بنابر اعلام مدير دفتر حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست؛ درحال حاضر نزديک به 1130 گونه جانوری مهرهدار در كشور شناسايی شده كه نزديک به 80 گونه (7 درصد) از آنها درمعرض انقراض قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری کار،حسین محمدی (مدیر دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست) در نشست خبری معاونت محیط طبیعی این سازمان که در نمایشگاه بینالمللی محیط زیست برگزار شد، با بیان اینکه 7 درصد از گونههای جانوری ما در خطر انقراض است، افزود: در حال حاضر نزدیک به 1130 گونه جانوری مهرهدار شناسایی شده در محیط زیست ما وجود دارد که براساس ارزیابی IUCN نزدیک به 80 گونه درمعرض انقراض قرار دارند.
او ادامه داد: البته این در مقایسه با آمار جهانی ما که در حدود 10 درصد است؛ حدود سه درصد کمتر است.
او ادامه داد: برای حفاظت از این گونهها ما طرح جامع مدیریت حیات وحش را که دارای 4 پروژه است به مرحله اجرا درآوردهایم که یکی از آنها طرح مدیریت گونههای در معرض تهدید است که در مراحل تصویب کمیسیون ماده 32 قرار دارد.
محمدی تصریح کرد: چون سال 90 اولین سال شروع برنامه است، پیشبینی کردهایم که بودجه آن را در پروژه حفاظت از گونهها اختصاص دهیم.
او افزود: برای گونههای در معرض خطری که در لیست IUCN است مطالعات آغاز شده و برای 10 گونه اقدامات را آغاز کردهایم.
رییس دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: این گونهها شامل: سمندر لرستان، ماهی کوه قال، ماهی افینوس کنو، گوزن زرد، پلنگ، میش مرغ، اوبره، افعی لطیفی و افعی زنجانی است.
او اعلام کرد: در لایحه اعتباری این سه طرح حدود 8 میلیارد تومان پیش بینی شده که سهم پروژه حفاظت از گونهها 5 / 3 میلیارد تومان است.
او سایر طرحهای حفاظت از زیست بوم را احیای زیستگاهها و احداث ساختمان کنوانسیون رامسر اعلام کرد.