وزیر بهداشت گفت: در زمینه دارو امیدواریم ۲۵ درصد وابستگی به خارج را از بین ببریم. در واکسن که روزی به آسیا و آفریقا صادر میکردیم، اکنون واردکننده هستیم، امیدواریم روزی این وابستگی را قطع کنیم.
حسن قاضی زاده هاشمی امروز در نوزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی، گفت:علیرغم پیشرفت در حوزه پژوهش و علوم و از جمله پزشکی در ابتدای راه هستیم و دلیلش این است که پژوهش در کشور نهادینه نشده است.
وی افزود: راه طولانی در پیش داریم و طبعاً مشکلاتی که طی طریق را شیرین میکند.: در صبر زیبایی است و کار مشکل را به انجام رساندن شیرین است.
وی ادامه داد: ما به مشکلات معترض هستیم اما در طول دهه گذشته رشد چشمگیری در زمینه تحقیقاتی داشته و در حال حاضر باید به سمت کیفی شدن برویم.
هاشمی تصریح کرد: در حال حاضر دورهای از رکود مجلات علمی را پشت سر میگذاریم. امروز دیگر تحقیق برای چاپ مقاله نباید باشد و باید اهداف مهمتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: نیازمند تحقیقات مولد هستیم، زیرا این تحقیقات از یک سو تکیه بر دانش و از سویی دیگر معطوف به عمل است.
وزیر بهداشت گفت: در حوزه پزشکی محصول به منزله دارو و روشهای تشخیصی و درمانی است.
وی افزدو: در محتوای جشنوارههای معتبری مثل رازی باید بسنجیم که شرکتکنندگان هر سال چه سهمی در پیشبرد علم و فنون پزشکی دارند و باید در مقیاس ملی محاسبه شوند.
هاشمی گفت: به موازات انجام تحقیقات مولد و نافع باید به موضوع مهم اخلاق در حوزه پزشکی نیز توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: حفظ روحانی و جسمانی مشترکاً مورد توجه زکریای رازی بوده است. رازی در طبابت خود به جسم و روح توأمان توجه کرده، او نخستین کتاب خود را به عنوان طب روحانی نوشت و به امراض نفس پرداخت، علاوه بر این وی شیمیدان بود و جزو داروشناسان عصر خود.
وزیر بهداشت اظهار داشت: در شرایط کنونی که آسیبهای جدید در حوزه اخلاق میبینیم، به نظر میرسد در زمینه پزشکی به شدت نیازمند توجه به اخلاق و رعایت آن هستیم.
وی خطاب به رئیس جمهور گفت: طی 5 ماه گذشته اقدامات نه چندان رضایتبخش اما قابل توجه در حوزه پژوهش انجام شده که اگر ادامه یابد، در آینده تحول جدی در پژوهش خواهیم داشت.
وی گفت: اگر 100 نفر از نخبگان کشور قبل از تخصص به دانش و فن پژوهش متبحر شوند، گامهای مؤثری برخواهیم داشت.
وی ادامه داد: در زمینه دارو امیدواریم 25 درصد وابستگی به خارج را از بین ببریم. در واکسن که روزی به آسیا و آفریقا صادر میکردیم، اکنون واردکننده هستیم، امیدواریم روزی این وابستگی را قطع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: نیازمند خودباوری بدون بزرگنمایی هستیم، زیادهروی گاهی به اصل تحقیق ضرر میزند.