تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶
کد خبر: ۵۸۱۴۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
گزارش :
راه اندازی ایستگاه‌های مطالعه به بهانه استفاده از وقت اضافه
یکی از اصلی‌ترین مسائلی که بیشتر در جامعه شهری به آن توجه نشده زمان‌های بی‌استفاده‌ای است که شخص در صف‌های مترو، فروشگاه‌ها و مجتمع‌های پزشکی و ... می‌گذراند و می‌تواند بهانه‌ای برای راه‌اندازی ایستگاه‌های مطالعه باشند
یکی از اصلی‌ترین مسائلی که بیشتر در جامعه شهری به آن توجه نشده زمان‌های بی‌استفاده‌ای است که شخص در اتوبوس، صف‌های مترو، فروشگاه‌ها و مجتمع‌های پزشکی و ... می‌گذراند و استفاده از این زمان‌های بی‌مصرف می‌تواند برای انسان بسیار سرنوشت ساز باشد زیرا هم در مسیر رسیدن به هدف و کارهای روزمره گام برداشته، هم از زمان‌های بی‌استفاده خود بهره برده‌ و هم در راستای مطالعه شخصی خود گام برداشته‌ایم.

یکی از روش‌های مهم در این زمینه فراهم کردن فضاهای مطالعه در مکان‌های عمومی است، این فضاهای مطالعه می‌تواند تنها با راه‌اندازی مکانی برای نگهداری کتاب‌های عمومی تامین شود و در این زمینه خوزستان در سال‌های گذشته بسیار جایگاه مناسبی در کشور پیدا کرده است.

*ایستگاه‌های مطالعه خوزستان در فاز ششم

قصد داریم این روند را در خوزستان امروز بررسی کنیم و در این زمینه گفت‌وگوهایی با مسئولان امر داشته باشیم.

خوزستان در یک سال گذشته در این بخش جهشی چشم‌گیر داشته است همانگونه در این زمینه معاون اداره کل امور کتابخانه‌های عمومی خوزستان اظهار کرد: در یک سال و نیم گذشته در پنج فاز 30 ایستگاه مطالعه در سراسر خوزستان راه‌اندازی شده است.

منصور کوهی رستمی با اشاره به راه‌اندازی سی و یکمین ایستگاه مطالعه خوزستان افزود: با افتتاح سی و یکمین ایستگاه مطالعه خوزستان عملا فاز ششم راه‌اندازی ایستگاه‌های مطالعه در خوزستان آغاز شده است و باید منتظر راه‌اندازی ایستگاه‌های مطالعه در شهرهای استان باشیم.

وی با اشاره به اینکه در این فاز قرار است به شهر اهواز توجه ویژه‌ای شود، تصریح کرد: قرار است در این فاز هشت ایستگاه مطالعه در شهر اهواز راه‌اندازی شود و در شهرهای شوشتر، دزفول، بند امام و ماهشهر نیز ایستگاه‌های مطالعه راه‌اندازی خواهیم کرد.

معاون اداره کل امور کتابخانه‌های عمومی خوزستان درباره پنج فاز گذشته راه‌اندازی ایستگاه‌های مطالعه استان گفت: در پنج فاز گذشته راه‌اندازی ایستگاه‌های مطالعه استان بیش از 495 هزار جلد کتاب در 90 عنوان به ایستگاه‌های مطالعه خوزستان تزریق شده است.

رستمی با اشاره به نحوه استفاده از این کتاب‌ها عنوان کرد: در این ایستگاه‌ها مردم می‌توانند در محل ایستگاه کتاب‌های موجود را مطالعه کنند و یا این کتاب‌ها را به خانه ببرد و آنجا مطالعه کند و بار دیگر به ایستگاه برگرداند.

وی با اشاره به آمار موجود در این زمینه اضافه کرد: در پنج فاز گذشته بیش از 373 هزار جلد کتاب در پنج فاز گذشته به امانت رفته است که از این تعداد 70 هزار جلد کتاب بار دیگر به ایستگاه‌های مطالعه بازگشته است.

*کتاب‌خوانی به روش‌های نوین تجربه شود

یک کارشناس علوم اجتماعی نیز اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا کتاب به روش‌های مختلف به دست مردم برسد و راه‌اندازی ایستگاه‌های مطالعه ابتکار بسیار خوبی است ولی به دلیل اینکه راه‌اندازی این ایستگاه‌ها قدری هزینه بردار است باید به دنبال فعالیت کم هزینه‌تر در این زمینه رفت.

محمدرضا احسنت‌زاده تاکید کرد: این روش‌ها باید به نحوی طراحی شوند که دیگر هزینه‌های در نظر گرفته شده در این بخش را به حداقل کاهش داد تا مشکلات در تهیه کتاب برطرف شود و در این زمینه بهترین روش راه‌اندازی کتاب‌های الکترونیکی است و حذف چاپ که بیشترین هزینه را برای اداره این ایستگاه‌ها به خود صرف می‌کند.

وی با اشاره به اینکه باید در مکان‌های در نظر گرفته شده برای راه‌اندازی فضاهای ایستگاه‌های مطالعه دستگاه‌های مورد نیاز در این زمینه نصب شود، تصریح کرد: بهتر است سیستم‌هایی الکترونیکی در مکان‌های در نظر گرفته شده به عنوان ایستگاه مطالعه نصب کرد تا در مردم در این فضاها از طریق موبایل و یا ایمیل کتاب‌های جدید را دریافت کنند و بتوانند مطالعه مفید خود را انجام دهند.

احسنت‌زاده ابراز داشت: امروزه بیش از 98 درصد مردم جامعه دارای تلفن همراه هستند و از این تعداد بیش از 63 درصد مردم دارای تلفن‌های همراه دارای سیستم‌های انتقال دیتا(بلوتوث) هستند که این مسئله تاحد زیادی مشکلات انتقال کتاب‌های الکرتونیکی را به مردم کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: حذف کامل سیستم چاپ از ایستگاه‌های مطالعه کشور باعث می‌شود تا اطلاعات و کتاب‌ها در کمترین زمان ممکن به دست خوانندگان برسد و از طرفی هزینه‌های اداره این ایستگاه‌ها تنها به هزینه‌های نگهداری سیستم‌های انتقال دیتا اختصاص پیدا می‌کند که بسیار ناچیز است.

کاهش هزینه‌ها در این بخش، افزایش سرعت اطلاعات و آسانی دسترسی کتب و مجلات در این ایستگاه‌های مطالعه باعث می‌شود تا استقبال مردم از این ایستگاه‌ها روز به روز بیشتر شود و باید به این سمت برای توسعه زیرساخت‌های مطالعه در استان و کشور پرداخت.

مجتبی نارنج‌پور
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار