مدیرکل برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر استفاده از پژوهشها و ایدههای اقتصادی برای دستیابی به پیشرفت و توسعه تاکید کرد.
مصطفی کریمیاناقبال در سیمنار اقتصاد دانشبنیان و تجاریسازی یافتههای پژوهشی که امروز، نهم بهمنماه در محل استانداری برگزار شد، عنوانکرد: مدیرانی که میخواهند به سوی افقهای آینده حرکت کنند با برگزاری جلسات همفکری، جرياني از خلاقیت ایجاد میکنند و به اهداف خود دست مییابند.
وی افزود: بسیاری از ابدعات و اختراعات جدیدی که اکنون به عنوان فناوری روز از آنها استفاده میکنیم حاصل چنین همفکریهايي است.
مدیرکل برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیانکرد: افرادی پشتصحنه پیشرفتهای کنونی هستند که ابزار توسعه را به صورت تئوری در اختیار بخش تولید قرار دادهاند.
کریمیاناقبال با بيان اینکه چرا پیشرفت در کشور ما مانند سایر کشورها به دست نمیآید، اظهارکرد: وابستگی به درآمدهای نفتی مهمترین عاملی است که بخشهای مختلف کشور را تنبل کرده و وجود اين منبع مانع پیشرفت و توسعه شده است.
وی تصریحکرد: تمرکز دولت بر دانشگاه و صنعت نیز یکیدیگر موانع پیشرفت و توسعه كشور است؛ در حالي كه بزرگترین و پیشرفتهترین مراکز پژوهشی دانشگاههای جهان، دانشگاهها و مراکزی است که توسط بخشخصوصی اداره میشود.
مدیرکل برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهارداشت: فضای آموزشی، پژوهشی و صنعت تولید ما یک فضای بسته است و راه تنفس ندارد. بنابراین دانش و صنعت باید توسط بخشخصوصی و بدون مشارکت دولت توسعه يابد.
وي افزود: مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری کشور ما نیز به نسبت قدمت تاسیس، هنوز پیشرفتي نداشتهاند.
کریمیاناقبال یادآورشد: شرکتهای نفت و گاز و سایر شرکتها نباید فقط منابع را از دل زمین بیرون بیاورند، بلکه در کنار این فعالیت، مراکزی را جهت آموزش نیروهای متخصص و پژوهش در زمینههای تولید ایجاد کنند.
تجاريسازي ایدههای پژوهشی مشکلات كنوني جوامع را حل ميکندمدیرکل منابع انسانی و تحول اداری استانداری خوزستان گفت: الگوبرداری و استفاده از دانش و نظریات اقتصاددانان مبنایی برای حرکت به سوی موفقیت است.
قاسم سواری در سمینار اقتصاد دانشبنیان و تجاریسازی یافتههای پژوهشی عنوانکرد: اگر نگاهی به اهداف جوامع در طول سالها داشته باشیم، متوجه میشویم هدف نهایی جوامع دستیابی به پیشرفت و تامین رفاه بیشتر است.
وی افزود: جوامع جهت دستیابی به پیشرفت و توسعه در طول تاریخ از روشهای مختلفی مانند زور و بعد از انقلاب صنعتی از تکنولوژی استفاده كردهاند. در حال حاضر نيز موج سوم دستیابی به توسعه، دانش و کاربرد آن در فرآیند تولید است.
سواری اظهارکرد: برخی کشورها باوجود اینکه از منابع خدادی مانند نفت و گاز بهرهمند نيستند اما با بهکارگیری دانش و مهارت و ایدههای پژوهشي، دانش و فناوری را بازارمحور کردهاند و در رده کشورهای توسعه یافته قرار گرفتهاند.
وی خاطرنشانکرد: دانش و مهارت، یک کشور جهان سومی فروشنده موادخام را به یک کشور توسعه یافته تبدیل ميكند.
مدیرکل منابع انسانی و تحول نظام اداری استانداری خوزستان تصریحکرد: تجاريسازي ایدههای پژوهشی، مشکلات زیادی که اکنون جوامع با آن دست و پنجه نرم میکنند را حل خواهد کرد.
سواری ادامهداد: افزایش مشارکت در سرمایهگذاری و برگزاری کارگاههای آموزشی در این جهت میتواند کمک بسيار مهمي باشد. مبنای اجرای این موارد تغییر و تحول در نظام اداری است.
وی اظهارداشت: تا زمانی که با این نظام اداری به جلو حرکت کنیم، هیچگونه پیشرفتی نخواهیم داشت، زیرا نظام اداری جسم توسعه است و تا زمانی که این نظام مشکل دارد راه دستیابی به پیشرفت و توسعه طولانیتر میشود.
مدیرکل منابع انسانی و تحول اداری استانداری خوزستان یادآورشد: در همه کشورها نظام اداری در راستای جلب رضایت مردم اصلاح میشود.
سواری افزود: بدون داشتن نقشه جامع اداری که از راه دانش و پژوهش و مهارت حاصل میشود، توسعهیافتگی امکانپذیر نخواهد شد.