تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۰ - ۲۲:۴۸
کد خبر: ۵۵۲۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
گزارشی از وضعيت حجاب و عفاف در جنوب خوزستان؛
اجرای طرح ارتقای امنيت اجتماعي به‌زودی در آبادان
فرمانده انتظامي آبادان با بيان اينكه در اين راستا بر اساس دستور ابلاغي با بدحجابان برخورد مي‌شود تصريح كرد: اماكني كه از البسه و نشان‌هاي غيرمتعارف در محل هاي فروش خود استفاده مي‌كنند پلمب مي‌شوند / اجراي اين طرح به استان خوزستان هم ابلاغ شده و در آينده‌اي نزديك در آبادان همزمان با سراسر كشور اجرايي خواهد شد
امروز مدگرايي غربي در ستيز با ارزش‌هاي ديني تمام تلاش خود را بكار گرفته و در اين زمينه تنها باور و ارزش‌هاي ديني در سايه عفاف و حجاب مي‌تواند اين مسير را به درستي هدايت كند.

http://img.irna.ir/1390/13900419/1008837/1008837-1722935.jpg

به گزارش خوزنیوز به نقل از فارس از آبادان، حجاب و عفاف در قاموس بشري، واژه‌هاي آشنايي هستند كه در گذر زمان از سنت به سوي مدرنيته فراز و نشيب‌هاي زيادي را طي كرده است. در اين ميان مردان و زنان به‌ويژه زنان در مسير تند باد حركت به سوي مدرنيسم در معرض برهنگي فرهنگي و فرهنگ برهنگي قرار گرفتند تا در اين مسير نقش خويش را به بهترين شكل ايفا كنند.
اما با گذر زمان از هويت و شخصيت و ماهيت خود بيشتر دور شدند و در يك حركت جديد با بازگشت دوباره به سوي منيت خويش و توجه به سرشت و طبيعت، احتياجات حقيقي خود را در ميان معنويت وهويت خويش با عنوان «عفاف و حجاب» جستجو كردند.
«حجاب و عفاف» تنها پاسخ مثبت و حقيقي به نيازهاي دروني و بازگشت به گرايش‌هاي فطري جامعه انساني است كه سلامت، امنيت، معنويت و كمال را در خانواده و اجتماع ميسر ساخته و اين انتخاب تنها راه رسيدن به كمال و سعادت الهي است.
اين امر كه در طول ساليان متمادي دستخوش تغييرات زيادي قرار گرفته گاهي با اعمال سليقه حاكمان، تشديد يا تخفيف يافته ولي هيچ‌گاه به طور كامل از ميان نرفته است.
حجاب در اديان مختلف به اشكال و پوشش‌هاي متفاوت امام نزديك به هم تعريف شده است.
در دين مبين اسلام حجاب براي زن و مرد تكليفي است به مثابه پرچم كه مشخص مي‌كند چگونه بايد زيست و براي تقرب به خداي خويش به چه شكل بايد آن را رعايت كرد.
البته وجود ناهنجاري‌هاي اجتماعي از جمله بيحجابي در چند سال اخير، نارضايتي مردم كشورمان را درپي داشته و موجب خدشه‌دارشدن فرهنگ ديني و ارزشي جامعه شده است.
در بررسي علل اين مسئله ميتوان به تبليغات سوءدشمنان داخلي و خارجي به‌ويژه عوامل استعمار اشاره كرد كه همواره در جهت رواج فرهنگ بي‌حجابي و كشف حجاب در كشور كوشيده‌اند هرچند در دوره‌هاي گذشته به سبب حضور علماي آگاه و مردم هوشمند،‌ چندان در تحقق اهداف شوم خود موفق نبودند.
برخورد با بدحجابي، پلمب اماكن و فروشگاه‌هاي البسه‌هاي غيرمتعارف، نظارت بيشتر به بازار پوشاك، ترويج امر به معروف و نهي از منكر و ديگر موارد مشابه همه از اقدامات نيروي انتظامي كشورمان در راستاي برگرداندن جوانان به اصالت و ارزش‌هاي ملي ـ مذهبي ايران است كه طي چند سال اخير با اجراي طرح "ارتقاي امنيت اجتماعي " پررنگ و فعال‌تر شده است.
از اين روي در اين گزارش «مباني عفاف و حجاب» از ديدگاه‌هاي مختلف مورد نقد و بررسي قرار گرفته است.

*
*چكيده‌اي از تاريخ حجاب در ايران

تغيير لباس زنان اندرون نيز پس از سفرهاي ناصرالدين شاه به اروپا آغاز شد؛‌ اما پوشش زنان در بيرون از خانه تا دوره مشروطيت و مدتي پس از آن به همان شكل سنتي چادر، چاقچور و روبنده بود.
تحولات سياسي ايران پس از انقلاب مشروطه در جامعه زنان بي‌تأثير نبود و با روي كار آمدن رضاشاه كساني كه ترك سنت و اخذ فرهنگ غربي را مهم‌ترين عامل پيشرفت مي‌دانستند در پست‌هاي كليدي كشور قرار گرفته و مسئوليت‌هاي حساسي را برعهده گرفتند.
با آغاز سلطنت رضاشاه، تبليغ در مورد آزادي زنان در مطبوعات ادامه يافت و به تدريج از صراحت بيشتري برخوردار شد.
با ‎آغاز سال 1314 روند فعاليت دولت براي كشف حجاب به اوج رسيد و گسترش برنامه‏هاي بي‌حجابي، روحانيان و توده‏هاي مردم را سخت نگران ساخت.
مسلم بود كه آنان در بدو امر از تمامي جريانات و برنامه‏‌هاي حكومت آگاهي كامل نداشتند و احتمالاً تعدادي از آنان، با توجه به تظاهرات مذهبي رضاشاه در گذشته، شخص شاه را بري از اين اقدامات مي‌دانستند.
پس از رسميت بيحجابي دولت كوشيد تا عده‏أي از علماي سرشناس را وادار كند كه در مجالس و جشن‌هاي بي‌حجابي حضور يابند يا با تاييد خود آن را مجاز بدانند، ولي اكثر آنان از اين كار سرباز زدند.
سرانجام كشف حجاب با همه مخالفت‌ها و نارضايتي‌ها انجام شد و از آن پس همواره اين موضوع تا به امروز دستخوش تغيير و تحولات ريز و درشت، كوچك و بزرگ قرار گرفته اما همچنان با تمهيدات و اقدامات روحانيون آگاه و مسئولان نظام پا بر جا مانده است.

*حجاب و عفاف از ديدگاه اسلام
نگاه اسلام به زن همراه با حرمت و كرامت است؛ اسلام در بدو پيدايش، زنان را از اسارت فرهنگ جاهلي نجات داد و قدر و منزلت و شخصيت انساني از دست رفتة آنان را احيا كرد. به دليل گسترش ارتباطات جهاني، چنين انديشه‌هايي در جهان و باالطبع در جامعه ما ضرورت بررسي تجويز ارزش‌هاي اخلاقي همچون حجاب و عفاف و كاركردهاي آن را بيش از بيش هويدا كرده است.
عفاف به عنوان يك ارزش دروني و والاي اخلاقي در اخلاق اسلامي جايگاه بسيار والايي دارد. و عفاف به عنوان ريشه حجاب و حجاب به عنوان يك عمل ظاهري، بازتاب عفاف به عنوان يك ارزش دروني است؛ به عبارت ديگر عفاف ريشه و سرچشمه حجاب است.
دين اسلام با تأكيد بر ارزش‌هاي اخلاقي همچون عفاف و پاكدامن و حجاب و پوشش، مي‌خواهد حرمت و كرامت زن در عرصة اجتماع حفظ شود.

*نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازي ارزش‌هاي ديني بي‌بديل است
امام جمعه آبادان با بيان موضوعاتي جول محور حجاب و عفاف اظهار داشت: يكي از افتخارات دين اسلام انتخابي بودن آن است.
آيت‌الله عبدالله محمدي اصفهاني افزود: نمونه بارز آن شكست پروژه كشف حجاب اجباري رضاخان است.
وي با بيان اينكه در آن دوران دو استعمار بزرگ در ايران و تركيه حضور داشتند اضافه كرد: آتوتورك در تركيه و رضاشاه در ايران اهدافي را در زمينه اسلام‌زدايي دنبال مي‌كرند.
امام جمعه آبادان ادامه داد: رضا شاه در پروژه اش شكست خورد چون از مباني ذهني و فكري مردم كه همانا ارادت قلبي به دستورات اسلام است، ناآگاه بود.
وي با بيان اينكه تصريح كرد: برداشتن عمامه از سر روحانيت و حجاب از زنان پاك سيرت، بستن مساجد و حسينيه‌ها در ايام الله حسيني، از جمله اقدامات آنها براي اسلام‌زدايي در آن دوران بود.
محمدي اصفهاني در ادامه با اشاره به اهميت و نقش جدي حجاب در جامعه گفت: حجاب بخشي از عفاف براي مرد و زن است.
وي با اشاره به اينكه حجاب را مي‌توان به سه بخش شناخت تصريح كرد: اولين مورد پوشش است لباس زن و مرد نبايد چسبنده به اندام مرد و زن باشد، دومين مورد جز عفاف است كه بخشي از رفتار هر مرد و زن است هرچيزي كه جلب توجه كند، جزو اين مورد است.
امام جمعه آبادان افزود: نبايد پوشش زننده باشد از جمله زننده‌ترين پوشش حال حاضر، شلوارهاي نامناسب و كوتاه است كه پسران مي‌پوشند.
وي با اشاره به سومين مشخصه عفاف اظهار داشت: سومين مورد گفتار است نوع حرف زدن افراد نبايد طوري باشد كه فرد مقابل را به خود جلب كند خداوند هر فرد را براي جلب همتاي مشروع خود نه براي جلب نامحرم آفريده است.
محمدي اصفهاني در ادامه با اشاره به لزوم پرداختن جدي رسانه‌ها و همچنين ستاد احيا امر به معروف و نهي از منكر و همچنين روحانيون به مسئله حجاب و عفاف خاطرنشان كرد: رسانه‌ها نقش بي‌بديلي در فرهنگ‌سازي دارند و در جامعه امروز بايد بيشتر به اين موضوع پرداخته شود.
وي تصريح كرد: در دنيايي كه غرب با اشاعه فرهنگ نادرست خود سعي دارد جوانان را به سوي فرهنگي ناشناخته و غريب سوق دهد بايد با فرهنگ‌سازي و توجه بيشتر به اين موضوع ارزش‌هاي ديني و مذهبي را در جوانان بيش از پيش بارور ساخت.
امام جمعه آبادان در پايان با بيان اينكه يكي از مشكلات دنياي امروز كوچك شمردن اصول عفاف و حجاب است خاطرنشان كرد: براي اجتناب از گرفتار شدن به چنين پيامدهاي لازم است ارزشهاي اخلاق جنسي همچون عفاف و حجاب، تقواي جنسي و خويشتن‌داري را در نسل جديد نهادينه كرد، و در عين حال مقدمات ازدواج به موقع و مناسب و صحيح را براي آنان فراهم كرد.

*برگزاري نمايشگاه‌هاي عفاف و حجاب گامي به سوي فرهنگ‌ستيزي
مسئول برگزاري نمايشگاه‌ دائمي عفاف و حجاب در آبادان نيز در خصوص برگزاري نمايشگاه‌ها و اشاعه فرهنگ حجاب بين زنان و دختران اظهار داشت: نمايشگاه عفاف‌ و ‌حجاب به‌منظور معرفي نوع حجاب و پوشش در گذشته و جامعه كنوني مطابق با مدل‌هاي روز برگزار مي‌شود.
زهرا موسوي با اشاره به اهميت برگزاري نمايشگاه‌هاي حجاب و عفاف افزود: اين چنين نمايشگاه‌هايي براي مبارزه با بي‌حجابي وي تصريح كرد: اشاعه فرهنگ جوامع غربي كه سعي دارند فرهنگ خود را در جامعه ما هم به اجرا درآورند، بسيار مؤثر و ارزشمند است.
مسئول برگزاري نمايشگاه‌ دائمي عفاف و حجاب در آبادان با بيان اينكه در اين نمايشگاه‌ها انواع شال و روسري و انواع چادرهاي ايراني و عربي متناسب با سليقه زنان و دختران ارائه مي‌شود گفت: برگزاري مسابقات با طراحي سؤال‌هاي ديني و مذهبي، برگزاري مسابقات نقاشي و مقال در مورد حجاب و عفاف و همچنين استفاده از مطالب خواندني بزرگان و اديبان به‌خوبي مي‌تواند جوانان را به سوي فرهنگ اصيل ديني كشورمان سوق دهد.
وي خاطرنشان كرد: نوع پوشش در دين اسلام از بهترين پوشش‌هاست كه امروزه با توجه به تلاش‌هاي غرب براي انحراف جوانان بايد به آن بيشتر توجه كرد.
موسوي با اشاره به اينكه مردم آبادان با ديد سنتي و مذهبي بسيار قوي هميشه به مسئله حجاب و ارزش‌هاي ديني در منطقه پايبند بوده‌اند تصريح كرد: البته توليدي‌ها و مراكز تهيه البسه نيز بايد با رعايت موازين شرعي و توجه به اعتقادات ديني و اسلامي بيشتر در زمينه عرضه پوشاك دقت كنند.
مسئول برگزاري نمايشگاه‌ دائمي عفاف و حجاب در آبادان با بيان اينكه مي‌توان در كنار توجه به مد و سلايق جوانان به تهيه و عرضه البسه متعارف و سازگار با شئون اسلامي و ملي ورزيد، گفت: البته مردم آبادان همواره در راستاي اعتقادات اسلامي و سازگار با فرامين و دستورات ديني گام برداشته‌ و استقبال بي‌نظير آنها مدعي اين مطلب است.
وي اشاره كرد: البته برگزاري نمايشگاه‌هاي حجاب و عفاف براي مردان در مدارس و دانشگاه‌ها نيز مي‌تواند به رشد و ارتقاي پوشش آنها كمك شايان توجهي كند.
موسوي در پايان گفت: براي مقابله با توطئه‌هاي دشمنان عليه فرهنگ ديني، بايد ملت و دستگاه‌هاي فرهنگي و تبليغي دست به دست هم دهند و دشمن را از پيگيري اهداف شوم خود پشيمان كنند.

*حجاب يك واجب الهي است
رئيس سازمان تبليغات اسلامي آبادان نيز در اين خصوص اظهار داشت: حجاب مثل نماز و روزه كه بر زن و مرد مسلمان واجب است،‌ يك واجب الهي است.
سيدموسي مدني با اشاره به آيه‌اي از قرآن افزود: همواره به زنان و مردان توصيه مي‌شود كه حجاب اسلامي را رعايت كنند.
وي اضافه كرد: مخالفت با حجاب اسلامي چه در قول و چه در عمل مخالفت با اسلام است و همه ما بايد تلاش كنيم اين فريضه الهي به نحو احسن اجرا شود.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي آبادان با نگراني از اينكه جامعه ما امروز مقداري در اين زمينه، عملكرد خوبي ندارد خاطرنشان كرد: متأسفانه آباداني كه سال‌ها در كش و قوس دلاوري و مقاومت در برابر دشمن بعثي بوده و خون هزاران شهيد در كوچه پس كوچه‌هاي آن ديده ميشود نبايد با بدحجابي و بدپوششي بي‌حرمت شود.
وي با اشاره به اينكه فرهنگ‌سازي در زمينه حجاب همت و دلسوزي همگاني را مي‌طلبد گفت: اگر فرهنگ امر به معروف و نهي از منكر در جامعه همگاني شود ديگر نياز به هيچ‌گونه برخورد و تذكري نخواهد بود.
مدني با بيان اينكه توجه هرچه بيشتر مسئولان مرتبط در فراهم‌ آوردن بسترهاي مناسب در اين زمينه نيز قطعاً تاثيرات مثبتي و مؤثري را در بين جوانان به جاي خواهد گذاشت خاطرنشان كرد: بزرگان، روحانيون، مسئولان و مردم همگي موظفند در زمينه دروني كردن فرهنگ حجاب بيش از پيش كار كنند تا از انحرافات اخلاقي جلوگيري شود.
وي همچنين با اشاره به اينكه بدحجابي و بي‌حرمتي به ارزش‌ها و اعتقادات شهدا براي خانواده‌هاي شهدا و رزمندگان به هيچ‌وجه پذيرفتني نيست تصريح كرد: طرح ارتقاي امنيت اجتماعي در راستاي آگاه‌سازي و هشدار جوانان به گام برداشتن در مسيرهاي متعالي و موازين با اهداف نظام و اسلام بسيار كارآمد و ارزشمند است.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي آبادان اضافه كرد: ريشه ناامني و فساد، فقر و فحشا در جوامع در سايه توجه و عنايت به حجاب، عفت و اخلاص خشكانده مي‌شود.

*فروشندگان اجناس نامتعارف به اماكن معرفي مي‌شوند
رئيس مجمع امور صنفي آبادان در اين زمينه توضيح داد: طبق قانون حك نوشته و تصاوير مبتذل غربي روي لباس ممنوع است.
احمد زندي درباره استفاده البسه با مارك و نوشته‌هاي مبتذل از سوي جوانان گفت: نمايش شعارهاي استكبار، نقاشي و نوشته‌هاي مبتذل روي البسه نيز ممنوع بوده و با آن برخورد مي‌شود.
وي اضافه كرد: در اين زمينه جلسات متعددي با روساي اتحاديه و اصناف پوشاك گذاشته و آنها را در اين زمينه توجيه كرده‌ايم.
رئيس مجمع امور صنفي آبادان در ادامه تصريح كرد: زيور آلات منقش به علائم و آرم‌هاي گروه‌هاي مبتذل غربي از سوي برخي فروشندگان در حالي به فروش مي‌رسد كه به جرأت ميگويم كه بيش از 60 الي 70 درصد فروشندگان نمي‌دانند كه اين علايم چه معنايي دارد.
وي با اشاره به اينكه خوشبختانه در آبادان اين‌گونه مسائل كمتر به چشم مي‌خورد افزود: اين منطقه با توجه به اينكه ساليان سال درگير جنگ با دشمن بعثي بوده و مردم آن هم از اعتقادات مذهبي بسيار بالايي برخوردار هستند كمتر مي‌توان موردي را مشاهده كرد كه فلان مغازه يا توليدي البسه مبتذل عرضه كنند.
زندي با بيان اينكه اين موارد را بيشتر و به وضوح در كلان شهرها مي‌توان ديد اضافه كرد: البته در صورتي كه اين موارد ديده شود با آنها برخورد و براي برخورد شديدتر به نيروي انتظامي و اماكن گزارش را ارجاع خواهيم داد.
وي با اشاره به اينكه مأموراني در راستاي نظارت و كنترل هر چه بيشتر بر اجناس غيرمتعارف در سطح شهر قرار داده‌ايم خاطرنشان كرد: توجه به نوع لباس و پوشش بسيار مهم و ضروري است اما اينكه فرد بر مبناي مد و مدگرايي از غرب و دور از شأن و موازين اسلامي خود را انگشت‌نما كند مشكل‌ساز است.
رئيس مجمع امور صنفي آبادان با اشاره به اينكه موضوع حجاب، عفت و پاكدامني زن در همه اديان، قوم‌ها و مذاهب و حتي قبل از ورود اسلام به ايران نيز مطرح بوده است، خاطرنشان كرد: بدپوششي چه براي زنان و چه براي مردان ميتواند چه معضلاتي به وجود بياورد.
وي ادامه داد: آنها معتقد هستند كه با وارد كردن البسه مبتذل مغاير با فرهنگ جامعه ايراني مي‌توانند زنان ايراني را از بحث حجاب دور كنند.
زندي با بيان اينكه بايد بتوانيم در چارچوب قانون با تهاجم فرهنگي مقابله و ارزش‌هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي تقويت كنيم اظهار داشت: گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در بين جامعه مهمترين ابزار مقابله با تبليغات و حربه‌هاي دشمنان است.

* اجراي طرح ارتقاي امنيت اجتماعي به‌زودي در آبادان
فرمانده انتظامي آبادان اظهار داشت: ارتقاي طرح امنيت اجتماعي چند سالي است كه در كشور در حال اجراست.
احمد چنداز افزود: با توجه به شرايط موجود اجراي اين طرح در كشور با شدت بيشتري به‌صورت مرحله‌اي و استان به استان در حال اجرا است.
وي اضافه كرد: اجراي اين طرح به استان خوزستان هم ابلاغ شده و در آينده‌اي نزديك در آبادان همزمان با سراسر كشور اجرايي خواهد شد.
فرمانده انتظامي آبادان با بيان اينكه در اين راستا بر اساس دستور ابلاغي با بدحجابان برخورد مي‌شود تصريح كرد: اماكني كه از البسه و نشان‌هاي غيرمتعارف در محل هاي فروش خود استفاده مي‌كنند پلمب مي‌شوند.
وي خاطرنشان كرد: خوشبختانه در آبادان نسبت به كلان شهرها اين مسائل بسيار كمرنگ‌تر به چشم خورده و از خانواده‌ها انتظار مي‌رود با آگاهي بخشي به جوانان، آنان را با فرهنگ اصيل ملي و ديني آشنا كنند.

گزارش از مريم خبازي
:
:
:
آخرین اخبار