مشاور استاندار خوزستان در امور کشاورزی و منابع طبیعی گفت: آمار تولیدات کشاورزی در دهه گذشته تولیدی و غیرواقعی است.
عطاءالله سیادت در جلسه شورای اداری که در استانداری خوزستان تشکیل شد، اظهار کرد: میانگین تولید گندم آبی کشور در سال 1361 در حدود یک هزار و 843 کیلوگرم بود که این رقم در سال 80 به 3 هزار و 70 کیلوگرم رسید.
وی ادامه داد: متوسط تولید گندم در سال 80، 60 کیلوگرم در هکتار بود در حالی که متوسط جهانی آن 45 کیلوگرم در هکتار بود یعنی تولید گندم ایران از متوسط جهانی آن بالاتر بود.
مشاور استاندار خوزستان در امور کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه در دهه 80 رشد زیادی در تحقیقات کشاورزی، آموزش، پژوهش و نیروی انسانی صورت گرفت تصریح کرد: باید این مسئله را مد نظر قرار داد که این آموزشها و پژوهش باید خروجی مناسبی داشته باشد و بر وضعیت تولید کشور تاثیر بگذارد.
وی عنوان کرد: در سال 83 واردات کشور از محصولات کشاورزی به 7.6 میلیون تن و در سال 87 به 17.2 میلیون تن و در حال حاضر به 20 تا 21 میلیون تن در سال رسیده است.
سیادت اضافه کرد: این رقم نشان میدهد که برنامهها در آموزش، پژوهش هیچگونه تطابقی با نیاز تولیدکنندگان نداشته است و ترویجی در عرصه تولید صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته در خصوص آمار تولیدات کشاورزی بزرگنمایی شده است و آمارها تولیدی و غیرواقعی است.
مشاور استاندار خوزستان در امور کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه این آمارهای غلط برای مسئولان گمراه کننده است، اظهار کرد: با وجود این آمارها در برنامههای راهبردی کشور مشکلاتی به وجود میآید و اگر برای سال 1404 برنامه داریم باید در این آمارها تجدید نظر شود.
وی تاکید کرد: ریزگردها یک تهدید جدی برای ساکنان شهرها و تاثیر ریزگردها بر محصولات کشاورزی نیز غیر قابل انکار است.
سیادت به طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: 120 هزار هکتار از این طرح در معرض تهدید ریزگردها در حوزه کرخه است و اگر برای آن فکری نشود مشکلات غیر قابل حلی به وجود میآید.
وی ادامه داد: در دولت قبلی دستور دادند که 200 هزار هکتار از احیای زمینهای کشاورزی خوزستان انجام شود که این طرح به 2 هزار هکتار کاهش یافت و حال باید ارزیابی شود که مدیریتها چه تاثیری در نزول طرح 200 هزار هکتار به 2 هزار هکتار دارد.