تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۱
کد خبر: ۵۲۶۷۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مسئول نهاد رهبري در دانشگاه علوم پزشكي اهواز:

علم‌اسلامی،راهبردتحقق‌وحدت‌حوزه‌ودانشگاه

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تولید علم اسلامی در سطوح مختلف را یکی از مهمترین راهبردهای نظام اسلامی برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه عنوان کرد.

 حجت‌الاسلام و المسلمین آیت عادلی‌نژاد در نشستي خبری كه امروز (يكشنبه، 24 آذر) در آستانه روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران در قرن 20 در حالی به پیروزی رسید که آن قرن را زمان افول، از بین رفتن و به حاشیه راندن دین معرفی مي‌کردند، گفت: دو بلوک شرق و غرب در آن دوران در جهان حاکم بود که با همه اختلاف نظرها در جنبه‌های مختلف در یک نقطه محوری و مرکزی متحد بودند. اگر چه نظام سرمایه‌داری در غرب و نظام سوسیالیستی در شرق بر محور اقتصاد دولتی فعالیت می‌کردند، اما با این تفاوت‌ها در اقتصاد، سیاست و فرهنگ، در نقطه حذف دین از جامعه مشترک بودند.

وی ادامه داد: بلوک شرق، دین را اساساً محصول جهالت انسان و آن را افیون توده جامعه می‌دانست. بلوک غرب نیز دین را به سلیقه‌ای شخصی و فردی تقلیل داد که توانایی مدیریت در عرصه اجتماعی و سیاسی را ندارد. این دو تفکر همچون دو لبه قیچی برای از بین بردن دین به فعالیت پرداختند.

عادلی‌نژاد با بیان اینکه انقلاب اسلامی در چنین فضایی به پیروزی رسید، مهمترین شاخصه آن را دین و رهبری مرجعیتی دینی عنوان کرد و گفت: انقلاب اسلامی برخوردار از شعارهایی دینی، ملتی در صحنه و متدین به دین بود. همه این تفاوت‌ها باعث شد انقلاب اسلامی در قرن 20 به عنوان یکی از مهمترین انقلاب‌ها که دین را از انزوا به صحنه سیاست بازگرداند در جامعه مطرح شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: انقلاب اسلامی پیش و بیش از آنکه سیاسی باشد، فرهنگی است. تغییر فرهنگ و نگاه ملت منجر به تغییر نظام سیاسی، تحمل همه سختی‌ها در هشت سال دفاع مقدس، ایستادگی در برابر ظالمانه‌ترین تحریم‌ها شده است و با تغییر فرهنگ یک ملت، نگاه به سیاست نیز تغییر می‌کند.

وی با بیان اینکه دو نهاد فرهنگی حوزه و دانشگاه متولی فرهنگ جامعه هستند، این دو مرکز را برخوردار از نقش اساسی در پیدایش انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: حوزه و دانشگاه نقش کلیدی و محوری در استمرار ارزش‌های انقلاب اسلامی دارند و این مهم، امام خمینی(ره) را بر آن داشت تا سالروز شهادت آیت‌الله مفتح را با عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نام‌گذاری کند تا در پی آن این دو نهاد بیش از گذشته در کنار یکدیگر و با نگاهی وحدت‌گرا جامعه را به سوی فرهنگی اساسی برای ساخت تمدن نوین اسلامی پیش برند.

عادلی‌نژاد با تاکید بر آنکه وحدت حوزه و دانشگاه به معنای یکی شدن این دو نهاد نیست، عنوان کرد: حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها وظایف ویژه خود در عرصه فرهنگ دینی و علم را دنبال می‌کنند. مقصود امام خمینی(ره) از بیان وحدت این دو نهاد پیوند میان حوزه و دانشگاه بوده است. سخن از حوزه و دانشگاه بدان معناست که هر یک از آنها به صورت جزیره‌ای عمل نکنند و هر دو در یک نظام فکری قرار گیرند و جامعه را به سوی هدفی عالی رهنمون کنند.

وی به اعلام برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این روز پرداخت و گفت: در آستانه روز وحدت حوزه و دانشگاه از دانشگاهیان، گروه معارف اسلامی دانشگاه‌ها و ائمه جماعات دعوت شده تا در نماز وحدت جماعت ظهر و عصر که روز سه‌شنبه (26 آذر) در مسجد امام خمینی(ره) این دانشگاه اقامه می‌شود حضور یابند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: مراسم ویژه روز وحدت حوزه و دانشگاه ساعت 12:30 همان روز در تالار شهدا با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر محمدهادی مفتح، فرزند آیت‌الله شهید مفتح، ادامه می‌یابد.

وی با بیان اینکه پیوند حوزه و دانشگاه مسئله‌ای بسیار مهم است، تلاش براي جدایی حوزه و دانشگاه را مسئله‌ای تاریخی، ریشه‌دار و دامنه‌دار دانست و گفت: عوامل داخلی و خارجی بسیاری در پی تحقق این جدایی بوده‌اند.

عادلی‌نژاد فرهنگ‌سازی در زمینه ایجاد پیوند میان حوزه و دانشگاه را عاملی مهم تلقی کرد و گفت: احساس جدایی میان این دو نهاد نباید بر حوزویان و دانشگاهیان حاکم شود و این امر اولین گام در پیشرفت است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزاری همایش‌های مشترک میان حوزه و دانشگاه را ایفاگر نقش مهم در نزدیکی باورها و قلب‌های اين دو نهاد دانست و اظهار کرد: تولید علوم انسانی اسلامی مورد نظر مقام معظم رهبری در وحدت حوزه دانشگاه نقش کلیدی را ایفا می‌کند. وحدت به معنای از بین رفتن یکی از نهادها نیست و البته وحدت این دو نهاد با موضوع جنبش نرم‌افزاری مورد نظر مقام معظم رهبری ارتباطی تنگاتنگ دارد که باید به عنوان یک چشم‌انداز به این مسئله نگریست.

وی ادامه داد: تولید علم اسلامی در سطوح مختلف یکی از مهمترین راهبردهای نظام اسلامی برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه است.

عادلی‌نژاد پیرامون فعالیت کارگروه علم و دین دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: یکی از سیاست‌های اساسی نهاد رهبری در همه دانشگاه‌ها ارتقا فرهنگ دینی در دانشگاه است که با تغییر مسئولان تغییر نمی‌کند.

وي تصریح کرد: استمرار کارگروه علم و دین در ارتباط تنگاتنگ با معاونت پژوهشی دانشگاه و مجموعه‌های مختلف علمی است و نهاد رهبری دانشگاه نیز در این راستا آمادگی خود را برای انجام فعالیت‌های میان رشته‌ای اعلام کرده است و ما نیز در راستای اهداف دینی و ارتقا تحقیقات میان‌رشته‌ای تلاش وافری خواهیم داشت.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار