استانداري خوزستان تا كنون 6.5 ميليارد تومان از سهم خود را تامين كرده است اما وزارت مسكن اين تعهد را اجرايي نكرده است. شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري از زيرمجموعههاي وزارت مسكن كه متولي ساماندهي بافتهاي فرسوده است، از سهم اعتباري خود فقط يك ميليارد و 700 ميليون تومان به اين طرح در استان اختصاص داده است
معاون استاندار خوزستان گفت: تعهدات وزارت مسكن در ساماندهي بافتهاي فرسوده استان محقق نشد.
خيرالله خادمي امروز در گفتوگو با فارس با بيان اينكه تعهدات شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري در ساماندهي بافتهاي فرسوده خوزستان محقق نشد، افزود: در سال گذشته قرار بود 22.5 ميليارد تومان به ساماندهي بافتهاي فرسوده با مشاركت وزارت مسكن، استانداري خوزستان و شهرداريها اختصاص يابد.
وي با اشاره به اينكه استانداري خوزستان، وزارت مسكن و شهرداريها تامين اعتبار يك سوم از اين اعتبارات را به عهده داشتند، افزود: استانداري خوزستان تا كنون 6.5 ميليارد تومان از سهم خود را تامين كرده است اما وزارت مسكن اين تعهد را اجرايي نكرده است.
خادمي اظهار داشت: شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري از زيرمجموعههاي وزارت مسكن كه متولي ساماندهي بافتهاي فرسوده است، از سهم اعتباري خود فقط يك ميليارد و 700 ميليون تومان به اين طرح در استان اختصاص داده است.
به گفته وي، شهرداريهاي شهرهايي كه داراي بافت فرسوده هستند نيز تا كنون 70 درصد از تعهدات خود را اجرايي كردهاند.
خادمي مساحت بافتهاي فرسوده مطالعه شده در خوزستان را 5 هزار و 400 هكتار عنوان كرد و افزود: اين بافتها در 29 شهر استان پراكنده هستند و به طور كلي 10 درصد مساحت شهرهاي استان را بافتهاي فرسوده تشكيل ميدهند.
وي مشخصات بافتهاي فرسوده را قدمت، معابر كم عرض و نداشتن ايمني و تراكم شهري عنوان كرد و اظهار داشت: دولت رفع مشكلات شهري و آمادهسازي زيرساختها از جمله بازگشايي معابر و فاضلاب شهري در بافتهاي فرسوده را بر عهده دارد و ساكنان بافتهاي فرسوده نيز با استفاده از تسهيلات ويژه با بهره كم ميتوانند نسبت به نوسازي واحدهاي مسكوني خود در اين مناطق اقدام كنند.
خادمي خاطرنشان كرد: شهرداريها نيز براي صدور پروانه در بافتهاي فرسوده 50 درصد تخفيف قائل ميشوند.
وي اظهار داشت: ويژگي ميراثي بافتهاي فرسودهاي كه در مناطق ميراثي واقع هستند اولويت دارد و قانون ميراث فرهنگي در مورد آنها اعمال ميشود.
در سال گذشته مقرر شد بافتهاي فرسوده در شهرهاي انديمشك، اهواز، آبادان، بهبهان، شوش، دزفول، ماهشهر، خرمشهر، شوشتر و مسجدسليمان با اختصاص 22 ميليارد و 500 ميليون تومان بهسازي شود. بر اساس توافق صورت گرفته، 8 ميليارد تومان از اين اعتبار سهم شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري، 4 ميليارد و 900 ميليون تومان سهم استانداري خوزستان و 9 ميليارد و 600 ميليون تومان نيز سهم شهرداريهاست.