تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۴
کد خبر: ۵۴۹۷۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رییس اتاق بازرگانی اهواز:
توسعه اقتصادی خوزستان در اولویت نخست مطالعات استراتژیک قرار بگیرد
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز گفت: منطقه آزاد اروند به اندازه سال هایی که از تشکیل آن می گذرد، تغییر مدیر داشته است و این عامل موجب شده این منطقه توسعه لازم را نداشته باشد.

عبدالرحمن سلیمانی در نشست ظرفیت های توسعه استان خوزستان که دیروز با حضور رییس جمهور در محل استانداری برگزار شد، اظهارکرد: لازم است دستور داده شود که زمینه سرمایه گذاری در شرایط کنونی برای سرمایه گذاران جدید فراهم شود.

وی ادامه داد: به دلیل این که این منطقه در حوزه های گسترده نفتی و گازی قرار دارد، به منظور پشتیبانی از این صنایع، شیرین شهر در منطقه آزاد اروند ایجاد شود و صنایع سنگین پشتیبانی از تجهیزات نفتی در قالب شهرک های صنعتی به صورت متمرکز در منطقه شکل بگیرد.

وی خطاب به رئیس جمهور گفت: در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی سرمایه گذاری بر عهده دولت و وزارت نفت است؛ لذا پیشنهاد می شود در این حوزه ها فرصت فعالیت بخش خصوصی فراهم شود.

رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اهواز افزود: در حوزه صنعت استان خوزستان سومین رتبه کشور و در برخی موارد رتبه اول را دارد ولی رتبه این استان در تولیدات صنعتی 13 و در اشتغال هشتم کشور است که این نشان می دهد حلقه های مفقوده ای در برنامه ریزی توسعه استان وجود دارد که مانع توسعه آن شده است.

سلیمانی افزود: درگیری مردم استان با جنگ و دفاع از ارزش ها و کیان اسلامی در 10 سال نخست پیروزی انقلاب باعث شده استان خوزستان نتواند از اعتبارات هفت تومانی برای توسعه صنعت و بازسازی اقتصاد خود استفاده کند در حالی که سایر نقاط کشور از این موهبت بهره می بردند.

وی اظهارکرد: زمانی اقتصاد و صنعت استان خوزستان فعال شد که قیمت ارز و هزینه های سرمایه گذاری بالا رفت و به تبع آن قیمت تمام شده افزایش یافت؛ به همین دلیل خوزستان نتوانست با دیگر استان ها رقابت کند.
 
رییس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی اهواز گفت: بانک ها در خصوص اعطای تسهیلات به بخش خصوصی 58 درصد نرخ سپرده گذاری اختصاص می دهند که تقریبا پایین ترین نرخ سپرده گذاری محسوب می شود.

سلیمانی اظهار کرد: جناب دکتر روحانی دولت شما وارث شرایط نامناسبی شده است. بخش خصوصی به دلیل عملکرد نامناسب بانک ها و نظام مالیاتی نحیف و نحیف تر شده است.

وی اظهار کرد: برای برون رفت از این وضعیت نیاز است که حتما در مطالعات استراتژیک توسعه اقتصادی خوزستان در اولویت نخست قرار بگیرد تا تمام منابع بانک های عمومی و خصوصی به آن سمت پیش روند که در استان مزیت وجود دارد و همه نهادها و دستگاها موظف شوند در جهت گیری های خود از نتیجه این مطالعات تبعیت کنند.

سلیمانی با بیان این که توسعه منابع انسانی از اولویت های استان به شمار می رود، افزود: می طلبد بخشی از منابع صندوق توسعه به طور ویژه برای جبران عقب ماندگی های ده ساله خوزستان و چابک کردن سیستم اعطای تسهیلات تخصیص یابد.

وی در خصوص معوقات بانکی گفت: 15 درصد از معوقات بانکی متعلق به بخش خصوصی است و از این 15 درصد تنها 5 درصد متعلق به بخش تولید است؛ لذا عدم تامین نقدینگی بخش تولید از عوامل بازدارنده اقتصادی به شمار می رود.

سلیمانی تصریح کرد: برای ما محل ابهام است که مشارکت با بانک ها، مشارکت در سود و زیان دوطرف است یا مشارکت در سود یک طرفه است.

رییس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی اهواز خطاب به مسئولان دولتی، اظهار کرد: انتظار جامعه از قهرمانانش است بسیار بالاست و امید است این قهرمانان شکست ناپذیر باشند .
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار