معاون مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان گفت: تحقق اهداف ایستگاههای مطالعه در مراکز درمانی نیازمند یاری خادمان بيمنت و فرشتگان سپيدپوش است.
منصور کوهیرستمی گفت: کتاب درمانی یک واژه قدیمی است و مفهوم اساسی آن بازپروری از راه خواندن است. كتاب درمانی تعامل بین خواننده و کتاب است. در روش درمان با كتاب مطالب خواندنی كه در اختیار خواننده قرار میگیرد تأثیر درمانی و شفابخشی دارد. کارشناسان، این روش درمانی را در حوزههای مختلف گسترش دادهاند و میکوشند تا از این شیوه که به نظر میرسد کم و بیش فراموش شده است برای درمان بسیاری از اختلالات روانی و جسمی نه تنها کودکان بلکه بزرگسالان نیز بهره ببرند. هدف کتاب درمانی ایجاد بینش و قوه تشخیص، جهت تغیر نگرش و رفتار فرد است ولی در عین حال سه هدف بلند مدت هم برای کتاب درمانی متصور است که عبارتند از: درمان، آموزش و سرگرمی.
وی گفت: ایستگاههای مطالعه با تنوع موضوعی و توجه به مخاطبان مختلف در تحقق این اهداف میتواند نقش موثری ایفا كنند. پزشکان و به ویژه پرستاران، خادمان بيمنت و فرشتگان سپيدپوش جامعه، نقش موثری در تبدیل بیمارستان به محیطی که بیمار رنج و غصه بیماری را فراموش و با کتاب انس میگیرد دارند. همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند: «این حرفه پرستارى، ترکیب عجیبى است؛ از یک سو، ترکیبى است از رحمت و عطوفت و مهربانى و مراقبت و از سوى دیگر دانش و معرفت و تجربه و مهارت». پرستاران عزیز با مهربانی و معرفتشان در تحقق اهداف کتاب و کتابخوانی یاریگر ما در این ایستگاهها خواهند بود.
رستمی افزود: پس از گذشت بیش از یک سال از طرح ملی ایستگاههای مطالعه 570 ایستگاه در كل كشور تا فاز ششم به بهرهبرداری رسیده است. در كل كشور 250 بیمارستان، درمانگاه و مجتمع پزشكی دارای ایستگاه مطالعه هستند كه نسبت به مکانهای عمومی دیگر بیشترین مكان استقرار ایستگاه مطالعه را به خود اختصاص دادهاند.
وی در ادامه تاکید کرد: در استان خوزستان نیز تا قبل از آغاز فاز ششم در 13 بیمارستان، درمانگاه و مجتمع پزشکی ایستگاه مطالعه راهاندازی کردهایم. استقبال خوب و چشمگیر بیماران، همراهان، پزشکان و پرستاران انگیزه همکارانم را در راهاندازی ایستگاههای مطالعه در بیمارستانها و مراکز درمانی دو چندان کرده است. تاكنون 193 هزار جلد كتاب در 16 ایستگاه مطالعه به امانت رفته و حدود 27هزار جلدآن برگشت داده شده است.
رستمی در پایان افزود: هم اكنون اولین ایستگاه شهرستان مسجدسلیمان را در بیمارستان شفا راهاندازی کردیم. برای ایستگاه بیمارستان شفا 10 هزار جلد كتاب در نظر گرفته شده است و در صورت نیاز قابل افزایش است.