مناطق جدیدالاحداث (کوی کرمی و سلمان فارسی) شهرستان هویزه با عدم برخورداری از ظرفیت زیرساختها به ویژه در فصول بارندگی مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده است.
بارش در خوزستان همیشه مشکلات ریز و درشتی را برای شهروندان مناطق مختلف استان ایجاد کرده است. در مناطقی سیل ایجاد شده و در شهرهایی دیگر آبگرفتگیهای ناشی از آبهای سطحی و یا فوران چاههای فاضلاب مانع از سهولت تردد شده است.
این نوستالژی تلخ و تکراری دیرزمانیست که آویزه شهرستانهای استان است اما آنچه بیشتر شهروندان هویزه را میآزارد بروز اینگونه مشکلات در مناطق جدیدالحداث و نوپاست. این روند امروز شهر هویزه را نشانه گرفته است و در بارانهای اخیر وضعیت نابهسامان موجود این مناطق (کوی کرمی و سلمان فارسی) را چندین برابر کرده است.
*به هنگام بارندگی فاضلاب و آبهای سطحی ادغام میشودیکی از ساکنان این منطقه جدیدالاحداث هویزه اظهار کرد: به دنبال بارندگیهای اخیر رفت و آمد ساکنان این منطقه به سختی صورت میگرفت.
احمد سیاحی عنوان کرد: متاسفانه با وجود گذشت مدتهای زیاد هنوز این مناطق از زیرساختهای شهری، فاضلاب و حتی آسفالت محروم هستند.
این شهروند هویزهای خاطرنشان کرد: تاکنون شکایات زیادی را در این زمینه به مسئولان محلی اعلام کردهایم اما همچنان ترتیب اثر نداده است.
وی ادامه داد: مردم از این وضعیت بسیار گلایهمند و ناراضی هستند و انتظار دارند هر چه سریعتر صدایشان شنیده و مشکلاتشان حل و فصل شود.
سیاحی اضافه کرد: در برخی مناطق نیز فاضلاب با آبهای سطحی ادغام میشود که مشکلات مردم را از لحاظ بهداشتی و ترددی چندین برابر میکند.
وی افزود: وضعیت بهداشت به ویژه در فصول بارندگی برای مردم نابهسامانتر میشود زیرا تعدادی از درب منهولهای فاضلاب نیز در نقاط مختلف شهر جایشان خالی است.
این شهروند هویزه در پایان گفت: از مسئولان شهری انتظار داریم که چون همیشه مشکلات شهروندان را ببینند، بشنوند و آنها را رفع کنند یا به استان ارجاع دهند.
*نیازمند 20 میلیارد تومان اعتبار هستیمدر همین راستا به سراغ شهردار هویزه که چند روزیست حکمش از سوی استانداری آمده است رفتیم و در خصوص نبود آسفالت این مناطق جدید و تازه تاسیس، علت را از وی جویا شدیم.
عباس نیسی اظهار کرد: مشکل کمبود اعتبارات داریم و امیدواریم در این زمینه مسئولان استانی ما را حمایت کنند.
وی اضافه کرد: هنوز معابر این مناطق جدیدالاحداث آسفالت نشدهاند و میدانیم شهروندان با مشکلاتی در این خصوص مواجه شدهاند و ما نیز صدای آنان را به استان خواهیم رساند.
شهردار هویزه ادامه داد: در این زمینه نیازمند 20 میلیارد تومان اعتبار هستیم که متاسفانه در صورت عدم تحقق، همچنان مشکل مردم این مناطق پا برجا خواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه در بارندگیهای اخیر حدود پنج ساعت بارندگی و 22 میلیمتر بارش را در این منطقه شاهد بودهایم افزود: برای جلوگیری از بروز مشکل آبگرفتگی پنج ایستگاه سیار را در سطح شهر فعال کردیم.
نیسی همچنین عنوان کرد: در همان ساعات ابتدای بارندگی همه نیروهای شهرداری را برای دفع آبهای سطحی توسط پمپهای سیار مکش آب بسیج کردیم و اقدامات بسیار منسجمی را به کار گرفتیم.
وی ی در پاسخ به این سوال که این ایستگاههای پمپاژ در مجموع چه میزان بارندگی را جذب میکنند گفت: حدود 40 میلیمتر بارندگی توسط این ایستگاهها پوشش داده میشود.
شهردار هویزه با اشاره به وجود مشکلات ساخت و ساز در مناطق جدیدالحداث تصریح کرد: برخی از این ساخت و سازها در خارج از محدوده شهر صورت گرفتهاند و دارای مشکلاتی هستند که باید توسط جهاد کشاورزی و شهرداری رفع شود.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز با استاندار جدید و نماینده مردم این شهر در مجلس شورای اسلامی وارد مذاکره شدهایم تا هر چه سریعتر مشکلات این مناطق برطرف شود.
نیسی اضافه کرد: با توجه به اینکه چند روز است به عنوان شهردار جدید با حکم انتصاب مشغول به کار شدهام اما به شهروندان این اطمینان را میدهم که رسیدگی به مشکلات شهری را در اولویت دیگر امور قرار دهم و در این خصوص از سایر دستگاههای اجرای شهرستان انتظار همکاری دارم.
*مناطق جدیدالاحداث فاقد شبکه فاضلاب هستنددر ادامه به سراغ رئیس اداره آب و فاضلاب هویزه رفتیم و مشکل فاضلاب مناطق جدید الاحداث را از وی جویا شدیم.
سیدطه موسوی اظهار کرد: مناطق جدیدالاحداث فاقد فاضلاب شهری هستند به همین دلیل در هنگام بارندگی با مشکل مواجه میشوند.
وی بیان کرد: فاضلاب اکثر مناطق این شهرستان با سرازیری بودجه از طرح اوراق مشارکت جدید اصلاح شده است و مشکلی در این زمینه پیش روی شهروندان نیست.
رئیس اداره آب و فاضلاب هویزه در خصوص آبگرفتگیها خاطرنشان کرد: بارشهای اخیر در این منطقه بسیار شدید بود و همین امر مشکلات آبگرفتگی را در برخی نقاط به ویژه مناطق جدیدالاحداث ایجاد کرد.
وی گفت: از همان ساعت اولیه بارندگیها پمپاژ آب را در مناطق آبگرفته انجام دادیم و بسیج نیروها و امکانات را داشتیم.
موسوی توضیح داد: برای دفع آبهای سطحی در شهرستان باید شبکه جداگانهای احداث شود زیرا ظرفیت شبکه فاضلاب مشخص و محدود است.
با وجود توضیحات به جا و کامل مسئولان شهری، این اعتبارات و همت مسئولان است که در صورت تخصیص و تحقق میتواند دوای درد زخمهای این منطقه و سایر مناطق استان به ویژه در فصول بارندگیها و مشکلات ناشی از آن باشد؛ و چه بهتر است پیش از ساخت و ساز این مناطق در شهرها، مسئولان از پیش، چارهای برای زیرساختهای آب، فاضلاب، گاز و ... مناطق جدیدالاحداث کنند تا در صورت سکنی گزیدن شهروندان در این محدودهها، زخمهای این چنینی یکی پس از دیگری سر باز نکنند.