تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۰ - ۲۰:۰۸
کد خبر: ۵۷۵۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

پاسخ شورای نگهبان به سوالات و شبهات انتخاباتی

به گزارش خوزنیوز به نقل از برنا، سخنگوی شورای نگهبان در نشستی خبری كه به مناسبت فرارسیدن سالروز تاسیس شورای نگهبان برگزار شد، تاكید كرد كه در صورت مشاهده تخلف برای تبلیغات انتخابات مجلس، طبق قانون برخورد می‌كنیم.

عباسعلی كدخدایی در ارایه‌ گزارشی از عملكرد این نهاد درخصوص بررسی مصوبات ارسالی از سوی مجلس شورای اسلامی و دولت اظهار كرد: در سال گذشته 83 مصوبه از سوی مجلس به شورای نگهبان ارسال شد كه 71 مصوبه مورد تایید واقع شد كه بیش از 85 درصد مصوبات ارسالی را شامل می‌شود. در دوره‌ هشتم مجلس تاكنون حدود 282 مصوبه برای شورای نگهبان ارسال شده كه 212 مصوبه مورد تایید واقع شده كه شامل بیش از 75 درصد مصوبات می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: از سوی هیات وزیران 13 اساسنامه به شورای نگهبان ارسال شد كه عدم مغایرت هشت مورد آن با شرع و قانون اساسی اعلام شد و چهار مورد نیز مغایر شناخته شد و یك مورد نیز در دست بررسی است. 41 نامه نیز از سوی دیوان عدالت اداری برای شورای نگهبان ارسال شد كه از این تعداد، 27 مورد آن مورد تایید فقهای شورای نگهبان قرار گرفت و مغایرت 10 مورد آن نیز اعلام شد و 4 مورد آن نیز در دست بررسی است.

خبرنگاری از سخنگوی شورای نگهبان در خصوص افزایش تعداد نمایندگان مجلس سوال كرد كه وی پاسخ داد: مصوبه‌ اولیه این موضوع در هیات وزیران به تصویب رسید كه باید به مجلس شورای اسلامی ارجاع شود و ما منتظر هستیم پس از دریافت از سوی مجلس، اظهارنظر كنیم. هنوز این موضوع در مجلس به تصویب نرسیده است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص استعفای صوری مسوولان و ردصلاحیت آنها در شورای نگهبان نیز گفت: در مصاحبه‌ای «نمی‌توانند» با حذف «ن» به «می‌توانند» تبدیل شده بود.

خبرنگاری لایحه‌ مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز را مورد اشاره قرار داد و گفت آیا این مصوبه شامل سلاح سرد نیز می‌شود؟ كه كدخدایی گفت: عنوان قانون در رابطه با قاچاق سلاح‌های جنگی است. در تعریفی كه در مصوبه وجود دارد گفته شده مقصود انواع سلاح‌های گرم و سرد جنگی و شكاری و ... است.

خبرنگار دیگری سوال خود را این‌گونه مطرح كرد كه افرادی به‌ویژه اصولگرایان سنتی به شدت درخصوص ورود وابستگان به جریانی موسوم به جریان انحرافی به انتخابات ابراز نگرانی می‌كنند، آیا این ابراز نگرانی، ندیدن نهاد شورای نگهبان نیست؟ كدخدایی در پاسخ با بیان این‌كه شورای نگهبان آن‌قدر بزرگ است كه همه آن را می‌بینند، گفت: همه‌ گروه‌ها، جناح‌ها و مردم حق دارند نسبت به سرنوشت نهادهای مهم نظام حساس باشند. در این راستا شورای نگهبان وظایف خود را بر اساس قانون انجام می‌دهد.

كدخدایی در پاسخ به این سوال كه آیا نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی كه دارای مدرك لیسانس هستند، می‌توانند در انتخابات مجلس ثبت نام كنند؟ گفت: توضیحاتی كه ما اعلام كردیم ارتباطی با مدرك تحصیلی ندارد. سوال این است كه آیا اطلاق یك دوره به نمایندگانی كه دوره‌شان به اتمام نرسیده صحیح است یا خیر؟ كه ما اعلام كردیم كسانی كه میان‌دوره‌ای هستند یا وارد مجلس شدند و به دلایلی از آن خارج شدند و در حقیقت دوره‌شان كامل نشده، یك دوره محسوب نمی‌شوند اما در رابطه با نمایندگان مجلس هشتم اعلام كردیم با فرض اتمام دوره، یك دوره محسوب می‌شوند. در واقع فرض بر این است كه نمایندگان دوره‌ هشتم تا پایان خرداد 91 نماینده هستند، مگر این‌كه در این فاصله اتفاقی بیفتد كه قطعا این موضوع شامل حال آنها نمی‌شود.

خبرنگار دیگری ارزیابی شورای نگهبان نسبت به برخی از نامزدها كه برای تبلیغات از بیت‌المال استفاده می‌كنند را خواستار شد، كه كدخدایی گفت: قطعا اگر تخلفی صورت گیرد طبق قانون برخورد خواهد شد و شورای نگهبان در انتخابات گذشته نشان داد كه در این موارد اقدام كرده است.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه درخصوص برگزاری انتخابات رایانه‌ای و توافقات صورت گرفته با وزارت كشور در این خصوص گفت: دوستان ما در وزارت كشور در این زمینه مشغول هستند و هرگاه به نتیجه‌ای رسیدند و به ما اعلام كردند، ما آماده‌ بررسی این موضوع هستیم و اگر این اقدامات به خوبی پیش رود آمادگی برگزاری انتخابات رایانه‌ای را نیز داریم.

خبرنگار دیگری سوال كرد در دوران جنگ، اصل 77 قانون اساسی مورد تفسیر واقع شد مبنی بر این‌كه قراردادهای بین‌المللی به تصویب مجلس نرسد. گویا اخیرا نامه‌ای به دبیر شورای نگهبان داده شده كه آیا هم‌چنان این تفسیر پابرجاست كه كدخدایی پاسخ داد: درخصوص نامه اطلاعی ندارم اما قراردادها و موافقتنامه‌های بین‌المللی طبق اصول قانون اساسی در مجلس به تصویب می‌رسد و پس از آن به شورای نگهبان برای اظهارنظر ارسال می‌شود. احتمال دارد این موضوع در مورد قراردادهای خصوصی باشد كه شامل قراردادهایی است كه دولت با طرف‌های غیردولتی دارد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر مبنی بر تعیین هیات‌های نظارت استانی گفت: به جز چهار استان، هیات‌های نظارت استانی تعیین شده‌اند و آنها آمادگی دارند در مورد هیات‌های نظارت شهرستانی اعلام نظر كنند و انشاءالله هیات‌های نظارت شهرستانی نیز تعیین می‌شوند. چهار استان باقی‌مانده نیز در دو هفته دیگر اعلام خواهند شد.
:
:
:
آخرین اخبار