تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴
کد خبر: ۵۸۴۲۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
در همایش روابط عمومی الکترونیک تاکید شد:
فضای‌مجازی برای روابط‌عمومی‌ها تهدیدیافرصت؟
در همایش «روابط عمومی الکترونیک» بر افزایش مهارت و تخصص نیروی انسانی و به کارگیری فضای مجازی برای ارتباط بهتر با کاربران تاکید شد.

«فضای مجازی» برای روابط عمومی ها تهدید است یا فرصت؟ آیا شبکه های اجتماعی می توانند ارتباط روابط عمومی ها را با مخاطبان تقویت کنند؟ حالا که افراد جامعه خود را میان فضای واقعی و مجازی تقسیم کرده اند؛ رسانه ها و سایت ها متنوع شده اند و شبکه های اجتماعی و نسل سوم تلفن های همراه پا به عرصه گذاشته اند، تکلیف روابط عمومی ها چیست؟ و موثرترین ابزار ارتباطی با مخاطبان کدام است؟

دوره آموزشی یک روزه «روابط عمومی الکترونیک» برای نخستین بار در اهواز با هدف گشودن دریچه ای به دنیای عظیم ارتباطات روز گذشته در اهواز برگزار شد. «محمد سلطانی فر» و «علی گرانمایه پور» دو نفر از اساتید برجسته ارتباطات در این کارگاه آموزشی حضور یافتند تا به همراه مدیران و کارکنان روابط عمومی های خوزستان درباره اهمیت و جایگاه روابط عمومی الکترونیک و فضای مجازی بحث و بررسی کنند.

تیغ دو سر برنده

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها در این همایش گفت: فضای مجازی به افراد امکان را می دهد که آنچه در دنیای واقعی در دسترسی ندارند، به دست آورند. این فضا به افراد نوعی آرامش می دهد. البته مشکل زمانی به وقوع می پیوندد که نتوانیم خودمان را در فضای مجازی درست تعریف کنیم و نتوانیم اختلاف میان این دو فضا را به خوبی تمیز دهیم.

محمد سلطانی فر فضای مجازی را «تیغ دو سر برنده» توصیف کرد و افزود: فضای مجازی در صورت شناخت و استفاده درست، فرصت است وگرنه به تهدید تبدیل می شود.

وی با بیان اینکه استفاده از فضای مجازی برای روابط عمومی ها اجتناب ناپذیر است، اظهار کرد: اگر روابط عمومی ها در گذشته مخیر به استفاده از فضای مجازی بودند امروز مجبور به استفاده هستند. هیچ مدیر روابط عمومی از فضای مجازی بی نیاز نیست.

تملق و بزرگنمایی نکنید

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی نیز در این همایش بر آموزش مهارت روابط عمومی ها برای کار در فضای مجازی تاکید کرد.

علی گرانمایه پور از مدیران خواست که بدون داشتن نگاه جنسیتی، ملاک انتخاب کارمندان این حوزه را داشتن تخصص و مهارت در حوزه ارتباطات به ویژه فضای مجازی قرار دهند.

وی با بیان اینکه دیگر نمی توان به شیوه سنتی با مخاطب ارتباط برقرار کرد، افزود: دیگر نمی توان افکار عمومی را شکل و یا تحت تاثیر قرار داد، بلکه تنها کاری که روابط عمومی ها امروزه می توانند انجام دهند این است که فضای مجازی را رصد کنند و نیازها و علایق مخاطبان را شناسایی و بر اساس آن رفتار کنند.

به گفته وی، در مدیریت روابط عمومی آنلاین شناخت به ساختار سازمانی، مهارت و آموزش باید توجه ویژه شود.

این استاد علوم ارتباطات اجتماعی با انتقاد از اطلاعاتی که برخی روابط عمومی ها روی پورتال سازمان خود قرار می دهند، اظهار کرد: همزمان با ایجاد پورتال، کارکنان روابط عمومی باید مهارت لازم برای اداره آن را هم کسب کنند؛ در غیراینصورت مخاطبان خود را از دست می دهند.

وی از روابط عمومی ها خواست که از تملق و بزرگنمایی بیش از حد و دستکاری اطلاعات پرهیز کنند زیرا انتشار اطلاعات در فضای مجازی حد و مرزی ندارد و با هوشمند شدن کاربران ممکن است سندی برای تمسخر سازمان بیافرینند.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: روابط عمومی ها باید با شناسایی مخاطبان خود، تمام امکانات ارتباطی را برای ارتباط مردمی فراهم کنند.

مرجع / مـهـر
:
:
:
آخرین اخبار