مسئول بهداشت حرفهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: بار حوادث ترافیکی در خوزستان در مردان پنج برابر و در سقوط سه برابر زنان است.
جلال ملتجی امروز اظهار کرد: حفظ سلامتی در مردان علاوه بر آنکه سبب حفظ نیروی مهم مولد در جامعه میشود، بر کیفیت زندگی خانوادهها نیز تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: در مطالعه ملی بار بیماریها و آسیبها در سال 1386، بار بیماریها در جنس مذکر در تمام سنین، حوادث عمدی و غیرعمدی مهمترین علل سالهای از دست رفته عمر بوده است.
وی خاطر نشان کرد: بار ناشی از حوادث ترافیکی در مردان پنج برابر زنان است و در سقوط نیز سه برابر است.
وی عنوان کرد: بسیاری از مشکلات سلامت قابل مداخله هستند، بطوری که در برخی کشورها طراحی برای کاهش و یا حتی حذف آنها شروع شده است و اطلاع رسانی میتواند تأثیر بسزایی در پیشگیری داشته باشد.
ملتجی با بیان اینکه در هر جامعهای انسان سالم محور توسعه پایدار است تصریح کرد: باید برای نیروی انسانی در محیط کار اهمیت ویژهای قائل شد و محیط کار به گونهای باشد که با اصول و استانداردهای ایمنی و بهداشت حرفهای مطابق باشد تا از بروز حوادث و بیماریهای ناشی از کار پیشگیری کرد.
وی اضافه کرد: اکثر بیماریهای ناشی از کار بیماریهای مزمن و با دوره نهفته طولانی است که پس از سالها فعالیت در یک شغل بروز میکنند.
کارشناس مسئول بهداشت حرفهای مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: هنگام بروز اکثرا غیر قابل درمان قطعی هستند این در حالی است که پیشگیری از این حوادث و بیماریها بسیار مؤثر بوده و تنها راه ممکن است.
وی به هزینههای مربوط به پرداخت غرامت، خدمات درمانی، توانبخشی و نیز غیبت از کار اشاره کرد و گفت: هزینههای درمانی و توانبخشی و غرامت در کشورهای در حال توسعه بیش از 10 درصد تولید ناخالص ملی آنها ماست
ملتجی در خصوص آمارهای جهانی حوادث شغلی اظهار کرد: کارشناسان تخمین میزنند که سالیانه 3. 2 میلیون مرگ ناشی از حوادث و بیماریهای شغلی رخ میدهد و 270 میلیون نفر از حوادث و سوانح غیر کشنده محیط کار رنج میبرند.
وی افزود: 160 میلیون مورد جدید از بیماریهای شغلی گزارش میشود لذا بهداشت حرفهای در قالب نظام سلامت کشور با هدف پیشگیری از بروز بیماریها و ناتوانیهای ناشی از کار و کنترل عوامل زیان آور و شرایط نامساعد کار در وزارت بهداشت انجام وظیفه میندهد.