روی انشعاب و بعد از کنتور نصب می‌کنند اما آب باید از شبکه وارد مخزن شود و بعد از مخزن باید پمپ را نصب کرد.

براتی بیان‌کرد: وقتی تصفیه‌خانه ما خاموش شود، با روشن کردن پمپ مشترکان، آسیب‌های اساسی به شبکه وارد می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز ادامه‌داد: در گذشته‌ها اگر یادتان باشد بالای ساختمان‌ها یک مخزن آب نصب می‌شد که این مخزن، آب را با فشار ثقل به پایین می‌رساند اما در حال حاضر این سیستم در ساختمان‌سازی‌هاي جديد پیاده نمی‌شود. تمام مصارف ما در حال حاضر 5 برابر زمانی است که به صورت ثقلی آب را مصرف می‌کنیم و یک مقدار وجود این پمپ‌ها باعث افزایش مصرف آب شده است.

تاكيد بر لزوم فرهنگ‌سازي استفاده از آب‌هاي بسته‌بندي

وی بیان کرد: اگر توجه كنيد هم‌اكنون بین مردم استفاده از آب بسته‌بندی جا افتاده است و خیلی کم مردم از آبسردکن‌هاي نصب شده در خيابان‌ها استفاده می‌کنند. حسن استفاده از آب بسته‌بندی این است که به‌راحتی می‌توان از بسیاری بیماری‌ها ، مشکلات و هزینه‌های آینده پیشگیری کند. لذا باید در زمینه استفاده از آب بسته‌بندی در رسانه‌ها تبلیغ و فرهنگ‌سازی شود چون این مساله در بین مردم هم‌جا افتاده است و باید مردم بتوانند برای مصارف آب شرب از آب بسته‌بندی استفاده کنند.

براتی افزود: در اهواز به دنبال اجرای طرحی هستیم که این طرح شامل استفاده از پکیج‌های تصفیه فاضلاب محله‌ای است. در دنیا این کار در حال انجام است و به جای این‌که این همه ایستگاه پمپاژ و خط انتقال داشته باشیم و فاضلاب را به تصفیه‌خانه برسانیم، آب در همان محل تصفیه و در همان‌جا جهت آبیاری فضای سبز استفاده مي‌شود.

وی گفت: البته این طرح در سطح  ملی در حال پیگیری است. در کشورهای دیگر همچون ترکیه، برزیل و سایر کشورهای اروپایی این طرح انجام شده است. وزارت نیرو دنبال آن است که این طرح انجام شود و ما هم می‌خواهیم برای شهر اهواز این کار را به صورت پایلوت انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز افزود: اگر تامین اعتبار صورت بگیرد اجراي این پروژه نياز به اعتبارات زيادي ندارد و می‌توان آن را انجام داد.

اثرات آب غدیر بر كيفيت آب شرب اهواز

براتی در ادامه با اشاره به آب غدیر و تاثیر آن در کیفیت آب اهواز خاطرنشان کرد: آب غدیر در تصفیه خانه شماره 2 اهواز به ما تحویل داده می شود و این آب از محل کرخه آمده است. در بحث کیفیت آب هم از نظر مردم و از نظر ما، 2 پارامتر شوری و کدورت آب مدنظر است. این پارامتر ها برای ما مهم است.

وی ادامه داد: کدورت آب غدیر در ورودی تصفیه خانه از 9 تا 15  NTU در نوسان است. کدورت آب تصفیه‌ای که ما به مردم می‌دهیم باید زیر 5 NTU باشد و اگر هم پایین‌تر باشد، ایده‌آل است. اما کدورت آب در کارون در حال حاضر 40 تا 50 NTU است. در هر صورت با وجود تفاوت درجات کدورت در برخی فصول، ما باید کدورت را در خروجی‌ها به زیر 5 NTU برسانیم.

براتی گفت: تفاوت کدورت‌ها در آب غدیر و کارون، راندمان کار ما را افزایش می‌دهد و از نظر کمی و کیفی در فرآیند تصفیه به ما کمک می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز اظهارکرد: پایه EC و شوری آب در کارون کلراید است که میزان کلراید در کرخه بسیار پایین‌تر است. شوری آب در کرخه 1300 تا 1500 میکروموس در نوسان است اما  EC کارون 2700 تا 2800 میکروموس است و در فصل برداشت بالای آب توسط کشاورزان و با کاهش حجم رودخانه، شوری آب افزایش می‌یابد و در برخی مواقع به 3 هزار میکروموس هم می‌رسد.

براتی اظهارکرد: آب غدیر می‌تواند 1200 میکروموس شوری آب را کاهش دهد و علاوه بر این لب شوری آب را نیز پایین می‌آورد؛ آب کرخه از نظر کیفیت شرایط ایده‌آلی دارد.

وی بیان‌کرد: خوشبختانه قرار است که در آینده آب غدیر از محل سد دز تامین شود که با توجه به شرایط آب دز، کیفیت آب شهرستان‌ هاي تحت پوشش آن در خوزستان بهتر خواهد شد.

این مقام مسوول گفت: طرح آبرسانی غدیر از نظر اجرایی به فازهای مختلفی تقسیم شده که برای اجرای این فازها به اعتبار نیاز است و در صورت تامین منابع مالی، شاید سه، چهار سال دیگر طرح به اتمام برسد.

براتی افزود: برای EC یا میزان شوری آب استاندارد خاصی تعریف نشده اما اولویت سازمان آب و برق این است که شوری آب در رودخانه کارون در محدوده اهواز را در حد زیر 3 هزار میکروموس نگه دارد و آب غدیر با توجه به افزایش سطح کیفی، کار و اقدام با ارزشی در بخش آب است.

وی درباره مناطق تحت پوشش آب غدیر در اهواز خاطرنشان‌کرد: آب غدیر وارد تصفیه‌خانه شماره 2 کیان‌آباد می‌شود و این تصفیه‌خانه بالای 60 درصد آب اهواز را تامین می‌کند. با آب تصفیه‌خانه شاره 2 و آب شوشتر،70 درصد آب اهواز تامین می‌شود و 30 درصد ديگر از آب کارون تامین مي‌شود.

مدیرعامل شرکت آبفای اهواز گفت: كل مناطق غرب اهواز شامل خط انتقال غرب به شرق، آخر آسفالت، پاداد، باهنر، اسلام‌آباد، کوت‌عبدالله تا کانتکس، کوی نفت، شهرک آغاجاری، سه راهی صنایع فولاد، کوی نیرو و بخش عمده‌ای از کوروش تحت پوشش آب غدیر هستند. در واقع 60 تا 65 درصد آب اهواز از آب غدیر تولید و تامین می‌شود. امیدواریم در فاز دوم غدیر تصفیه‌خانه شماره یک بهره‌مند شود و مناطقی همچون زیتون، ملی‌راه، مرکز شهر و زیتون کارگری تحت پوشش بروند.


گله آبفا از شهرداری اهواز به‌عنوان مصرف‌كننده‌اي غير استاندارد

براتی افزود: سالانه 9 تا 10 میلیون مترمکعب آب به شهرداری می‌فروشیم که این رقم 10 درصد کل فروش آب در اهواز را شامل می‌شود. اما دل همه به درد می‌آید که مثلا آب غدیر با این همه هزینه و مشکلات در اهواز صرف آبیاری چمن و فضای سبز شود. مشکل ما این است که شهرداری هم در برخی جاها روی شبکه پمپ می‌گذارد که این مساله ما را با قطع یا افت فشار مواجه می‌کند.

وی گفت: این‌که شهرداری آب را به راحتی از کارون برداشت می‌کند و به فضای سبز می‌ریزد و کار سختی نیست اما ما انتظار داریم فاضلابی که قرار است وارد رودخانه شود، تصفیه و سپس پساب آن صرف آبیاری فضای سبز شود. در حال حاضر علاوه بر انتظار اعمال مدیریت مصرف توسط مردم، از شهرداری هم می‌خواهیم در این زمینه به ما کمک کنند.

براتی با تاکید بر لزوم حمایت و کمک صنایع استان در اجرای پروژه‌های فاضلاب افزود: برای طرح احداث یک کارخانه فولاد در مبارکه اصفهان مطرح شد که از زاینده رود آب نیاز است. مجموعه مسوولان استان به مسوولان متولی کارخانه اعلام کردند که تخصیص آب از زاینده رود امکان‌پذیر نیست و برای کارخانه فولاد از جای دیگر تامین آب شود و پیشنهاد شد که آب تصفیه‌خانه فاضلاب محلات در محدوده این کارخانه را پمپاژ کرده و از آن به عنوان آب برای کارخانه استفاده شود. مسوولان کارخانه نیز برای اجرای این پروژه، قراردادی به ارزش 150 میلیارد تومان منعقد کردند. در حالی که صنایع استان، به‌راحتی آب را کارون دریافت می‌کنند و سرمایه‌گذاری این چنینی برای تامین آب خود انجام نمی‌دهند. امیدواریم همه دستگاه‌ها به‌خصوص شهرداری که یک مصرف‌کننده غیراستاندارد برای شبکه ما محسوب می‌شود، با ما همکاری کنند.

مدیرعامل شرکت آبفای اهواز گفت: سال‌های 72 و 73 برآورد اجرای شبکه‌گذاری فاضلاب اهواز 120میلیارد تومان بود که 50 درصد این پروژه تاکنون انجام شده و 50 درصد باقی‌مانده است و برای 50 درصد باقی‌مانده نزدیک به یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. اگر با این روند اعتبارات و دید بسته مسوولان صنایع استان، پیش برویم هیچ اتفاقی برای این طرح نخواهد افتاد.

وی اظهارکرد: در بخش منابع و تامین منابع مالی آب و فاضلاب بايد تلاش‌ها و اقدامات بسياري انجام شود.

برنامه‌ها و اولویت‌های آتی آّبفا

براتی افزود: یکی از سیاست‌ها در بخش فاضلاب در سال آینده این است که تصفیه فاضلاب شرق را مورد بهره‌برداری قرار دهیم. کارهای خوبی صورت گرفته و امیدواریم تا پایان نیمه‌اول یا نیمه دوم سال آینده وارد مدار شود.

وی تصریح‌کرد: این تصفیه‌خانه با ظرفیت معادل 112 هزار مترمربع در شبانه روز و جمعیتی بالغ بر 552 هزار نفر اجرا شده است.

مدیرعامل شرکت آبفای اهواز عنوان‌کرد: طرح جامع فاضلاب 5 میلیون نفر را در بر می‌گیرد که در حال حاضر با توجه به این تصفیه‌خانه، 2 میلیون نفر آن پوشش قرار گرفته شده است.

بازيافت 2 تا سه مرحله‌اي آب در ديگر كشورها

براتی خاطرنشان‌کرد: در دنیا در بحث چرخه آب، 2 تا سه بار آب بازیافت می‌شود حتی در جاهایی این اتفاق می‌افتد که منابع آبی خوبی وجود دارد. تاکید ما این است که منابع مورد نیاز پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب شرق اهواز تامین شود. اعتبار ارزی این پروژه معادل 10 میلیون یورو و اعتبار خط انتقال 10 میلیارد تومان است. در مجموع حدود 50 تا 60 میلیارد تومان برآورد اعتباری این پروژه است که اگر تامین شود این تصفیه‌خانه وارد مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی افزود: تامین منابع مالی در بخش فاضلاب از اولویت‌های ما است و در سال جاری 11 میلیارد تومان برای فاضلاب اهواز مصوب شد که 25 تا 26 درصد معادل حدود 3 میلیارد تومان آن تخصیص یافت. تا پایان سال به صورت خوش‌بینانه ميزان تخصیص شاید به 50 درصد برسد.

براتی گفت: با این اعتبارات نمی‌توان رقم یک‌هزار میلیارد تومانی پروژه‌های فاضلاب را پوشش داد. یکی از برنامه‌های آب و فاضلاب کشور و اهواز این است که در زمینه تامین منابع اعتباری غیردولتی، فاینانس داخلی و خارجی کار شود که این موضوعات هم برای پروژه‌های آب و هم فاضلاب باید در دستور کار قرار گیرد.

وی اظهارکرد: پس از تصفیه‌خانه فاضلاب شرق، اولویت با جمع کردن فاضلاب و جلوگیری از ورود به کارون است. در واقع هم‌اکنون جلوی ورود 40 درصد از فاضلاب به رودخانه گرفته شده و 50 تا 60 درصد باقی‌مانده در سال 93 باید در برنامه قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز خاطرنشان‌کرد: این اولویت‌بندی‌ها به معنای این نیست که مناطقی همچون مرکز شهر، کوچه پس‌کوچه‌ها و جاهایی که شبکه فاضلاب ندارند را فراموش کنیم. مرکز شهر اهواز قدمت بالایی دارد و هنوز سیستم فاضلاب آن به صورت جوی رو باز است. خوشبختانه طرح جامع فاضلاب اهواز به‌ویژه برای مرکز شهر تهیه شده است. یکی ديگر از اولویت‌های ما این است که از طریق فاینانس طرح جامع فاضلاب مناطق مرکز شهر، کوت عبداله و کارون را اجرایی کنیم.

براتی گفت: اگر صنایع استان بتوانند در زمینه تامین منابع مالی طرح‌های فاضلاب کمک کنند بسیار خوب است. در سنوات گذشته شرکت‌های نفت و ملی حفاری رقمی معادل 10 میلیارد تومان را به ما دادند و اقدام خوبی بود. ما انتظار نداریم یک‌ هزار میلیارد تومان اعتبار فاضلاب اهواز را صنایع تامین کنند اما بخشی از آن را می‌توانند کمک کنند.

وي بیان‌کرد: شهرستان اهواز به چند شهرستان تقسیم شده است. شهرستان‌های همچون کارون، شیرین‌شهر و رامین از قبل هم زیرمجموعه اهواز بوده‌اند و هنوز هم در حوزه خدمات اداره آبفا اهواز هستند و اداره فاضلاب همچون گذشته پشتیبانی و حمایت خود را از این شهرها دارد.

مدیرعامل شرکت آبفای اهواز افزود: یکی از اولویت‌هاي ما در سال آینده همان اصلاح شبکه در مناطقی است که متاسفانه ساخت و سازهای بی‌رویه و انشعاب‌های غیرمجاز داشتند. همه ساله اصلاح شبکه انجام می‌شود اما در سال 93 تامین مالی برای اجرای این طرح‌ها در برنامه است تا این اصلاح شبکه و توسعه در مناطق انجام و به عبارتی از آب غدیر که وارد شبکه می‌شود حفاظت شود.

براتی اظهارکرد: همچنین برنامه‌هایی برای شهرهای تابعه همچون حمیدیه و شیبان که اکثراً سیستم فاضلاب ندارند، در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: طرح‌های کوتاه‌مدت به‌خصوص در بخش فاضلاب اهمیت خاصی برای ما دارد و مطمئن باشید در بحث آب، طرح‌های کوتاه‌مدت یعنی آب طرح غدیر را انجام می‌دهیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز خاطرنشان‌کرد: تبلیغات و فرهنگ‌سازی تاثیرات زیادی در بحث مصرف آب دارد و باید در زمینه استفاده از شیرهای اهرمی در مکان‌های عمومی و مصرف آب بسته‌بندی کار شود.
مرجع / ایسنا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱
رضا از اهواز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
0
3
آقای براتی ، چرا فرمایشات تخیلی می فرمایید؟
اولا اینکه در شهر اهواز به هیچ وجه امکان جمع آوری پمپ ها وجود ندارد. چراکه اتفاقا برعکس فرمایش جنابعالی ، در زمان قطعی برق ، به دلیل عدم کارکرد پمپ های خانگی ، آب اکثر منازل حتی در طبقه های های اول و دوم قطع می شود ، چه برسد به آپارتمانهای بلند.
دوما، بنده یک دستگاه سنجش سختی آب در منزل دارم . قبل از راه اندازی طرح غدیر ، سختی آب لوله کشی منزل بنده بین 1000 تا 1200 بوده در حالی که در روزهای اخیر و پس از راه اندازی طرح غدیر به 1450 افزایش پیدا کرده است. ضمنا رنگ آب نیز به وضوح کدر می باشد و تا کنون هیچ تاثیر مثبتی از راه اندازی طرح مثلا غدیر در کیفیت آب اهواز مشاهده نشده است. شما که خود بهتر می دانید طرح غدیر شامل آبرسانی از رودخانه دز به اهواز بوده و طرحی که در حال حاضر راه اندازی شده هیچ ارتباطی به طرح اولیه غدیر ندارد و صرفا برای ساکت کردن مطالبات بر حق مردم خوزستان در خصوص انتقال آب به زاینده رود ، انجام شده ، پس چرا به خود اجازه می دهید به شعور مردم شریف اهواز توهین کنید؟
:
:
:
آخرین اخبار