مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان از انجام اطلاعرسانی وسیع و گسترده در خصوص طرح ایستگاه مطالعه در استان خوزستان خبر داد.
لفته منصوری گفت: دين اسلام به مطالعه تقريباً همان نگاهي را دارد كه به عبادت دارد و حتي گاهي بيشتر. از منظر اسلام يك ساعت تعقل برابر است با 70 ساعت عبادت و اين روايت خود كافي است تا نشان دهد كه چقدر دين مبين اسلام به بالندگي فكر و عقلي جامعه توجه دارد.
وی افزود: در این دوران و با وجود هجمههای زیاد فرهنگی توسط غرب و دشمنان ایران و اسلام آگاهی و دانستن است که ما رانجات خواهد داد و مطمئنا كتاب جزو مهمترين ابزار جنگ نرم حساب ميشود و جوانان ما وقتي به سلاح كتاب و دانستن مجهز بشوند كمتر تحت تاثير تبليغات بي شمار دنياي مادي دشمن قرار ميگيرند.
منصوری با بيان ارزشمندي نفس عمل و طرح «ايستگاه مطالعه» و تأكيد بر اهميت هدفگذاري در اين طرح گفت: این طرح بسیار ارزشمندی است که در سالهای اخیر شروع شده و خوشبختانه در حال فرهنگسازی این طرح هستیم و يكي از موارد مهم در ترويج فرهنگ مطالعه و كتابخواني در دسترس قرار دادن منابع اطلاعاتي بوده كه ايستگا هاي مطالعه اين امر را آسان ميكند.
منصوری گفت: ما در زمينه فرهنگسازی این ایستگاهها از ابزار تبلیغاتی مختلف و متنوعی استفاده کردیم و دستگاههای اجرایی استان از قبیل استانداری خوزستان، شهرداری اهواز، صدا و سیمای مرکز خوزستان، فرودگاههای استان، راه آهن اهواز و... همکاریهای خوبی را در زمینه استقرار ایستگاهها و تبلیغات محیطی گسترده انجام دادهاند.
مدیر کل در ادامه تاکید کرد: در سطح استان خوزستان تاکنون 26 ایستگاه مطالعه در محلهای پرتردد و پرجمعیت استان راهاندازی شده که با استقبال خوب مردم استان روبهرو شده است و درصد امانت کتابهای این ایستگاهها بسیار بالا میباشد به طوری که روزانه باید این ایستگاهها مورد بازدید قرار گرفته و قفسههای خالی پر شوند.
وی با اشاره به ورود 495 هزار جلد کتاب به استان در قالب طرح ایستگاه مطالعه گفت: این تعداد کتاب علاوه بر کتابهایی است که در قالب منابع کتابخانههای عمومی وارد کتابخانههای عمومی استان شده است و این جهشی در منابع موجود کتاب در استان و همچنین دسترسی مردم به کتاب است.
او اجرای طرح ایستگاه مطالعه را یکی از خدمات نوین کتابخانههای عمومی دانست و افزود: هدف ما در دسترس بودن کتاب برای عموم مردم است به شکلی که حتی افرادی که توانایی و زمان لازم برای مراجعه به کتابخانههای عمومی را ندارند بتوانند در اماکن عمومی که مقداری از زمان خود را باید صرف کنند به راحتی به کتاب دسترسی داشته باشند و زمان خود را با مطالعه بگذرانند.
منصوری با اشاره به ساختار و سازوکار ایستگاههای مطالعه اظهار کرد: در محل استقرار این ایستگاهها هیچ گونه نظارتی بر امانت رفتن کتابها نیست و عموم مردم به راحتی میتوانند اقدام به برداشتن کتاب از ایستگاهها کنند و پس از مطالعه آن را به ایستگاههای مطالعه، کتابخانههای عمومی نزدیک به محل زندگی و کار خود بازگردانده و یا با پرداخت هزینه کتاب اقدام به خریداری آن کنند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان اضافه کرد: خوشبختانه تا پایان سال تعداد این ایستگاهها به 54 ایستگاه در سطح استان با تعداد منابعی حداقل 2 برابر منابع موجود خواهد رسید