برنامه سینمایی "هفت" شب گذشته با دعوت از احمد نجفی عضو شورای عالی سینما به تعریف ویژگیها و کارکردهای سازمان سینمایی و اهداف و برنامه های آتی این سازمان پرداخت.
به گزارش مهر، برنامه سینمایی "هفت" جمعه شب 24 تیرماه اختصاص به نقد فیلم سینمایی"سیزده 59" و گفتگو با احمد نجفی عضو شورای عالی سینما داشت. نجفی در این گفتگو درباره تشکیل شورای عالی سینما و برنامههای این سازمان سینمایی صحبت کرد.
نجفی در ابتدای صحبتهایش مقدمه ای بر لزوم تشکیل سازمان سینمایی ارائه داد و گفت: این سازمان قرار است نیازهای سینمای ایران را مورد بررسی قرار دهد. برطبق قانون اساسی وزارت ارشاد می تواند دو تا از معاونتهایش را در هم اقدام و به یک سازمان سینمایی تبدیل کندکه زیر نظر رئیس جمهور با بودجه مستقل فعالیت میکند.
وی عنوان کرد: احداث این سازمان از اختیارات دولت است. من مصرانه خواستار این هستم که مصوبات این سازمان از طریق مجلس شورای اسلامی تصویب شود. از آنجا که ما سالهاست با عقب ماندگی و کمبود امکانات سینمایی روبرو هستیم نیاز به اینکه سازمانی جدا از معاونت سینمایی که خود سینمایی ها در درون آن قرار بگیرند احساس میشود.
نجفی درباره اهداف این سازمان توضیح داد: این سازمان در زمینه تولید و تامین بیمه هنرمندان برنامههایی دارد. به عنوان مثال 50 میلیارد تومان بودجه برای بیمه هنرمندان سینما که شامل بیمه بیکاری، سلامت، مادام العمر و تامین اجتماعی است در نظر گرفته شده است.
نجفی درباره همسویی نگاه سازمان سینمایی با معاونت سینمایی گفت: معاونت سینمایی تا جایی اختیاردارد و نمی تواند مثلا بودجه کافی برای مسائل مختلف دریافت کند. اما سازمان این اختیارات را دارد. بنابراین نگاه سازمان سینمایی با نگاه معاونت سینمایی کاملا متفاوت است.
جیرانی در ادامه صحبتهای نجفی به این نکته اشاره کرد که هنرمندان بیشتر مایل هستند بدانند نگاه سازمان سینمایی به تولید آثار چگونه است. نجفی درپاسخ به او با تعریف خاطره ای از رئیس جمهورمبنی بر اینکه اگر در فیلمی به رئیس جمهور ناسزا دهند واز او انتقاد کنند کسی حق توقیف فیلم را ندارد عنوان کرد: مسئله آموزش مسائل سینمایی از اهمیت فراوانی برخوردار است. بنابراین قرار است کتابهایی در زمینه سینما منتشر شود و دراختیار دانشگاهها و ممراکز اموزشی قرار گیرد.
نجفی ادامه داد: قرار نیست جلوی انتقاد در فیلمها گرفته شود اما قرار است ناظری بر تولیدات سینمایی وجود داشته باشد تا با نگاهی نو به مسائل پرداخت شود. همچنین قرار است قبل از مشخص کردن مصوبات این شورا از همه صنوف دعوت شود پیشنهادات خود را ارائه داده تا به صورت کارشناسی شده دفترچه برنامه های سازمان سینمایی تصویب شود.
در لابلای صحبتهای نجفی اظهارات سید جمال ساداتیان، حبیب الله کاسه ساز، همایون اسعدیان و محسن هاشمی درباره شورای عالی سینما و تشکیل سازمان سینمایی پخش شد.
نظرسنجی این هفته برنامه هفت اختصاص به بهترین فیلمی که در دهه 80 درباره دفاع مقدس ساخته شده است داشت که از میان فیلمهای" مزرعه پدری"،" دوئل"، "به نام پدر"،" پاداش سکوت" و "بیداری رویاها" فیلم سینمایی "به نام پدر" ساخته ابراهیم حاتمی کیا بیشترین رای را از آن خود کرد.
بخش نقد فیلم برنامه اختصاص به فیلم "سیزده 59" داشت که سامان سالور کارگردان فیلم مهمان این قسمت بود. مسعود فراستی ابتدا با اشاره به صحنههای جنگی ابتدای فیلم و اینکه این سکانس نتوانسته به درستی فضای جنگ ایران را به نمایش بگذارد و در معرفی شخصیتها موفق نیست وارد نقد فیلم شد.
در ادامه و بعد از پاسخ سالور فراستی به مقدمه طولانی فیلم و دیر شروع شدن آن انتقاد کرد. وی همچنین بازی پرستویی را کلیشه ای و بازی دریا آشوری را بسیار بد توصیف کرد. منتقد برنامه هفت غیر منطقی بودن حضور سید جلال در وسط خیابان و مواجهه نشدن او با مظاهر دنیای مدرن پس از 20 سال که از کما خارج شده است را از دیگر نقاط ضعف فیلم دانست.
سالور نیز در دفاع از فیلمش توضیحاتی درباره شخصیت پردازی و همچنین سکانس هایی از فیلم داد که قبلا وجود داشته اند اما برای کمک بیشتر به شخصیت پردازی از فیلم خارج شده اند. بخش هفت روز هفته، تازههای اکران و نگاهی به آمار فروش فیلمهای روی پرده از دیگر قسمتهای برنامه "هفت" بود.