ارائه سبد کالایی با کارت الکترونیک، توقف واردات برنج، شکر و روغن و ارائه بسته حمایت از تولید به مجلس از جمله اخبار مهم در هفته گذشته بود.
آغاز هفته جاری با مصاحبهای از ابراهیم بهادرانی در خصوص ویژگیهای بودجه و همچنین تأثیر بودجه در اقتصاد سال آینده رقم خورد.
بهادرانی که زمانی در سازمان مدیریت و برنامهریزی کار بودجه نویسی انجام داده بود از سهم کم بخش صنعت، معدن و خدمات در بخش ریالی صندوق توسعه انتقاد کرد و معتقد بود این سه بخش روی هم رفته 74 درصد اقتصاد را در بر میگیرد لذا سهم 10 درصد ریالی نمیتواند مشکلات این بخش را حل کند چراکه عمده مشکلاتی که در بخش صنعت و خدمات وجود دارد در مباحث ریالی است تا مباحث ارزی.
او همچنین با بررسی ارقام بودجه پیشبینی کرده است که دولت عملاً دست خود را برای چاپ اسکناس در سال 93 بسته است.
روز یکشنبه سیامین هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با حضور غلامرضا مصباحی مقدم آغاز شد.
در ابتدای جلسه غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران، معایب و محاسن لایحه بودجه سال 93 را بیان کرد هرچند معایب بودجه از نظر رئیس پارلمان بخش خصوصی بیش از محاسن آن بود.
پس از سخنان شافعی بود که بهروز هادی زنوز عضو هیئت علمی دانشگاه طباطبائی در بررسی لایحه بودجه 93 اشاره کرد: علیرغم آنکه نوبخت اعلام کرده است این بودجه انبساطی نیست اما هرطور که بودجه را محاسبه کنید، بودجه انبساطی است.
او همچنین پیشنهادات اتاق بازرگانی ایران و بخش خصوصی برای حضور بیشتر در بدنه اقتصاد را در پاورپوینتی که تهیه کرده بود ارائه داد. وقتی زمان سخنرانی به غلامرضا مصباحی مقدم رسید او همه صحبتهای شافعی و زنوز را تائید کرد و به انتقاد از بودجه 93 پرداخت، او به صراحت گفت: ارائه لایحه جداگانه برای هدفمندی یارانهها خلاف قانون است چرا که باید وحدت در بودجه حاکم باشد همچنین او مخالف صریح خود را با چاپ ایرانچکها اعلام کرد.
در انتهای جلسه هیئت نمایندگان سیام بود که غلامحسین شافعی از تشکیل بسته حمایت از تولید خبرداد و گفت: این بسته به زودی به مجلس میرود.
صبح روز سهشنبه جشنواره پژوهش در صنعت، معدن و تجارت در غیاب وزیر صنعت برگزار شد و در این جشنواره مهدی فتحالله بر جدیت نقش پژوهش در بخشهای صنعت و معدن تاکید کرد و معتقد بود نباید پژوهش صرفاً یک پرستیژ مطمئن باشد.
او همچنین گفت: ایران در خاورمیانه رتبه اول را دارد.
در این مراسم معاون سیاستگذاری معاونت ریاست جمهوری از 200 میلیارد تومان کمک بلاعوض به پژوهشگران خبرداد و گفت: به جای آنکه وزارت صنعت بر حلقه تولید تمرکز داشته باشد باید تمرکز خود را بر پژوهش و بازار بیشتر کند.
در همایش و جشنواره پژوهش در صنعت، معدن و تجارت ولیالله افخمی رئیس سازمان توسعه تجارت از خروج سالانه 180 هزار نخبه از کشور خبرداد و گفت: در اقتصاد دانشبنیان که یکی از شاخصهای مهم بررسی وضعیت اقتصادی کشورها است، رتبه ایران در خاورمیانه پنجم است و این به آن مربوط میشود که پژوهشهای صورت گرفته در کشور ما حالت کاربردی ندارد.
روز چهارشنبه عباس قبادی مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اخباری از جنس کالاهای اساسی و بوی گرم نان به نشست خبری آخر هفته وزارت صنعت آمد.
او از ارائه سبد کالایی در دو نوبت و بین 15 تا 20 میلیون نفر از مردم و با کالاهایی نظیر برنج، روغن، پنیر، مرغ و تخم مرغ خبرداد و گفت: تا پایان سال نان گران نمیشود و چون ذخایر کالاهای اساسی در شرایط خیلی خوبی قرار دارد دیگر دولت اقدام به واردات برنج، روغن و شکر نمیکند.
همچنین صبح روز چهارشنبه جلسه تودیع و معارفه مدیرکل برنامهریزی، تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت نیز برگزار شد و یزدان سیف جانشین علیاکبر پورکاوه شد.
در این جلسه حسن یونس سینکی از ارائه سبد کالایی با کارت الکترونیکی خبرداد و گفت: تدوین الگوی جدید تنظیم بازار در دستور کار قرار گرفته است.