هر گونه انتقال آب از سرشاخه های کارون حتی برای مصرف آشامیدنی باید به صورت دقیق کارشناسی شود / امید این است که با سفر اخیر رئیس جمهور به استان خوزستان شاهد تحولات جدی و سازنده در استان باشیم
معاون عمرانی استاندار خوزستان گفت: هر گونه انتقال آب از سرشاخه های کارون حتی برای مصرف آشامیدنی باید به صورت دقیق کارشناسی شود.
احمد سیاحی عنوان کرد: امید این است که با سفر اخیر رئیس جمهور به استان خوزستان شاهد تحولات جدی و سازنده در استان باشیم.
وی افزود: صنعت نفت و صنعت آب وبرق از صنایع مهم و حساس استان خوزستان هستند که باید در مدیریت آنان توجه و دقت بسیاری شود.
معاون عمرانی استاندار عنوان کرد: در سفر هیئت دولت به استان خوزستان، بحث ها و موضوعات مفصلی مطرح شد و با ایجاد یک کار گروه به صورت جدی در حال پیگیری آنها هستیم.
وی افزود: درست است که انتقال و استفاده از آب کارون جز برای آب شرب ممنوع شده اما ما همچنان نگران این مسئله هستیم زیرا میزان آب شرب نیز به صورت کارشناسی باید مشخص و مد نظر و به صورت مطالعه کارشناسی باشد.
سیاحی تصریح کرد: ما مخالف استفاده از سرشاخه های کارون برای آب شرب نیستیم اما با توجه به کارشناسی هایی که کردیم و اعداد و ارقامی که به دست آمد نشان داده شده که آب سرشاخه ها به منظور آب شرب انتقال داده می شود اما مصرفش برای چیزهای دیگر از جمله کشاورزی است. استان خوزستان برای استفاده از سرشاخه های رودخانه کارون در اولویت است و در صورت وجود آب مازاد می توان به بقیه شهرها آب رساند.
وی افزود: طرح تصفیه خانه شرق اهواز در حال تکمیل است و طرح غدیر با چهار هزار میلیارد تومان تخصیص اعتبار نیز با محور انتقال آب از رودخانه کرخه در حال تکمیل و تا آخر هفته قابل بهره برداری است.
سیاحی عنوان کرد: دو طرح آبرسانی شمال شرق و جنوب شرق اهواز، دیگر طرح های انتقال آب از دز به اهواز در حال اجرا است و اعتبار و عملیات اجرایی آن در حال تکمیل است و باید در اسرع وقت به بهره برداری برسد.
معاون عمرانی استاندار گفت: لایروبی اروندرود با وجود توافق نامه ایی که با کشور عراق وجود دارد به زودی و به نحوه مطلوبی شروع به کار می کند. بحث لایروبی کارون نیز مطرح شده و اکنون در مراحل تحقیق است و ما باید وابستگی مردم استان را به آب های سطحی و کارون کم کنیم.
سیاحی افزود: نگرانی بعدی ما مسئله سد گتوند است که ما از مسئولین مربوطه خواستیم با بحث و پایش دقیق و راهکار اساسی برای این مورد چاره اندیشی کنند.
وی در پایان گفت: 50 درصد کارها و در آمد وزارت نیرو از سازمان آب و برق خوزستان است و این سازمان به نوبه خود یک وزارتخانه به شمار می رود و امیدواریم شاهد تحولی سازنده در این سازمان و سازمان های دیگر باشیم.