دبیر علمی همایش زمینشناسی نفت گفت: ۲۰۰ مقاله در همایش زمینشناسی نفت دریافت کردهایم.
علیرضا شهیدی در سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین که صبح امروز در تالار امام رضا شهرک نفت برگزار شد اظهار کرد: همایش زمینشناسی نفت به همت سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و با همکاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در اهواز در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: محورهای همایش شامل زمینشناسی نفت، اکتشاف منابع هیدروکربوری، مخاطرات زمینشناسی و زیستمحیطی اکتشاف و استخراج میادین نفتی و اقتصاد نفت خواهد بود.
دبیر علمی همایش زمینشناسی نفت با بیان اینکه گردهمایی تخصصی علوم زمین همزمان با اهواز در 11 استان دیگر نیز در حال برگزاری است اذعان کرد: با توجه به اینکه خوزستان بزرگترین پتانسیل نفت ایران است در سازمان زمینشناسی تصمیم گرفته شد که گردهمایی زمینشناسی با رویکرد نفت در اهواز برگزار شود.
وی اضافه کرد: از سال 62 که برگزاری سمینارهای تخصصی علوم زمین آغاز شد چهار دوره زمانی برای آن مشخص شده است اولین دوره از سال 62 تا سال 76 است که در حدود 50 مقاله دریافت کردیم.
شهیدی به روند صعودی دریافت مقالات در این کنگره اشاره کرد و گفت: در دوره دوم که از سال 76 تا سال 85 بود حدود 400 مقاله و از سال 86 تا 91، 500 مقاله دریافت شد.
وی افزود: از نکات قابل توجه در سی و دومین گردهمایی در سال جاری دریافت دو هزار و 700 مقاله در 21 گرایش است و در بحث نفت نیز حدود 200 مقاله داشتهایم و این افزایش تعداد مقالات به همکاری بخشهای مختلف برمی گردد.
وی یکی از دلایل افزایش تعداد مقالات در سال جاری را برگزاری سمینار به صورت استانی عنوان کرد و گفت: اولین جلسات برای برنامهریزی برگزاری سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین از مهر ماه آغاز شد.
دبیر علمی همایش زمینشناسی نفت خاطر نشان کرد: کار داوری همایش زمینشناسی نفت را 93 نفر انجام دادند، از تعداد 200 مقاله در این بخش 27 سخنرانی در طول همایش برگزار میشود و 74 سخنرانی هم به صورت پوستر است.
وی با بیان اینکه 46 کتاب در سی و دومین گردهمایی زمینشناسی داشتیم تصریح کرد: آمار کتابهای در بخش زمینشناسی نفت در حدود هشت کتاب بود که هرکدام از کتابها را دو داور، بررسی کردند.
شهیدی هدف از برگزار گردهمایی علوم زمین را اینگونه بیان کرد: در گردهمایی علوم زمین یک سری اهداف کلی از جمله مقابله با اثرات تحریمها، تعمیق و گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه، ترویج فرهنگ گفتمان بین متخصصان داخلی و تعامل با متخصصان خارجی و کاربردی کردن پژوهشها زمینشناسی مد نظر قرار دارد.
وی عنوان کرد: حدود 42 دانشگاه و پژوهشگاه، 150 متخصص از 29 دانشگاه خارج از کشور، 11 سازمان زمینشناسی در دنیا، 23 انجمن علمی و تخصصی و... از ما حمایت کردند.