آيین گشايش کتابخانه عمومی گلگیر با حضور حجت السلام و المسلمین میراحمدرضا حاجتی، مدیر حوزههای علمیه استان خوزستان و امام جمعه موقت اهواز، مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان، فرماندار مسجدسلیمان، جمعی از مسؤولان استان و شهرستان، اهالی رسانه و خبرنگاران برگزار شد.
کتابخانه عمومی گنجینه گلگیر که اولین مرکز فرهنگی این شهر است با زيربناي 220 مترمربع و با اعتباري بالغ بر 670 ميليون ريال به وسيله اداره كل كتابخانههاي عمومي خوزستان به بهرهبرداری رسيد.
در مراسم افتتاح کتابخانه فرماندار شهرستان مسجدسلیمان گفت: شهرستان گلگیر توانمندیها و استعدادهای بسیار زیادی برای پیشرفت دارد و فرمانداری چشمانداز و آینده بسیار روشنی را برای این شهر و روستاهای همجوار در نظر دارد که امیدواریم با تامین اعتبار این کتابخانه را گسترش داده و خدمات بهتری را با همکاری شهرداری ارايه كنيم.
وی از کتاب و مطالعه به عنوان عنصر زیربنایی برای زندگی دنیای امروز نام برد و افزود: کتابخانه میتواند آینده این منطقه را تغییر دهد چراکه این مرکز فرهنگی فضای علمی و کاربردی مناسبی برای جوانان و نوجوانان میباشد که با حضور در این محل و استفاده از آن به قلههای رفیع دانش خواهند رسید.
در ادامه لفته منصوری گفت: گفتمان دینی و فرهنگی متمایز و متعالی در سه دهه اخیر در مسجدسلیمان به برکت حوزه علمیه و با ابتکار عمل و طراحی حجت الاسلام والمسلمین حاجتی و با مدیریت نافذ حجت الاسلام و المسلمین امینی، امام جمعه این شهر، شکل گرفته است که این گفتمان سه خصوصیت بارز دارد: زمان پرورده، مکان پرورده و شرایط پرورده است. رمز موفقیت جریانسازی فرهنگی هم مرهون شهیدان والامقام و توسل و ارتباط دايمی رهبران این جریان فکری با شهیدان است.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان افزود: برخی با جایگزین کردن واژههای غیرقرآنی قصد دارند که ادبیات دینی ـ انقلابی ما را مصادره کرده و انبان غنی ادبیات قرآنی ما را تخلیه کنند. به عنوان مثال جهاد و مجاهد که از واژههای قرآنی است و در 29 آیه تکرار شده است و در اول انقلاب بر سر زبانها بوده امروزه به جای آن اصطلاحات مشابه که فاقد عمق معنایی است استفاده میشود که البته نمیتواند مفهوم ژرف جهاد را ارايه دهد. همچنین واژههایی نظیر تجدد و مقابل کردن آن با تشرع از دیگر موارد هجوم بی صدا به ادبیات دینی ما است. تشیع همواره پرچمدار جهاد و تجدد و نوآوری و پیشرفت بوده و امروز به برکت انقلاب اسلامی و ولایت فقیه، نظام اسلامی ما در حال پیشرفت و تعالی است. ما برای ترویج کتاب و کتابخوانی نیاز به یک حرکت جهادی و متجددانه داریم آن گونه که گفتمان دینی در شهرستان مسجدسلیمان با این دو ویژگی موفقیتهای زیادی کسب کرد.
وی خاطرنشان كرد: امروز 199 امین کتابخانه عمومی استان خوزستان در دامنه کوه پر رمز و راز کوه آسماری در شهر گلگیر که مملو از جلوههای زیبای الهی، مردمانی نیک سیرت، غیور، متدین ، ولایتمدار و طبیعتی زیبا و طناز است افتتاح میکنیم تا خدمتی دیگر به مردم زلال و پاک طینت این خطه ستبر که چون آسماری سربلند و مقاوم همواره در خدمت ولایت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حاضر هستند، انجام داده باشیم.
منصوری افزود: یکی از افتخارات ما در دوره جدید خدمتگذاری به عرصه کتاب و کتابخوانی و ضمن تشکر از خدمات صادقانه مسؤولان پیشین اداره کل این بوده است که علاوه بر شتاب دادن به توسعه کمی کتابخانهها، افزایش زیربنا، ارتقاي کیفیت خدمات کتابداری، فعالیتهای پژوهشی، افزایش کتاب و تجدید و مدرن کردن تجهیزات تبدیل کتابخانه از یک مخزن صرف کتاب به یک مرکز فرهنگی پویا و با نشاط است. ما در کتابخانهها نگهبان متون قدیمی مدفون در قبر کتابها نیستیم بلکه نقش رابط اندیشههای زنده و بالنده کتابها با جامعه هستیم.
او بيان كرد: یکی از موفقیتهای این دوره ایجاد حساسیت اجتماعی نسبت به مقوله کتاب و کتابخوانی و کتابخانه بوده است؛ اگرچه ما به کتاب و کتابخوانی در طراز اسلامی و ایران نگاه نمیکنیم و این نقصان بزرگی برای مردم ماست که بزرگترین انقلاب جهانی را در قرن بیستم ایجاد کردهاند چرا که اسلام به کتاب و کتابخوانی بسیار اهمیت میدهد. رهبر معظم انقلاب اسلامی با وجود مشغلههای فراوانی که دارند هیچ گاه از کتاب غافل نشدهاند و مطالعه در برنامه روزانه حضرت آقا قرار دارد.
منصوری در ادامه گفت: 17 ماه پیش 153 کتابخانه عمومی در استان وجود داشته که اینجانب وظیفه خدمتگذاری در این عرصه را برعهده گرفتم و امروز 199 امین کتابخانه را افتتاح میکنیم که در این زمینه 28 درصد رشد داشتهایم. در حالی که رشد کل کشور چهار درصد بوده است و خوزستان هفت برابر کشور رشد داشته است. با تلاش همکارانم در ستاد اداره کل و شهرستانها پیشرفت ما در زمینه کتاب دو برابر رشد کل کشور در زمینه زیربنا رشد ما هفت برابر رشد کل کشور و در زمینه جذب اعتبارات استانی برای تعمیر و تجهیز کتابخانههای عمومی در کل کشور استان بیرقیب هستیم.
مدیر کل گفت: اما نکته بسیار مهم توزیع و پراکندگی جغرافیایی این کتابخانهها است. این موضوع در آغاز مدیریتم توسط آیتالله موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در استان، مورد تاکید قرار گرفت و امروز کتابخانهها از دامنه کوه آسماری تا اروند کنار و از بیدروبه اندیمشک تا زیدون بهبهان جانمایی شدهاند. روستاها که حافظان واقعی آداب و رسوم و سنتهای دینی و فرهنگی ما هستند سهم ارزشمندی در رشد و توسعه استان عزیزمان دارند و به همین جهت توجه به آنها در این دوره بیشتر شده است.
منصوري يادآوري كرد: افتتاح کتابخانههای روستایی و ایجاد مکانی برای رشد و توسعه یکی از جدیترین اهداف ما بوده است. امروز به فضل الهی با افتتاح کتابخانه عمومی گنجینه با زیربنای 220 مترمریع و اعتبار تعمیر و تجهیز 670 میلیون ریال به ازای هر 100 نفر مسجدسلیمانی 99/1 مترمربع فضای کتابخانهای داریم که شش سانتیمتر به ازای هر 100 نفر از متوسط خوزستان کمتر است و لکن از متوسط کشور بالاتر است. به ازای هر 100 نفر مسجدسلیمانی 59 جلد کتاب در کتابخانههای عمومی شهرستان داریم که از متوسط 46 جلد برای هر یکصد نفر خوزستانی و 47 جلد کتاب برای هر یکصد نفر ایرانی بالاتر است. خوشبختانه مسجدسلیمانیها از کتابخانهها استقبال خوبی دارند. از هر 100 نفر مسجدسلیمانی نزدیک هفت نفر عضو کتابخانهها هستند. در حالی که چهار درصد جمعیت خوزستان و سه درصد جمعیت ایران عضو کتابخانههای عمومی هستند.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین حاجتی گفت: من در این شهر میزبان هستم و امروز ما و همه مسؤولان این شهرستان و عموم مردم آمدهایم تا از آقای منصوری تشکر کنیم به خاطر این نگاه انقلابی و جهادی که نسبت به کتابخانه و مناطق مختلف استان دارند. واقعا ما آرزو داریم مسؤولان به مناطق محروم و کم برخوردار توجه کنند. این مناطق به ظاهر محروم است اما دارای فرزندان با استعداد و نخبهای هستند؛ چه در منطقه عشایر بختیاری و عشایر عرب خوزستان که آنها فرزندانی با همتهای بلند و اراده پولادین تقدیم این انقلاب و امام کردهاند که باعث افتخار این استان میباشند و یکی از همین افتخارات جناب آقای منصوری هستند که مورد علاقه علماء و شخص آیتالله موسوی جزایری است.
وی افزود: خوشبختانه اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان تحت مدیریت خوب منصوری و تلاش همکارانشان در استان کم نمونه است. خیلی واضح عرض کنم دارای برنامه و هدف هستند. این که مدیر کل تا پاسی از شب با همکارانش در تماس باشند و برنامهریزی کنند، شاخصها را اندازهگیری کنند و مقایسه کنند و برای افتتاح کتابخانهها از عموم مردم و مسؤولان دعوت نماید این روحیه انقلابی است و من از طرف مردم این منطقه تشکر میکنم.
امام جمعه موقت اهواز گفت: خیلی مهم است که ما دیگران را به کتاب و کتابخوانی دعوت کنیم. توصیه من به پدران و مادران این است که فرزندان خود را به مطالعه و کتابخوانی تشویق کنید تا از آفتهایی مثل ماهواره در امان باشند. کسی که با مطالعه و کتابخوانی رشد کند در آینده یک دانشمند و اندیشمند خواهد شد. ایران ما در سایه انقلاب اسلامی فرزندانی را تربیت کرده مثل شهید شهریاری که دانشمند جوانی بود در زمینه هستهای که آمریکا و اروپا را متحیر و حیران کرد چراکه پدر و مادرش او را تشویق به مطالعه میکردند. وی کسی بود که توانست ایران را در زمینه هستهای به پیشرفت برساند و توسط غربیها به شهادت رسید.
حجت الاسلام حاجتی گفت: این کتابخانه که امروز افتتاح شد برای جوانان و نوجوانان به مانند یک شهر و یک دنیا است و یک کتاب آن میتواند سرنوشت یک نوجوان و یک کودک را عوض کند.
وی با اشاره به این سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودهاند: امروز کتابخوانی و علمآموزی نه تنها یک وظیفه عمومی که یک واجب دینی است، افزود: در زمان قبل از انقلاب و رژیم طاغوت پادشاهان سواد آن چنانی نداشتهاند. ظلم پهلوی را بیش از همه عشایر بختیاری و عرب خوزستان کشیدهاند چرا که زیربار حرف ظلم و زور نمیرفتند و برای همین هیچ توجهی به این مناطق نمیشد. رضا پهلوی دو کار انجام داد؛ کشف حجاب و ممنوع کردن روضه امام حسین (ع) که از انگلیسیها دستور گرفته بود که باید نام امام حسین (ع) را در مردم از بین برد تا بر آنها حکومت کرد. در آن دوره اصلا به کتاب و کتابخانه نه تنها توجه بلکه نگاهی هم نمیکردند. اما امروز رهبر ما کتابخوانی را یک واجب دینی میداند و خود مطالعه میکند و با وجود دغدغههای فراوان روزانه مطالعه میکند و کتابها را نقد می کند. الان بزرگترین دانشمندان و مغز متفکران جهان ایرانی هستند مثل پروفسور سمیع، پروفسور رضا و... که آنها با کتاب و مطالعه به این جا رسیدند و کسب علم را هدف غایی و نهایی خود قرار داده اند.