تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۸
کد خبر: ۵۲۶۷۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

بهينه سازي و تعويض سيستم هاي DCSوPLC در شركت نفت و گاز آغاجاري

پروژه بزرگ بهينه سازي و تعويض سيستم هاي  DCSوPLC  در كارخانه گاز و گاز مايع -1500 اين شركت با موفقيت به پايان رسيد .

به گزارش روابط عمومي شركت بهره برداري نفت و گاز آغاجاري،  بيژن خدري مدير عامل شركت در اين رابطه توضيح داد: سيستم DCS و PLC هاي وابسته به آن در واقع كنترل كننده اصلي كليه فعاليت ها و برنامه ريزي و پايش كليه مدارات منطقي مربوط به فرآيند هاي مختلف از قبيل :‌ مانيتورينگ ، كنترلبيشاز 1750 فرمان (در سطح واحد) ، برنامه هاي راه اندازي و از كار اندازي كليه كمپرسورها ،پمپ ها و كنترل كننده هاي سطح مايع ، جريان ، فشار و دماو ....مي باشد .

خدري افزود : تكنولوژي قديمي و عدم سازگاري جهت هرگونه ارتقاء توسعه و احياناَُِِ‍‍ تغيرات در حد و اندازه هاي محدود،‌خرابي مكرر و ناشناخته ،‌عيب يابي بسيار مشكل بود و پر هزينه ، كمبود قطعه و دلايل بسيار ديگري كه راهبري كارخانه را با مشكل مواجه نموده بود ما را بر آن داشت كه عليرغم تلاش زياد و ابتكار عمل فراوان كارشناسان به منظور تداوم عمليات ايمن و آگاه از نقش سيستم هاي كنترل گسترده (DCS) ، شرح نيازي (توسط اداره نگهداري و تعميرات شركت ) به نام تعويض DCS و PLC هاي وابسته به آن در كارخانه گاز و گاز مايع 1500 تهيه و در قالب يك پروژه PC با تكيه بر دانش فني خود و استفاده از توانمندي هاي داخلي با هدف حذف هزينه هاي مازاد و صرفه جويي اقتصادي و نيز بهينه سازي طراحي سيستم كنترل جديد تعريف نمائيم .

وی در ادامه اعلام نمود : پس از تصويب طرح و اخذ مجوز هاي لازم ، با توجه به حجم قابل توجه كار انجام چنين پروژه اي با اين گستردگي در حالت عادي نيازمند زماني برابر با حداقل  شش ماه كار مداوم بود ولي به فضل پروردگار و با كار و تلاش كليه گروها ي درگير ،‌اين كار در مدت كمتر از 30 روز و در زمان تعميرات اساسي واحد انجام گرفت و كارخانه بزرگ گاز و گاز مايع 1500 همزمان با اتمام كار تعميرات اساسي ، بدون هيچگونه مشكلي در مدار عمليات قرار گرفت .كه در واقع ركورد كم سابقه اي براي انجام چنين كار حساسي مي باشد .

مدیرعامل شركت بهره برداري نفت و گاز آغاجاري، مزيت هاي سيستم جديد را جدا سازي سيگنال هاي 220 ولت در مجاورت سيگنال هاي 24 ولت (كه در حالت قبل بر روي يك تابلو قرار داشتند و مخاطراتي همچون برق گرفتگي و سرايت به PLCرا دربر داشتند ) ، ايجاد سيستم مانيتورينگ جديدو نمايش لرزش و دماي ماشين آلات (جهت بررسي سوابق توسط كارشناسان )، اعمال كنترل اتوماتيك دما در نقاط مختلف سيستم احباءگليكول ،‌مانيتورينگ سوئيج هاي برق فشار قوي و ضعيف در MCC،‌امكان ثبت و نگهداري اطلاعات براي مدت طولاني و تصحيح مقادير طبق خواسته كاربر و توانمندي سيستم جديد جهت اعمال پاره اي از تغييرات بدون نياز به بستن واحد (SD) بر شمرد .

خدری در پايان ضمن قدرداني از كليه همكاران و گروهاي كاري تعميرات ،‌عمليات گاز مايع ، مهندسي فراورش منطقه و ستاد و ...افزود :‌آنچه توانست اجراي چنين پروژه بزرگ و منحصر به فردي را با موفقيت رقم بزند ،همكاري و همدلي كليه افراد و گروه هابوده و نتيجه آن افتخار بزرگ و تجربه اي ارزشمند براي اين شركت مي باشد و ما حصل آنچه گفته شد حماسه اقتصادي و حماسه سياسي ، كه آفريده شد .


captcha
آخرین اخبار